Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kakava Şenlikleri Nedir, Ne Kadar Sürer?

Mayıs ayının gelmesiyle Edirne ve Kırklareli’nde Kakava Şenlikleri düzenlenmeye başladı. Peki Kakava ne demek, Kakava’da ne yapılır? Siz değerli okuyucularımız için derledik

Mayıs ayının gelmesiyle Edirne

İlkbahar, Trakya’da, özellikle Edirne ve Kırklareli’nde başka bir hava ile karşılanır. Ön Asya ve Mısır geleneği olduğuna inanılan Kakava, Edirne ve Kırklareli’nde şenliklerle, festivallerle, Balkan ülkelerinden katılımcılarla kutlanır.

Kakava, uzmanlara göre ‘tencere bayramı, ‘gürültü’ anlamlarına gelse de Edirne ve Kırklareli’nde bahar karşılama şenliği olarak bilinir ve kutlanır. Bu çerçevede vatandaşların katılımıyla büyük Hıdrellez ateşi yakılır ve üzerinden atlanır.

Vatandaşlar Kakava Şenlikleri süresince piknik alanlarına giderken, kış mevsiminin getirdiği yorgunluğun bu sayede atılacağı, bahar mevsiminin enerjisinin tüm yıla yayılacağına inanılır; bu doğrultuda dilekler tutulur. Kakava Şenlikleri, Edirne’de ve Kırklareli’nde 3 güne kadar sürer. Şenlik kapsamında meydanlarda konserler düzenlenmesi de bir gelenek hâline gelmiştir.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti