Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlara özel ruh sağlığı hizmetleri eğitimi verildi

Dünya Ruh Sağlığı Günü

Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kadın Kültür Evleri’nde “Ruh sağlığı hizmetlerine erişimde
karşılaşabildiğimiz eşitsizlik durumlarının üstesinden gelme yolları” konulu eğitim verildi

 

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’nden Psikolog Numan Sinan Harputlugil tarafından verilen eğitimlerde “Ruh sağlığı hizmetlerine erişimde karşılaşabildiğimiz eşitsizlik durumlarının üstesinden gelme yolları” başlığında bilgi verildi.
Psikolog Numan Sinan Harputlugil, sağlığın, beden sağlığı ve ruh sağlığını birlikte kapsadığı ve bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Harputlugil şu ifadeleri kullandı: “Birliktelik hareketine siz de ortak olun, herkes için daha iyi bir yaşamın savunucusu olun. Ruh sağlığı hizmetlerine erişimde yaşadığınız güçlüklerin üstesinden gelmek için sınırlandırıcı durumları belirlemelisiniz. Ülkemiz, eşitsizliğe yol açabilecek başlıklara sosyal devlet anlayışıyla çözüm üretmektedir. Size uygun olan hizmetlerden yararlanarak bedensel ve ruhsal sağlığınızı iyileştirmek, kendinize olduğu kadar topluma da yapılmış bir iyilik sayılır. Her insan hastalanabilir. Her birimiz bazen zorlanabilir, rahatsızlanabilir veya çaresiz hissedebiliriz. Görüyoruz ki kimimiz bazı şikâyetleri daha sık veya şiddetli yaşıyor. Bu eşitsizliğe yol açan sebeplerin önlenebilir, ortadan kaldırılabilir, kontrol altına alınabilir ya da hafifletilebilir olduğunu bilmek, harekete geçmek için ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi sağlayabilir.”
>> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti