Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamil Miras Lisesi’ndeki ağaçlar korunacak

İl Genel Meclisi (İGM)
Kamil Miras Lisesi'ndeki ağaçlar korunacak

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, Kamil Miras Anadolu Lisesi okul bahçesine yapılması düşünülen İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası için yeşil doku ve ağaçların yok edilmesinin sözkonusu olmadığını açıkladı.
36 BİN METREKARELİK ALAN
İGM Başkanı Salih Sel, daha sonraki süreçte buraya İmam Hatip Lisesi gelmesi için birtakım çalışmalar yapıldığını ifade etti. Yakın geçmişte Kamil Miras Anadolu Lisesi yerine İmam Hatip Lisesi yapılması yönünde çalışmaların çözüme kavuştuğunu belirten Sel; “İki çocuğum da o okulda öğrenim gördüğü için bir veli olarak okulun durumunu çok iyi biliyorum. Okulun kapalı spor salonundan kaldıkları pansiyona kadar kapladığı alanı çok iyi biliyorum. Kamil Miras Anadolu Lisesi 36 bin metrekarelik bir alana sahip. Oradaki binalar tamamen ekonomik ömürlerini doldurmuş vaziyette. Artık deprem yönetmeliğine uygun değil. Dolayısıyla bu binaların yıkılması lazım. Ama yeşil doku ve ağaçlar korunarak bunlar yapılacak” dedi.
ALANIN 12’DE BİRİ KULLANILACAK
Salih Sel, Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Kamil Miras Anadolu Lisesi’ne dönüşmesi sürecinde de gösterdiği hassasiyeti hatırlattı. Geçmişte yaşanan problemde “Biz ne isek duruşumu, tavrımızı koruduk. Korumaya da devam edeceğiz. Söylediğimizden farklı birşey olmadı’ diyen Sel; “Kamil Miras Anadolu Lisesi bahçesindeki ağaçlar konusunda herhangi bir sıkıntı oluşmaz. Büyütülecek bir durum yok. ‘Benim elimden gitmesin, burası şöyle olmasın’ gibi meseleye bakmamak lazım. Okullar bölgesinde bir milli eğitimin olması çok daha mantıklı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası için yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alan kullanımı düşünülüyor. Bu açıdan toplam 36 bin metrekarelik bir alanda 3 bin metrekarelik bir alan 12’de bire tekabül ediyor. Yeşil doku korunarak kullanılacak. Bizde bu konuda hassasız. Sayın Bakanımız bu konuda hassas” diye konuştu.
SANAT OKULU DA
BETON YIĞINI OLMAYACAK
Endüstri Meslek Lisesi (Sanat Okulu) ile ilgili de tartışmalar yaşandığını belirten Salih Sel şöyle konuştu: “Biliyorsunuz Endüstri Meslek Lisesi ile ilgili de bir sürü yaygaralar koptu. ‘Efendim burayı kaldırıp yerine beton yığını olacak binalar yapılacak’ denildi. Orası da kesinlikle öyle birşey olmayacak. Sayın Valimizin başkanlığında bir ekip olarak Endüstri Meslek Lisesi’nin nereye yapılabileceği konusunda dört tane yeri gezdik. Sayın Bakanımız bunu televizyonda da açıkladı. Orası kesin yeşil alan olarak kalacak. Biz yeşile bu kadar önem veriyoruz. Zaten bizim hükümetimiz döneminde orman alanları iki katına çıktı. Böyle düşünen bir hükümet yeşilin yok olmasına kesinlikle müsaade etmez. Bizlerde böyle birşey yapılmasına müsaade etmeyiz. Maalesef bunu siyasi malzeme yaparak kullanmak isteyenler var. Meseleye objektif ve çözüm odaklı bakmak lazım. Bu konuda kesinleşmiş birşey de yok. Bir kaç yer araştırması yapılıyor. Ama en uygun çözüm yeşile, doğaya zarar vermeden bulunacaktır. Bu konuda vatandaşlarımız, öğrenci velileri müsterih olsunlar. Hiçbir yer kırılıp dökülmeden en uygunu yapılacaktır.”     >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti