Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KAHRAMANSIN SEN: Afyon’lu kahraman asker silah arkadaşları için bacağını feda etti

Afyonkarahisar’lı Uzman Çavuş Yusuf

Afyonkarahisar’lı Uzman Çavuş Yusuf Yayla, Pençe Harekatı kapsamında teröristlerle çıkan çatışmada silah arkadaşlarını canı pahasına korudu. Kahraman asker hain teröristlerin çatışma esnasındadronla attığı patlayıcıyı iki bacağının arasında sıkıştırıp patlatarak diğer arkadaşları zarar görmesi diye sağ bacağını feda etti

 

Pençe Yıldırım Harekatı kapsamında 10’uncu Komando Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında Komando Tugay Komutanlığı unsurlarının konuşlu olduğu Kuzey Irak Hakuk bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada 10. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli Afyonkarahisar’lıPiyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla drone ile yapılan bombalı saldırı sonrası gazi oldu.

ARKADAŞLARI İÇİN AYAĞINI FEDA ETTİ

Bölücü terör örgütü PKK ile meydana gelen sıcak çatışmada PKK’lı teröristler kahraman Mehmetçiklere drone ile bombalı saldırıda bulundu. Çatışma esnasında birlikte görevli olan Afyonkarahisar Sülümenli 40 yaşındaki kahraman Piyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla, hain teröristler tarafından drone ile havadan atılan bombayı fark ederek diğer silah arkadaşları zarar görmesin diye patlayıcıyı iki bacağının arasında sıkıştırdı.Patlayan bomba kahraman Yayla’nın bacağından yaralanmasına neden olurken diğer silah arkadaşları ise Yayla sayesinde zarar görmedi. Kahraman Uzman Çavuş Yayla’nın sağ bacağı diz altından koptu.

Hain çatışmada yaralanan kahraman Uzman Çavuş Yusuf Yayla helikopter ile bölgeden alınarakönce Fatihler Kışlası’na tahliye edildi. Sonrasında ise Hakkari Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Yayla’nın sağ bacağının diz altından koptuğu öğrenildi.

BABASI DA EMEKLİ UZMAN ÇAVUŞ

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlıolayı duyar duymaz harekete geçtiklerini belirterek, “Dernek başkanlığı olarak haberi alır almaz kahraman askerimizin ailesi ile iletişime geçtik. Yaralı askerimiz ile telefonda konuştuk. Moral verdik. Askerimizin durumunu an ve an izliyoruz. Allah gazimiz ve tüm gazilerimize sağlık versin.” dedi.

Afyonkarahisar Merkez Sülümenli Beldesi nüfusuna kayıtlı kahraman Piyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla’nın GATA’ya sevk edileceği bildirilirken, kahraman askerin babasının da emekli Uzman Çavuş olduğu öğrenildi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti