Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kapanacak belediyeler İGM’yi düşündürüyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kapanacak belediyeler İGM'yi düşündürüyor

İGM Mart ayı toplantıları yoğun bir gündemle sürüyor. İGM üyeleri kapanması gündemde olan küçük belediyelerin mal varlıkları ve borçları ile ilgili önlem alma çabası gösteriyor

İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplatılarının üçüncü birleşimi dün tamamlandı. Toplantıda ilk olarak gündem dışındaki konular okunarak rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi. Toplantıyı; MHP İl Başkanı Aziz Aslan ve beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri ile İscehisar AK Parti İlçe Kadın Kolları üyeleride misafir olarak takip ettiler.
GÜNDEM DIŞI KONULAR EKLENDİ
Dinar ilçesinde EPDK tarafından 16 Mart 2011 tarihinde üretim lisansı verilmiş olan rüzgar enerjisi santrali amaçlı imar planının İGM’nin 5 Şubat 2012 tarihindeki kararı ile onaylandığı belirtildi. İmar planının onanması talebi; İmar Bayındırlık komisyonunda görüşülecek. Emirdağ ilçesine bağlı Karaağaç köyünde yer alan kamu orta malları sicilinde Kabristan altı mevkii 6-7 pafta 476-477-479 parsel numaraları ile kayıtlı mera vasıflı mülkiyeti hazineye ait toplam 731 bin 700 metrekare taşınmaz üzerinde köyün ihtiyacı olan yeni konut alanlarının oluşturulmasına yönelik imar planının onaylanma talebide İmar Bayındırlık komisyonunda görüşülecek. İl Özel İdaresi 2013 mali yılı bütçesinin Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü kurumsal kodu altındaki 06.1 mamul mal alımları harcama kalemi ve 06.2 menfur sermaye üretim giderleri harcama kalemindeki ödeneklerin Mali Hizmetler Müdürlüğü kurumsal kodu altına aktarılması taleb ediliyor. Talep için; İdari Hukuk İşleri ile Plan Bütçe komisyonlarınca rapor hazırlanacak.
ARAÇLARDAN BİRİ DEVİR EDİLDİ
Toplantı gündemin 13’ncü maddesinin görüşülmesi ile devam etti. İl Özel İdaresine ait 03 AN 714 plaka no’lu Renault 12 TSW marka ve 03 AC 766 plaka no’lu Volksvvagen marka binek aracın Taşınır Mal Yönetmeliğinin 31. maddesine istinaden, Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmesi konusundaki, komisyon raporları karara bağlandı. Rapora göre; 03 AC 766 plaka no’lu Volksvvagen marka binek aracın 2008 yılı itibariyle 5 yılı tamamlamadığı gerekçesiyle devrinin yapılmaması, taşınır kayıt tarihi itibariyle 2008 yılında 5 yılı tamamladığı belirlenen 03 AN 714 plaka no’lu Renault 12 TSW marka aracın devrinin yapılması uygun görüldü. İdari Hukuk İşleri komisyonunun raporu oybirliği ile kabul edildi.
JANDARMAYA 10 YIL BEDELSİZ TAHSİS
İhsaniye ilçesi, Gazlıgöl belde sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, tapunun 3 Pafta, 72 parselde kayıtlı 521 metrekare alanlı taşınmazın Gazlıgöl Jandarma Karakol Komutanlığının hizmetlerinde kullanılmak üzere, İl Jandarma Komutanlığına 5 yıl süre ile tahsis edildiği belirtildi. Tahsis süresi dolan taşınmazın Gazlıgöl Jandarma Komutanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelsiz olarak yeniden İl Jandarma Komutanlığına tahsis isteğini 10 yıl süre ile tüm giderleri kendilerine ait olmak üzere tahsisini uygun gören Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri, İmar Bayındırlık komisyonlarının raporları kabul edildi.
KAPANACAK BELEDİYELERE PRENSİP KARARI
Köy statüsüne dönüştürülen Şuhut ilçesine bağlı Efe Belediyesi’ne ait araçların satışını uygun görmeyen İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe, İmar Bayındırlık komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. İGM Başkanı Salih Sel, komisyonların olumsuz yönde karar alma gerekçesini açıkladı. Sel, kapanacak Belediyelerle ilgili genel bir prensip kararı aldıklarını söyledi. Bu durumun bundan sonra gelecek benzeri talepler içinde geçerli olduğunu kaydeden Sel şöyle konuştu: “Kapancak Belediyeler’de herkes elindeki bazı şeyleri çıkarmak istiyor. Onların hepsi bizim Özel İdareye borçlarıyla birlikte bize devir edilecek. O açıdan biz zaten uygun görsek bile neticede Bakanlığa gidecek. Ama bunun suistimal edileceği düşüncesiyle böyle geneli için geçerli olacak bir prensip kararı aldık. Bunu şöylede söylersem; Bir sürü borçlanmışlar, ellerindeki mal varlığını vs çıkardı. Ama devirleri bir sürü borçla birlikte yapıyorlar. Şimdiye kadar bunu niye yapmadılar? Kapanma kararı alındıktan sonra böyle bir şeye karar veriyorlar. Bizde bunun önünü kapatmak için böyle bir karar aldık. Bana göre doğrusuda bu.
AĞDACI’NIN EKSİK İSMİ TAMAMLANDI
Çay ilçesi Akkonak Belediyesi tarafından yapılacak parselasyon çalışması sonucu oluşacak taşınmazların satışı konusundaki talebi uygun görmeyen İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe, İmar Bayındırlık komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Bayat ilçesi mütevelli üyeliğine seçilen Kadir Ağdacı’nın isminin Kadir Ceylan Ağdacı olarak değiştirilip eksikliğin giderilmesine oybirliğiyle karar verildi. Dinar ilçesi Çiçektepe Belediyesine ait 83 adet imarlı arsaların satışını uygun görmeyen İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe, İmar Bayındırlık komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. İhsaniye ilçesinin Şahinler mahallesi Sanayi caddesi üzerinde mülkiyeti Belediye’ye ait 19L1J pafta, 91 ada, 174 parselin anaokulu yapılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi ve İl Özel İdaresine bedelsiz devri talebini uygun gören İmar Bayındırlık, Eğitim Gençlik Spor, İdari Hukuk İşleri komisyonunun raporları oybirliğiyle kabul edildi. Meclisin Mart ayı toplantılarının dördüncüsü bugün yapılacak. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti