Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaymakam Ne Kadar Maaş Alır 2024?

Kaymakam ne kadar maaş alır 2024? Sorusu bugün internette ne çok araştırılanlar listesinde yer aldı. Peki, Kaymakam ne kadar maaş alır 2024? Detayları haberimizde…

Kaymakam ne kadar maaş

Türkiye’de bulunduğu ilçenin yönetimi ile ilgilenen mülkü ve idari işleri yapan kişilere kaymakam denilmektedir. Enflasyon oranın açıklanmasından sonra memur ve emeklilerin maaş zammında bir artış olunca gözler ilçeyi yöneten kaymakamlara döndü. Peki, Kaymakamlar 2024 yılında ne kadar maaş alıyor?

KAYMAKAM OLMAK İÇİN NELER GEREKLİDİR:

4 yıl lisans mezunu olmak ve Siyasal bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri ‘nden de lisans yapılmalıdır. Kaymakamlık için başvuru sürecine ilişkin yapılması gerekenler yapıldıktan sonra başvurusu onaylanan kişiler Valilik emrine atandıktan sonra Kaymakam olmak isteyen bireyler valilik için tez hazırlayıp, bu tez üzerinden değerlendirilirken en çok göze alınan konu ise bireyin 4 yıllık lisans yaparken gerçekleştirmesidir.

KAYMAKAM MAAŞI 2024 YILINDA NE KADAR OLDU?

2023 yılının zam ve enflasyon oranının belli olmasından sonra Memur ve Emekli bireylerin SSK ve BAĞ-KUR olmak üzere zam oranı emeklilerde %37.55, memurlarda ise zam oranının %49.25 olduğu belirtilmiştir. İlçede en büyük görevi yapan kaymakamların ise maaş zammında 74 bin 944 TL’ye olacağı netleşti.

KAYMAKAMLARIN SINIFLARINA GÖRE ALACAĞI MAAŞLAR ŞÖYLEDİR;

BİRİNCİ SINIF MAAŞ ALANLAR: 73.500 TL

BİRİNCİ SINIF 1/4 DERECE MAAŞ ALANLAR: 81.650 TL

LİSANS MEZUNU KAYMAKAM: 72.500 TL

LİSANS (KALKINMADA ÖNCELİKLİ YERLERDE GÖREV YAPAN KAYMAKAMLAR): 74.000 TL

DİĞER: 68.500 TL

STAJYER KAYMAKAM MAAŞI: 42.500 TL