Kâbus zannettim o bıçağı sapladı

Afyonkarahisar kamuoyunda geniş yankı uyandıran cinayet olayıyla ilgili olarak Hürriyet Gazetesi’nde dün yayınlanan haber olayın ayrıntılarını ortaya koydu Hürriyet’ten Ali Dağlar’ın haberinde avukat Ersan Tolga B.’in evine girerek, ev sahibine bıçakla saldıran ve boğuşma sonrasında bıçaklanarak öldürülen Aykut Uğur’un, kadın meselesinden dolayı bu saldırıyı gerçekleştirdiği dile getirildi.Bilindiği gibi Baro yönetimi bir açıklamada bulunarak avukat meslektaşlarına [&hellip]

Kâbus zannettim o bıçağı sapladı

Afyonkarahisar kamuoyunda geniş yankı uyandıran cinayet olayıyla ilgili olarak Hürriyet Gazetesi’nde dün yayınlanan haber olayın ayrıntılarını ortaya koydu

Hürriyet’ten Ali Dağlar’ın haberinde avukat Ersan Tolga B.’in evine girerek, ev sahibine bıçakla saldıran ve boğuşma sonrasında bıçaklanarak öldürülen Aykut Uğur’un, kadın meselesinden dolayı bu saldırıyı gerçekleştirdiği dile getirildi.
Bilindiği gibi Baro yönetimi bir açıklamada bulunarak avukat meslektaşlarına sahip çıkmış, olayın başka boyutlara çekilmek istendiğini dile getirmiş ve bu duruma tepki göstermişti. Yerel basında cinayetle ilgili olarak yer alan haberlerde herhangibir detay olmamasına rağmen Baro’nun bu açıklamaları merak uyandırmıştı.
Hürriyet Gazetesi’nde dün yayınlanan haberle olayın ayrıntıları ortaya çıktı. Haberde avukat Ersan Tolga B.’nin verdiği ilk ifadelere yer verildi. Haberde şu bilgiler yer aldı:
AFYON’da evine temizliğe gelen H.Ç.’nin sevgilisi Aykut Uğur’un (22) saldırısına uğrayan ve boğuşma sırasında saldırganı öldüren, kendisi de ağır yaralanan avukat Ersan Tolga B., hastanede ifade verdi. Savcı tarafından alınan ifadesine elleri sargılı olduğu için imza atamayan B.’nin yerine avukatı imza koydu. Ağır yaralı olan ve bir dizi ameliyat geçiren avukat B.’in ifadesi, önceki akşam, Afyonkarahisar AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ndeki yatağında, savcı Birol Işık tarafından müşteki-mağdur sıfatıyla alındı. Afyon Barosu Başkanı Turgay Şahin’in avukatı olarak hazır bulunduğu ifadesinde, B. dehşet anlarını şöyle anlattı:
‘Babamın hatıra bıçağıydı’
“Gece saat 01.30 sularında daireme geldim. Çok yorgun olduğum için salona geçip, kanepede üzerime örtü alarak uzanıp uyuyakaldım. Hava aydınlıktı tahmin ediyorum. Üzerime karartı şeklinde bir abanma oldu ve bir ses ‘Gebeer’ diye bağırdı. Göğsümün sağ tarafına bıçak saplandığını hissettim. Önce kâbus görüyorum zannettim ama birinin beni bıçakladığını fark edince can havliyle doğruldum ve elindeki bıçağı aldım. Bu bıçak rahmetli babamın hatırası olan, bana ait bıçaktı. Tahmin ediyorum karın ya da ciğerine doğru sapladım. Ben elini tutup bileğini ters çevirince o kişi kendini bıçağa doğru itti, bir nevi bıçağın üzerine atladı. Çok kısa zamanda gelişen bir olaydı.”
Saldırganı itip kapıya ulaşmaya çalıştığını belirten Büyükmeriç şöyle devam etti: “Ancak o kişi ikinci bir bıçağı sallayarak arkamdan gelmeye başladı… Kendimi koruma güdüsüyle boksör gibi gardımı aldım. Bıçak darbelerini karnıma, yüzüme ve kafama bolca yedim. Bu arada enseme de bıçak darbesi aldım.
İkinci bıçağı çekti
Sağ bacağımdan ana arteri kesecek şekilde ki burası ameliyat edildi; bıçak darbesi aldım, dişim de kırılmış. Tam salonun kapısında bütün ağırlığıyla ve hışmıyla yüklendi. Bu arada tahmin ediyorum yine bıçak darbeleri vurdu. Canımı kurtarmak için elimdeki bıçağı karın bölgesine sapladım. İkimiz beraber salondaki tekli koltuğun üzerine düştük. Yaralı halimle, can havliyle giriş kapısını açıp ‘İmdat’ diye bağırdım. Bayılmamak için ayaklarımı ayakkabılığın üzerine attım, sonra polis ve ambulans geldi. Temizlikçi kadın H.Ç.’yi birkaç ay önce bir kez gördüm, nasıl öyle birşey yaptı bilmiyorum.”

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme