Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kazancı’dan kurban bağışı çağrısı

Kazancı’dan kurban bağışı çağrısı

İl Müftüsü Sinan Kazancı, Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Şubesinin yürüttüğü “2020 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” programı doğrultusunda bilgi vererek, kurban  bağışında bulunarak niyeti olanlara bağış çağrısı yaptı

 

Türkiye Diyanet Vakfının vekâletle kurban kesim organizasyonuna destek veren İl Müftüsü Sinan Kazancı şöyle konuştu: “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız iş birliğinde başlatılan ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla yürütülen organizasyonun ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cenab-ı Hak Hac suresi 28. ayetinde ‘Allah’ın onlara rızık olarak verdiği, belirlenen günlerde kesecekleri kurbanlık hayvanlar üzerine O’nun adını ansınlar. Artık onlardan hem kendiniz yiyin hem sıkıntı içindeki yoksulları doyurun.’ buyurmaktadır. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını biz inananlara bu süreci farklı bir şekilde anlama ve anlamlandırma imkânı tanıdı. Kardeşliğin, ziyaretleşmenin yardımlaşmanın kıymetini öğretirken, manevi değerlerimizin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu fark etmemizi sağladı. İşte hem ülkemizde hem de Müslüman ülkelerde ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize vekâlet yoluyla kurbanlarımızı ulaştırmak Rabbimizin verdiği rızkı bereketlendirecek ve nice hayırlara kapı açacaktır.”
“31 TEMMUZ’A KADAR BAĞIŞ MÜMKÜN”
Geçmişte olduğu gibi bu yılda dileyenlerin vekâlet yoluyla kurban kesebilmesine yardımcı olmak için Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içerisinde çalışmalara başlanıldığını kayededen Kazancı konuşmasına şöyle devam etti: “Vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonunun tanıtımı için şehrimizin belirli noktalarına din görevlilerinden oluşan bir ekibin başında bulunduğu stantlar kuruldu. TDV’ye vekâlet vererek kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımız, gerek cami görevlilerimize gerekse müftülüklere gelerek ya da internet üzerinden veyahut şehrin birkaç yerinde açmış olduğumuz bu stantlara başvurarak 31 Temmuza kadar bağışlarını yapabilirler. Kurban kesim bedelleri yurt içi 975 TL, yurt dışı 825 TL olarak belirlendi. Söz konusu bu organizasyonun hayırlara vesile olmasını ve kesilecek kurbanlarımızın kabulünü Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.”