Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KAÇAN DA KURTULAMADI SAKLANAN DA: Jandarma silahlı çatışmanın tüm taraflarını topladı. Kırık parçalar ve kamera kayıtları çarpıp kaçanı da saklandığı yerde yakalattı

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesi Balmahmut

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesi Balmahmut Köyü yakınlarında geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan silahlı çatışma olayına karışanların hepsi yakalanırken olayla ilgili olarak 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca çatışma alanından kaçmaya çalışan şahsa çarpıp ölümüne neden olan araç ve sürücüsü de 7.850 fotoğraf, 11 saatlik görüntü kayıtları incelenerek tespit edildi ve saklandığı evinde yakalandı.

 

Geçtiğimiz hafta sonu Sinanpaşa ilçesine bağlı Balmahmut Köyü’nde meydana gelen olayda yaklaşık 15 kişidan oluşan iki grup arasında silahlı çatışma yaşanmış, olay mahallinden kaçmaya çalışan bir kişi de Afyon-İzmir yolundan geçen araca çarpılarak yaşamını yitirmişti. Yayaya çarparak ölümüne neden olan araç olay mahallinden kaçmıştı.

ÖNCE ÇATIŞTILAR, SONRA DAĞILDILAR. HASTANEDE DE KAVGA ETTİLER

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri olayın ardından başlattığı çalışmalarda Afyonkarahisar-İzmir Devlet Karayolu 2’nci kilometresinde  yol üzerindeki kokoreççi önünde B.A.(47), İ.A.(49), T.A.(28) H.Ş.(41), H.U.(33) isimli şahıslar ile karşı grubu oluşturan İ.T.(34), Ö.D.Ş.(30), G.İ.(31), M.A.(31), T.S.(25), H.Ç.(E-1988 d.lu), T.Ö.(27) isimli şahıslar arasında alacak verecek sebebiyle tartışma yaşandığını, yaşanan tartışma neticesinde şahısların birbirlerine ateşli silahlarla ateş ederek olay yerinden kaçtıkları belirlenmişti.

Olay esnasında  olay yerinden uzaklaşmaya çalışan T.A.(28) isimli şahıs yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada İzmir istikametine gitmekte olan ve beyaz renkli olduğu beyan edilen otomobilin çarpması sonucu ağır yaralı olarak AFSÜ Hastanesine sevk edilmiş, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

T.S. ve G.İ. isimli şahısların ateşli silahla yaralandıkları, yaralı şahıslara refakat eden M.A. isimli şahsın ise hastanede darp edilmişti.

EV VE İŞYERLERİNDEN ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Olay sonrasında Jandarma ekipleri tarafından şahıslara ait 8 ev ve 1 işyerinde arama yapıldı. Arama sonucunda

(1) Sıgsauer marka 9 mm çapında ruhsatsız tabanca,

(1) adet Wınchester marka ruhsatsız otomatik yivsiz av tüfeği,

(1) adet Kral marka  otomatik ruhsatsız yivsiz av tüfeği,

(1) adet ruhsatsız çifte yivsiz av tüfeği,

(1) adet Dündar marka otomatik yivsiz av tüfeği bulunarak el koyuldu.

Olayla ilgili yakalanan şahıslardan B.A., İ.T ve aynı zamanda yaralanan T.S. tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

7850 FOTOĞRAF, 11 SAATLİK KAMERA KAYDI VE 5 AYRI OTOBÜSÜN KAMERASI İNCELENDİ. OLAY YERİNDEKİ KIRIK ARAÇ PARÇALARINDAN ZANLIYA ULAŞILDI

Olay sırasında çarptığı bir kişinin ölümüne neden olan aracın ve sahibinin belirlenmesine yönelik çalışmaları sürdüren Jandarma ekipleri 4 ayrı bölgede bulunan PTS’den alınan toplam 7.850 fotoğraf, 6 ayrı işletmeden alınan yaklaşık 11 saatlik görüntü kayıtları, 5 ayrı otobüs firmasından talep edilen ön kamera kayıtlarını inceledi.

Jandarma Olay Yeri İnceleme Timi tarafından olay yerinde bulunan (kaza yapan araca ait olduğu değerlendirilen) plastik ve cam parçalar üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda; parça üzerindeki seri numaraları Ankara, İzmir ve Gaziantep ilinde bulunan yedek parça işi yapan 3 farklı işletmeye gösterildi. Parçaların Renault Laguna-1 (1996-2000 model) olduğunun anlaşılması üzerine kaza saati baz alındığında 26 B. 0… plakalı Renault Laguna marka aracın Afyonkarahisar-İzmir istikametinde girişinin olduğu ancak Düzağaç’tan çıkış kaydının olmadığı anlaşıldı. Bu aracın kazaya karışan araç olduğunu değerlendiren jandarma ekipleri araç plakasının sorgulaması yapıldığında aracın sahibinin Sinanpaşa İlçesi Akdeğirmen Köyünde ikamet eden H.O. (E-1966 d.lu) isimli şahıs olduğunu tespit ettiler.

H.O. isimli şahıs Akdeğirmen Köyünde yakalanırken, aracın da şahsın evinin bahçesinde üzeri branda ile örtülmüş vaziyette durduğu tespit edildi. Şüpheli H.O. isimli şahsın alınan ifadesinde kazayı kendisinin yaptığını ve korktuğu için olayı gizlediğini beyan etti. Aracıyla çarptığı kişinin ölümüne neden olan H.O. isimli şahıs da sonradan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.