Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karaaslan: Cesur öğretmene saldırıyı kınıyoruz

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ender

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ender Karaaslan, Atatürk İlkokulu’nda veli tarafından saldırıya uğrayan meslektaşı Cesur Hasırcı’ya yapılan
saldırıyı kınadıklarını açıkladı. Karaaslan, bugün sabah konuyla ilgili
açıklama yapacaklarını belirterek tüm yetkilileri harekete geçmeye davet etti

 

KESK Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender Karaaslan, Atatürk İlkokulunda görev yapan sendikalarının üyesi Cesur Hasırcı’nın görev yaptığı okula gelen bir veli tarafından darp edilmesini şiddetle kınadıklarını açıkladı. Karaaslan, bugün sabah Atatürk İlkokulu önünde şiddet olayını kınamak ve meslektaşlarının yanında olduklarını ifade etmek için basın açıklaması yapacaklarını bildirdi.
“ŞİDDETLE MÜCADELEDE
GEREKLİ ADIMLAR ATILMADI”
Ender Karaaslan konu hakkında yaptığı açıklamada, “Yıllardır okullarda yaşanan şiddet olayları, kavgalar, çeteleşmenin gittikçe büyüyen bir tehdit haline gelmesi karşısında bugüne kadar gerekli adımları atmayıp şiddet olaylarına kayıtsız kalanlar, bir meslektaşımızın daha şiddete uğramasına neden olmuşlardır. Meslektaşımızın yaşadığı bu olay, tüm eleştiri ve uyarılarımıza rağmen eğitimde yaşanan sorunlara ve şiddet olaylarına seyirci kalan, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran politikalardır. Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir.” dedi.
“EĞİTİM-SEN HER TÜRLÜ
ŞİDDETİN KARŞISINDA”
Karaaslan sözlerine şöyle devam etti: “Bu şiddetin son bulması için acilen gerekli adımlar atılmalı, hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Bugün sabah saat 8.45’de yaşanan şiddet olayını kınamak ve arkadaşımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek amacıyla bir basın açıklaması yapacağız. Atatürk İlkokulu önünde yapacağımız basın açıklamasına tüm halkımızı destek vermeye çağırıyoruz. Eğitim emekçilerine yönelen her türlü şiddeti kınıyor, saldırı sonucu yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Atatürk İlkokulu öğretmeni Cesur Hasırcı arkadaşımızın ailesine, çalışma arkadaşlarına ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun diyoruz. Eğitim Sen ailesi olarak Cesur öğretmenimizin yanında, her türlü şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti