Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kanunlar zaten jet gibi geçiyor, daha nasıl hızlansın?”

“Kanunlar zaten jet gibi geçiyor, daha nasıl hızlansın?”
"Kanunlar zaten jet gibi geçiyor, daha nasıl hızlansın?"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkanı Hafize Özmen ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Ahmetpaşa ve Küçükhöyük belde teşkilatlarını ziyaret etti.
Ziyaretlerde Anayasa değişikliği teklifi hakkındaki görüşlerini dile getiren CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, “Başkanlık Sistemi, hızlı karar almaya yarar, Türkiye’nin önünü açar, deniyor. Türkiye’de son 6 yılda 4 bin 800 yasa maddesi Mecliste neredeyse hiç tartışılmadan, jet hızıyla, Torba Yasa şeklinde oylandı. Bugünkü sistemden daha hızlı bir sistem olabilir mi? Son 14 yılda Hükümetimizin hangi projesi Parlamenter sistemden dolayı tıkandı? Başkanlık Sistemini savunanlar bu konuda somut örneklerle düşüncelerini izah etmeliler” dedi.
İÇ GÖÇ DALGASI BAŞLAR
Demirkırkan, “Getirdikleri sistem fedaratif bir sistem olacaktır. Türkiye’deki vatandaşlar, Yugoslavya’daki halklardan daha fazla iç içe geçmiştir. Türkiye’nin şu kadar vilayetine federasyon ya da ayrılma yoluyla ‘Kürdistan’ dediğiniz zaman orada o yönetimden rahatsız olanlar ya da o yönetim tarafından hain görülenler Türkiye’nin Batı’sına geçeceklerdir. Öte tarafta Diyarbakırlı’nın da, İstanbul’da, İzmir’de iş yeri var, evi var. Buralardaki Kürtler de ister istemez, ‘Türkiye’yi bölüyorsunuz’ tepkisiyle karşılaşacak ve o tarafa göçmek zorunda kalacaklardır” ifadelerini kullandı.
Öte yandan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Sever’in kardeşi Asım Sever’in vefat ettiğini belirterek “Merhuma Allah’tan rahmet dilerim” dedi.