Kasıt yoksa, madencilere yardım edelim

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Döner Sermaye Bütçe Görüşmeleri toplantısında çalışma arkadaşlarına önemli mesajlar verdi. Bakan Eroğlu, madencilerin zaman zaman kendilerine verilen çalışma alanı sınırını aştığını belirterek “Kasıt yoksa, madencileri mağdur etmeyelim” dedi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen [&hellip]

Kasıt yoksa, madencilere yardım edelim

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Döner Sermaye Bütçe Görüşmeleri toplantısında çalışma arkadaşlarına önemli mesajlar verdi. Bakan Eroğlu, madencilerin zaman zaman kendilerine verilen çalışma alanı sınırını aştığını belirterek “Kasıt yoksa, madencileri mağdur etmeyelim” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen 2016 Yılı Döner Sermaye Bütçe Görüşmeleri toplantısına katıldı. Bakan Eroğlu, çalışma arkadaşlarına önemli mesajlar verdiği konuşmasında Bakanlık’ın görevleri hakkında yol gösterdi; ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Orman Teşkilatı’na madencilik hakkında talimat veren Bakan Eroğlu, “Madencilerin işleri biraz daha süratli olmalıdır. Madencilerle ilgili yaptığım görüşmelerde bizden bazı talepleri var. Onu da bir ele alırsanız. Bazen isteyerek veya istemeyerek bir aşım oluyor. Sınırı aşıyorsa biliyorsunuz hapis cezası var. Doğrudan yönetim kurulu üyeleri, başkanı ve o işin sorumlusu cezalandırılıyor cezası da ağır. Hatta ikinci defa olunca da hapis cezası söz konusu. Fakat yönetim kurulu başkanı diyor ki ‘benim on yerde yerim var. Mesul mühendis ve madenciyi oraya koymuşum. Ben aşınıp aşınmadığını nereden bileyim?’ şeklinde söylemler var. Bunlarda bizleri sıkıntıya sokuyor. Bu konuda mevzuatta Yönetim Kurulu Başkanının on yerde maden sahası var. Kendisinin maden mühendisi varsa o aşıyorsa o ayrı bir şey. Bu konunun da ele alınması gerekiyor. Gerekirse ihraç edelim. Cuzi bir miktar aşmışsa ve kasıt yoksa gerekirse idari izin alarak insanları da mağdur etmeyelim. Neticede onlarda çalışıyorlar. Sizlerden ricam onları yerine koyalım. İşleri süratlendirelim. İkincisi kolay kılalım. Mevzuat bu şekilde inşallah ORBİS tamamlanınca müracaat ettiği anda belli olacak. İşleri kolay kılın. Ve de işleri pratik çözün. Ama işin doğrusunu yapacağız elbette” dedi.
YÖNETİCİ, MEVZUATI BİLECEK
Yöneticilerin orman hakkındaki mevzuatı iyi bilmesi gerektiğine işaret eden Bakan Eroğlu, “Orman Teşkilatı kabuğunu kırdı. Bu konuda mevzuat konusunda ben gereği neyse onu yaptım. Mesela bütün kurumlar karşı çıkmasına rağmen müfettişler için, ama kolay değil bir orman müfettişi olması yönetmelikleri uyguladık. Mevzuatla ilgili ne varsa hepsini yerine getirdik. Daha eksiklikler var tabi. Sizlerden ricam bir kere mevzuatı, hepiniz yöneticisiniz mevzuatı en iyi bilmesi lazım. Mevzuatı iyi bilmeyen yönetici olamaz. Birde mevzuat işleri kolay kılmak içindir. Güzel yapmak içindir. Yoksa mevzuat işleri yokuşa sürmek için değildir bunu unutmayın. Mevzuatta engel söz konusu değildir yapılacak doğru bir şey varsa gerekirse mevzuat değiştirilir, yönetmelik değiştirilir, kan değiştirilir gereği neyse yapılır. Yanlışların arkasından gitmeyeceğiz. Doğru olanı yapacağız. İşleri kolay kılacağız. Vatandaşlar kucaklaşacağız, ‘artık ormancılar orman köylüsünün hasmı değil, hısımı olacak’ diye bir slogan başlattık. Vatandaş da memnun. Artık ‘aman ormancı canım ormancı’ türküleri bundan böyle söylenmeyecek. Bir de arkadaşlar sizin çok büyük göreviniz var. Şimdi kırsaldan şehirlere hep göç ediliyor. Bazı bölgelerde insan kalmıyor, orada kimler yaşayacak? Yanı oradaki ormancılar özellikle oradaki vatandaşların geçimini temin edecek şekilde imkan sağlayacak, o insanları orada yaşatacağız. Bu ülkenin geleceği açısından bunun çok önemli olduğunu buradan vurgulamak istiyorum. Önümüzde bir ağaçlandırma dönemi var. Ağaçlandırma çok önemli. Ülkemize baktığımız zaman neredeyse yüzde 49’u bozuk orman alanı. Biz bunları mutlaka ele almamız lazım. Bazı ormanlara el atılmamış. Özellikle seyrekleştirme gibi çalışmalar yapılmazsa bu ormanlar büyümez. Neticede ormanların bakım çalışmaları, gençleştirme gibi çalışmalar fevkalade önemli” ifadelerini kullandı.
“BU MİLLET İÇİN
NE YAPTIM” DİYE SORUN
Her Orman Teşkilatı çalışanının ‘Bugün Türkiye için, bu vatan için ne yaptım’ diye düşünmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
“Ormanların daha da gelişmesi lazım. Hakikaten bu konuda sizlere teşekkürü de bir borç bilirim. Çünkü bizim Türk ormancılığı artık kabuğunu kırdı, bütün dünyayı kaplayacak hale geldi. Hatırlarsanız 2013 yılında Dünya Ormancılık Form ve Zirvesi Türkiye’de yapılacak dediğimiz zaman, Birleşmiş Milletler New York dışında ilk defa ormancılık zirve toplantısı Türkiye’de yapıldı. Ülkemizde çok gözler var arkadaşlar. Oyun üstüne oyun. Bunu bilmenizde fayda var. Bunun için bu topraklarda ayakta kalmak için şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaksa güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmaksa devlet kurumlarından ibaret. Milletten ibaret. Dolayısıyla kurumların güçlü olması, büyük hedeflere imza atması, milletin refah seviyesinin yükselmesiyle ancak bu bayrak ilelebet göklerde dalgalanır. Aksi halde birçok etken var. İnşallah bir gün size Türkiye üzerinde oynanan oyunları bir mühendis olarak, bir tarihçi olarak anlatma imkanım olur yani Türkiye çok önemli noktada. Sizlerden mutlaka gece gündüz yatağınıza başınızı koyduğunuzda bu millet için. Benim için değil. Benimle alakası yok. Bu vatan için. Bu bayrak için. Gelecek nesiller için. Büyük Türkiye için bunu düşünmenizi istiyorum. Personelimizde bu anlayışla çalışsın. İşçimiz, memurumuz, emriniz altındaki herkes öğretecek. Asalak yok. Mesela dokuz beş mesaimi doldurayım yok öyle bir şey.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme