Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kariyerini planla, geleceğini güvene al

Kariyerini planla, geleceğini güvene al
Kariyerini planla, geleceğini güvene al

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde “Kariyerini Planla, Geleceğini Güvenceye Al” başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansta, kariyer planlaması yapan gençlerin geleceğe daha güvenle bakabileceği belirtildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) “Kariyerini Planla, Geleceğini Güvenceye Al” konulu konferansa ev sahipliği yaptı. Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamil Orhan’ın verdiği konferans Avrupa Birliği ve Çalışma Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumunun ortaklaşa yaptıkları AB projesinin bilgilendirme ayağını kapsamında gerçekleştirildi.
Altun yaptığı açılış konuşmasında kariyer planlamasının erken yaşlarda başlamasının önemine değindi. Öğrencilere kendine yatırım yapmanın önemini anlatan Altun, proje hakkında da bilgi verdi. Altun, “Bir şey alırken malzemesinin bol olmasını isteriz. Mesela deriz ki, böreğin malzemesi bol olsun, poğaçanın malzemesi bol olsun. Ben de insanın kendine yatırım yapmasını böyle tarif ediyorum. Bizim de kendi malzememizi bol hale getirmemiz gerekiyor. Çünkü kendimizi farklılaştırmamız gerekiyor” dedi.
BELİRSİZLİKTEN KURTULUN
Daha sonra söz alan Doç. Dr. Kamil Orhan ise öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirdiği konuşmasında kişinin kendisine yatırım yapmasının önemine değindi. Orhan kariyerinbasamaklardan oluştuğunu belirterek, “Bu basamaklar çalışma hayatında karşınıza çıkan basamaklardır. Kariyer planlamasına bir ve ikinci sınıfta başlamak gerekiyor. Çünkü son sınıfta birden KPSS çalışması, bilgisayar bilgisinin arttırılması ve İngilizce öğrenimi bir arada karşımıza çıkıyor. Öğrenci bir de stajı halletmeye çalışıyor. Bir da dersler var. Birinci sınıftan itibaren bunlara başlarsanız, büyük avantaj elde edersiniz” diye konuştu. Belirsizlik hissinin kişinin karşısındaki en büyük engel olduğunu söyleyen Orhan, belirsizlik hissinin ‘Nereye gideceğiz?’ sorusunun cevabını bulmakla giderileceğini söyledi. Bu sorunun cevabının ‘bilmiyorum’ olmaması gerektiğini anlatan Orhan kaygılarımızın yüzde 70’inin gelecekteki olaylarla ilgili olduğunu belirtti. İnsanların mutlu olmayı istediklerini söyleyen Orhan ideallerine oluşan insanlara, mutlu insan denildiğini ifade etti. Orhan şunları kaydetti:
“Mutlu olmak için bir idealiniz olmalı. İdealinize gitmek için de bir yolunuz olmalı. Yoksa hangi yöne gittiğimizin hiçbir anlamı kalmıyor. Aynada algıladığınız ile gerçekte olan arasında farklılık olmaması gerekiyor. Bunun için de size bu gün bulunduğunuz noktadan geçmişe bakmanızı öneriyorum. Bu kendinizi keşfetmeniz anlamına geliyor. Kendinizi keşfetmeden hiç bir şey yapamazsınız.” (Kocatepe Haber Merkezi)