Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaç Yılda Bir 29 Gün Oruç Tutulur?

Üç ayların gelmesi Müslüman alemi için büyük değer taşıyan ramazan ayında Kaç yılda bir 29 gün oruç tutulur? Sorusu internette en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Peki, Kaç yılda bir 29 gün oruç tutulur?

Üç ayların gelmesi Müslüman

Müslüman âleminin kutsal günleri arasında yer alan ramazan ayını onbir ayın sultanı olarak adlandırılır. Peki, Ramazan ayında kaç gün oruç tutulur? Kaç yılda bir 29 gün oruç tutulur? Sizler için araştırdık…

Yüce kitabımız olan Kur’an-ı Kerimde ramazan ayının bin aydan daha hayırlı olduğu yer alırken Müslüman alemi için de büyük öneme sahip bir aydır.

KAÇ YILDA BİR 29 GÜN ORUÇ TUTULUR?

Onbir ayın sultanı olan Ramazan ayında 30 gün oruç tutulurken bu yıl 29 gün olacak.  Ramazan ayında 29 gün oruç tutmanın nedeni ise kameri aylardan olduğu için Hicri takvime göre hesaplamalar yapıldığından dolayıdır. Takvim üzerinde bir hesaplama yapıldığında Hicri takvimde bir yılın uzunluğu Miladi takvime bakıldığında 11 ile 12  gün boyunca kısa olmaktadır. Bu sebepten dolayı Ramazan ayı her yıl geriye gider. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Hümeyra Nur İşlek yaptığı açıklamada şunlara değindi; “ Bu anda dünyanın neresinden bakarsanız bakın güneş ışığının kuvveti nedeniyle hilal olarak ayı görmek mümkündür.’’ Dedi.

ON BİR AYIN SULTANI RAMAZAN NEDEN 29 GÜN

Ayın dünyanın etrafında dönmesi ile yapılan hesaplamalarda 8 derecelik açığa denk geldiğinde dünyanın herhangi bir yerinde görülen hilal ile hesaplama yapılmaktadır. Hilal’in ilk görüldüğü konuma göre kameri aybaşı haritaları çizilmektedir. Dünya’nın herhangi bir yerinde görülen hilal’a göre kameri aylar 29-30 arasında değişmektedir. Ayrıca 30 gün üst üste de denk gelmektedir.