Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kadın Girişimcilik Kursu” başladı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Kadın Girişimcilik Kursu" başladı

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, TÜMSİAD ve KOSGEB işbirliğiyle kadınların iş hayatında etkin bir şekilde yer alarak, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri amacıyla düzenlenen “Kadın Girişimcilik Kursu” başladı

Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek kursta, 8 gün içerisinde 60 saat girişimcilik eğitimi alacak olan kadınlar, başarılı olmaları halinde sertifika almaya hak kazanacak ve hazırlayacakları projelerle KOSGEB’ten kredi alabilecek. 240 kadının başvurduğu kurs, başvurunun fazla olması nedeniyle iki kez düzenlenecek. 30 kadının katılımıyla ilki dün başlayan kursun hemen ardından açılacak ikinci kursa yine 30 kadın katılacak.
“Yılda bir kurs açma hakkı var”
Kursun açılış programına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir ve Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkan Yardımcısı Fatma Akbaba, kursiyerlere başarı dileklerinde bulundu. Programda, kursla ilgili açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, kursun açılmasına Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkan Yardımcısı Fatma Akbaba’nın öncülük ettiğini söyledi.
Kent Konseyi’nin böyle bir kurs açmaya yeterliliğinin bulunmaması nedeniyle kendisinin şube başkanlığını yaptığı TÜMSİAD ve KOSGEB ile işbirliği yaparak kursu açtıklarını belirten Başkan Birliktir, yılda bir kez kurs açma hakları olduğunu söyledi. Yoğun talebi karşılamak için gelecek yıl da kurs açacaklarının kaydeden Birliktir, bu sayede daha çok sayıda kadının iş hayatında aktif olarak yer almasını sağlayacaklarını ifade etti.
“Ayağı yere basan proje hazırlanmalı”
Kurs sonunda, başarılı olan kursiyerlerin sertifika almaya hak kazanacağını belirten Başkan M. Emin Birliktir, KOSGEB kredilerinden yararlanabilmek için bu sertifikayı almanın zorunlu olduğunu vurguladı. Kredi alabilmek için sadece sertifikanın da yeterli olmadığını kaydeden Birliktir, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin hazırladıkları projelere göre kredi alabileceklerini ifade ederek, kursiyerlerden, ‘ayağı yere basan projeler’ hazırlamalarını istedi.
Kursa katılan kadınlara proje hazırlama eğitimi de vereceklerini kaydeden Birliktir, bu konuda ayrıca ilimizde faaliyet gösteren danışmanlık firmalarının da bulunduğunu söyledi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti