Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kazakistan’dan Bakan Eroğlu’na Madalya – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kazakistan’dan Bakan Eroğlu’na Madalya

Kazakistan ile Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliğinin geliştirilmesinde katkılarından dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na madalya takdim edildi

Bakan Eroğlu’nu makamında ziyaret eden Kazakistan Büyükelçisi ve Kazakistan-Türkiye İşbirliği Konseyi Başkanı Canseyit Tüymebayev ile beraberindeki heyet, Eroğlu’nu ‘Kazakistan-Türkiye dostluk ve işbirliğini geliştirme’ madalyası ile ödüllendirdi.
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi iken Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilk ilmi işbirliği konferansını 1993 yılında kendisinin başlattığını ifade eden Bakan Eroğlu: “Kazakistan Devlet Ziraat Üniversitesi ile birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi olarak, ‘Türk Devletleri Arasında İlmi İşbirliği Konferansı’ adıyla Almatı’da büyük bir konferans düzenledik. Konferansa Orta Asya’dan bütün ülkeler iştirak etmişti. Temelini o günlerde attığımız dostluk köprüsünün güçlenerek bu noktalara gelmesi mutluluk verici” dedi.
Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin önemine de temas eden Bakan Eroğlu, iki ülkenin münasebetlerinde eşitlik, karşılıklı yarar ve güven anlayışının hâkim olduğunu belirterek, iki dost ve kardeş ülkenin işbirliğini daha da geliştirmesi gerektiğini ifade etti. (Kocatepe)