Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kardeşlik iftarına yoğun katılım – Kocatepe Gazetesi

“Kardeşlik İftarı” Ramazan ayının
Kardeşlik iftarına yoğun katılım

“Kardeşlik İftarı” Ramazan ayının 15’nci günü idrak edilen ve bu yıl 10 Haziran Cumartesi gününe rast gelen “Dünya Yetim Günü” akşamında Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi.
 “BİN 862 ÇOCUĞA ULAŞILDI”
İftar akabinde program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.  Katılımcılara hitap eden İHH Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, bu yıl beraber dördüncüsünü organize ettikleri “Kardeşlik İftarı”na katkıları nedeniyle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. İftar öncesi, bin 210 ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocuğun bayramlık alışverişini yaptırdıklarını, hafta içerisinde yapılacak alışverişlerle birlikte toplam bin 862 çocuğu sevindireceklerini açıklayan Ertürk; “Bayramlık alışverişlerini karşılayan tüm hayırseverlerimize ve bu alışverişlerin neredeyse üçte birini finanse eden Belediye Meclisi Üyesi İşadamı Haydar Kaya Bey’e teşekkür ediyoruz. Biz bu yola çıktığımızda hedefimiz bin çocuktu, ama bugün bin 862 rakamına hep birlikte ulaştık” dedi.
SENEYE BEŞİNCİSİ DÜZENLENECEK
İftar programının kapanış konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Belediye olarak İHH ile birlikte dört yıldır bu etkinliği düzenlediklerini belirten Çoban; “İnşallah gelecek yıl 5. Kardeşlik İftarında da buluşmayı temenni ediyorum. İHH İl Temsilcimiz Ahmet Ertürk’ün ifade etti. İftar öncesi yetim çocuklarımızın bayramlık alışverişleri yaptırıldı. Öncelikle İHH derneğimizi bu güzel organizasyonundan dolayı kutluyorum. Ama asıl tebriki dernek gönüllülerine ve bin 862 çocuğumuzu sevindiren ne kadar hayırsever varsa hepsine buradan şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun ve kazançlarına kazanç katsın” diye konuştu. .
“LÜTFEN BİZİ HABERDAR EDİN”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yetimlerle ilgili kendilerine talimatı olduğunu vurgulayan Çoban şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımızın bu talimatına nazaran benim de bir çağrım olmuştu. Hatta bu çağrımı daha önceki kardeşlik iftarlarında da dile getirmiştim. Bugün buradan bir kez daha yineliyorum. Eğer bir bölgede veya beldede, bir yetim varsa ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da çaresiz kalmışsa, devletin kurumları dâhil bizler ona ulaşamamışsak, lütfen bizi bundan haber edin”
2016’DA 3 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYE BURS VERİLDİ
Burhanettin Çoban, geçen yıl ki öğretim yılında Ekim ayından itibaren anne ya da babasını veya her ikisini kaybetmiş, annesi-babası ayrı, anne-babası sağ ama ihtiyaç sahibi olan toplam 3 bin 130 öğrenciye 80 ila 100 lira arasında burs verdiklerini kaydetti. Çoban sözlerine şöyle devam etti: “Başlangıçta bin öğrenciye verecektik. Bu şekilde de duyuru yaptık ancak yaklaşık dört bin kişi başvurdu. Kriterlere uymayan 800 civarında kişiyi eledik, geriye 3 bin 130 öğrenci kaldı. Sonra düşündüm, ‘nasıl ki varlıklı bir insan zekât veriyorsa, biz de belediye olarak, Allah’ın sunduğu imkânlar ve hükümetin verdiği destekler nedeniyle zekât vermemiz lazım’ dedik ve kriterlere uyanların tamamına burs verdik. İnşallah ihtiyaç sahibi çocuklarımız ve onların aileleri, hem bizlere hem de ülkemizi idare eden; daima yoksullarla, fakirlerle, yetimlerle ilgilenin diye talimat veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a dualarını eksik etmezler diye düşünüyorum” İftara katılan çocuklara oyuncaklar hediye edildi.
İFTARA GENİŞ KATILIM
İftar programında; AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile eşi Emine Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcısı Erhan Günay, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve İHH İl Kadın Kolları Temsilcisi Ferda Ertürk, İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, aileleriyle birlikte işadamları ve yetimler katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi