Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamu yönetimi öğrencileri İGM’yi izledi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kamu yönetimi öğrencileri İGM'yi izledi

AKÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünün 2. ve 3. sınıf öğrencileri İGM’nin toplantısını izlediler

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının beşinci birleşimi dün tamamlandı. Yoklamanın ardından toplantı her zaman ki gibi gündem dışı konuların okunup gündeme dahil edilmesiyle devam etti.
KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI
Meclis gündeminin 23. maddesinde yer alan kapatılan 47 adet Belediye’nin imar planlarını hizmet alımı usülü ile revize edilmesini uygun gören İmar Bayındırlık komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Gündemin 24. maddesinde Sandıklı’nın Ece mahallesinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 36 pafta, 340 ada, 3 numaralı parselinde ki bin 942,26 metrekare alanlı taşınmaz üzerinde ki mevcut binanın yıkılarak Gençlik Merkezi yapılmak üzere Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsis isteğini gençlik merkezi yapımına başkaca bir yer tahsis edildiğinden uygun görmeyen İmar Bayındırlık, Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri, Eğitim Gençlik Spor komisyonlarının aynı yöndeki raporları oybirliği ile kabul edildi. İGM Başkanlığına sunulan önergeler ilgili komisyonlara rapor hazırlanmak üzere gönderildi.
SEL MECLİS İŞLEYİŞİNİ ANLATTI
İGM Başkanı Salih Sel, AKÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünün 2. ve 3. sıınf öğrencilerine meclisin işleyişi hakkında bilgiler verdi. İl Genel Meclislerinin İl Özel İdarelerinin karar organı olduğunu kaydeden Sel; “Özel İdarenin karar organı olan İGM’de köylerin tamamının hizmetleri ve yapılacak işlerine karar veriliyor. Alınan kararların uygulamasını da İl Özel İdare, Özel İdare’nin Genel Sekreterliği ve sekreteryanın altında ki birimler vasıtasıyla yapılıyor. 2005 Yılında ki yasal düzenleme ile İGM’nin görevi daha aktif hale getirildi. Eskiden İl Genel Meclisi Başkanları valilerdi. Altı ayda bir toplantı yapılırdı. Yeni yasal düzenleme sonrası İGM ayda 5 kez toplanıyor. Artık köylerimizin işleri Ankara’ya gitme ihtiyacı duymadan görülüyor. Her ilçeden en az iki meclis üyesi var. Muhtarlar vasıtası ile İGM üyelerine istekler iletiliyor.” dedi. Kasım ayının 6. birleşimi 9 Kasım Pazartesi günü başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın haberi