Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kardeşliğin belgeseli çekilecek – Kocatepe Gazetesi

Projeyle ilgili bilgi alışverişinde
Kardeşliğin belgeseli çekilecek

Projeyle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere ilimize gelen Hamm Uyum Dairesi Başkanı Wolfgang Müller ve Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın Danışmanı Marc Berendes, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Kardeş şehir ilişkilerinde koordinatörlük görevini yürüten Belediye Meclis Üyesi Günay Kart ile Belediye Meclisi Üyesi Osman Çakıcı, proje ekibinden Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Görevlileri; Rıfat Yağmur ve Muharrem Feratan’ın da hazır bulunduğu ziyarette projenin çalışma stratejisi görüşüldü.
İki kardeş kentin bugüne kadar yaşanan tüm ortak çalışmalarını içeren projeyle ilgili Hamm heyetini bilgilendiren AKÜ Öğretim Görevlisi Rıfat Yağmur, ilk etapta; partnerlik fikrinin nasıl oluştuğu, ilk imzalar, ilk resmi ziyaretler, ilk projeler ve benzeri konularla ilgili bilgi, belge ve fotoğraflardan oluşan arşiv oluşturmayı planladıklarını söyledi. Daha sonra bu konuların uygulamaya geçirilmesi için bir dizi çalışma yapacaklarını kaydeden Öğretim Görevlisi Yağmur, iki kentte yaşayan ilklere tanıklık etmiş kişilerle röportaj yapılacağını ve yine iki kenti tanıtan 15-20 dakika geçmeyecek kısa bir belgesel film çekileceğini ifade etti.
GENÇLER ŞARKI VE DANS FİGÜRLERİ ÖĞRENECEK
İki şehrin gençlerine karşılıklı olarak şarkı ve dans figürleri öğretileceğini ve bunların kutlama gününde gösterileceğini dile getiren Yağmur, bunların yanı sıra 10 yıllık kardeşlik ilişkisini anlatan kronolojik bir albüm yapılacağını ve bu albümdeki fotoğrafların büyütülerek proje çerçevesinde açılacak özel bir sergide sergileneceğini söyledi. Rıfat Yağmur, genel olarak, kardeş kent projesinin başlangıcından günümüze kadar geçen süre içerisindeki tüm değerlerini bir araya toplamayı ve bunları bir kutlama programında sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Ziyarette, AKÜ Öğretim Görevlisi Rıfat Yağmur’un dile getirdiği bu konularla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti