Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kampüs şehrin 50 yıllık okul ihtiyacını karşılayacak

Kampüs şehrin 50 yıllık okul ihtiyacını karşılayacak
Kampüs şehrin 50 yıllık okul ihtiyacını karşılayacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi yolunda 150 bin metrekarelik alanda inşası planlanan eğitim kampüsü ile şehrin en az 50 yıllık okul ihtiyacının karşılanacağını vurgulayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, her türlü imkanı içinde barındıracak okullarla nitelikli eğitim verileceğini açıkladı

AMAÇ NİTELİKLİ EĞİTİM
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eğitim kampusü çalışmasının seçim projelerinden biri olduğunu hatırlattı. Bu proje ile amaçlananın; Okulların bir kampüs içerisinde olması ile güvenliğin ortak sağlanıp, konferans salonlarının, çeşitli laboratuarlar ve toplantı salonlarının birlikte yapılabileceğine dikkat çeken Çoban; “Eğitim kampüsü projesi ile en önemlisi okullarımız için spor salonlarının birlikte yapılmasıdır. Bu salonlardan herkes faydalanır. Düşünelim ki bir spor salonu yapılıyor. Ya da bir ilköğretim okuluna toplantı salonu yapılıyor. Yılın çok büyük bölümünde bu salon kullanılmıyor. Ya da laboratuar çok pahalı olduğundan herhangi bir okul bunu kurma imkanını bulamayabiliyor. Ama aynı ortamda 4 veya 5 okul olursa en güzel laboratuarlar ve imkanlar oraya getirilebiliyor. Biz bu amaçla bir eğitim kampüsü planladık. Gerek İl Özel İdaresi kanalıyla gerek Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla hayırseverlerin yaptıracakları okulların burada yapılmasını sağlayacağımızı söylemiştik. Bunun ilk adımını değerli eski Valimiz Haluk İmga döneminde Mecidiye mahallesindeki eski Köy Hizmetleri arazisini İGM Başkanımız Salih Sel’le birlikte planlayarak yapmıştık.” dedi.
DEFTERDARLIKTAN
TİTİZ ÇALIŞMA
Mecidiye mahallesinde lağvedilen Köy Hizmetleri birimine ait arazinin 35 bin metrekarelik bir yer olarak yeterli olamayacağını kaydeden Burhanettin Çoban, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasını göz önüne alarak, yaklaşık 150 bin metrekarelik bir alanı üniversite yolunda bulunan bir hazine arazisinde gerçekleştireceklerini bildirdi. Bu alanın istimlak ve her türlü problemden uzak şekilde en kısa zamanda hayata geçireceklerinden söz eden Çoban; “Bence 150 bin metrekarelik alanda en az 50 yıl Afyon’un ihtiyacını karşılayacak tüm okullar yapılmış olacak. İnsanlarımız buraya toplu taşıma araçlarıyla, servislerle ulaşacaklar. Türkiye’de merkezde okul yeri yapılacak hiçbir yer kalmadı. Bu proje Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapılan bir toplantıda Defterdarlığımızın önerdiği alana yapacağız. Bu vesile ile Defterdarlığımıza çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar hazinemize ait arazilerin çok güzel bir listesini hazırlayarak toplantıya gelmişlerdi. Oy birliğiyle bu alanı toplantıda belirledik.” diye konuştu.
BURCU AYDIN