Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kara Para Ülkeye Zarar Verir Mi?

Kara para ülkedeki finansal mevcut sisteme kayıtlı olmadığı için ülke ekonomisine zarar verir

Kara para ülkedeki finansal

Kara para ülkeye zarar verir mi?

Yasalara aykırı elde edilen kaynağı belirsiz gelir manasındaki kara para ülke ekonomilerine zarar verdiği kabul edilmektedir.

Kara para yasadışı yollarla elde edilen gelir demektir. Yer aldığı ülkenin ekonomik sistemine kayıtlı olmaması ve ölçümleme sistemlerine gerektiği gibi dahil olamayan kara para ekonomik parametrelerin belirlenmesinde karmaşaya neden olması nedeniyle ülke ekonomilerine zarar vermektedir.

Günümüzde mevcut olan ekonomik sistemlerde yasalara aykırı şekilde elde edilen kara paranın aklanması için kullanılan bir çok yöntem yasal yollardaki boşlukların değerlendirilmesi nedeniyle sisteme dahil edilmeye çalışılmaktadır. Bu nedenle yasalar çerçevesinde işleyen ekonomik çarkların aksamasına, düzenin bozulmasına da yol açar.

Kara parayı sisteme sokup yasal yollara uyarlamak için kullanılan yöntemler ekonomik büyüme için kritik olan finans sektörü kurumlarına zarar verir. Kara para ekonomik büyümeyi yavaşlatan suç ve yolsuzluğu teşvik eder, ekonominin reel sektöründeki verimliliği düşürür. Kara para gelirleri genellikle uyuşturucu kaçakçılığı ve terör örgütleri aracılığıyla elde edilmektedir. Ya da bir çok dolandırıcılık usulü ile elde edilir. Uyuşturucu, terör ve dolandırıcılığın hem topluma, hem de ülkeye olumsuz etkileri saymakla tükenmez.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti