Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kabullenmedik, Kabullenmeyeceğiz”

Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, 27 Mayıs 1960’ta iktidardaki Demokrat Parti’ye 38 kişilik Milli Birlik Komitesi’nin yönetime el koymasıyla yapılan darbenin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Asla kabullenmedik, kabullenmeyeceğiz” dedi.

Demokrat Parti Afyonkarahisar İl

27 Mayıs 1960 darbesiyle Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Başbakan Adnan Menderes ve bazı hükûmet üyelerinin tutuklandığını hatırlatan DP İl Başkanı Hikmet Bülbül siyasetçilerin Yassıada’ya götürülmesiyle sonuçlanan darbenin üzerinden 64 yıl geçen olayın ‘Utanç verici bir hadise’ olduğunun altını çizdi. Bülbül, bazı kesimler tarafından, Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçen darbenin ‘devrim’, darbeciye de devrimci denilerek meşrulaştırılmaya çalışıldığını ileri sürerek, “Açtığı yaralar hala kapanmıyor” ifadesini kullandı.

DARBE BİR FACİA İDİ

Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes başta olmak üzere, bakanlar ve Demokrat Partili milletvekilleriyle birlikte 592 kişinin Yüksek Adalet Divanı’nda yargılandığını, 15 sanığı idam cezasına çarptırıldığını, Celal Bayar, Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu dışındakilerin idam cezası affedildiğini kaydeden Bülbül, “Darbe bir facia idi, devlete isyan, millete hakaretti” dedi. Cumhurbaşkanı Bayar’ın cezası ise yaş haddi nedeniyle ömür boyu hapse çevrildiğini, Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun asılarak idam edildiğine dikkat çeken DP İl Başkanı Bülbül, açıklamasında şunları kaydetti:

TÜRK MİLLETİ BEDEL ÖDEDİ

“Anayasanın feshedildiği, siyasi faaliyetlerin askıya alındığı, demokrasiye ilk darbenin vurulduğu darbenin ardından üç demokrasi şehidimizi rahmetle ve ebediyete intikal eden önderimizi rahmetle anıyoruz. Yüce Türk milleti yıllar süren büyük ekonomik ve siyasi bedeller ödemek zorunda kaldı. Milletimiz için hak ve hukuk davasına devam edeceğiz. Bizim neslimiz bu yarayı kavga etmeden demokrasi içinde çözdü. Devlet ile milleti, dini değerlerimizle milli değerlerimizi kavga ettirmeden hürriyet ekmek adalet fikrini yaşattık.”