Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiler TOFAŞ’ı Bursa’da yendi

HDI Sigorta Afyon Belediyespor

HDI Sigorta Afyon Belediyespor basketbol takımı ligin 18. haftasında deplasmanda Tofaş’a konuk olduğu maçı 83-85 kazandı. 10 galibiyete ulaşan Afyon Belediye, ligin 5. sırasında yer aldı. HDI Siforta Afyon Belediye’nin nefes nefese bir mücadele ile yendiği TOFAŞ, Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil ediyor

 

İNG Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden HDI Sigorta Afyon Belediyespor basketbol takımı ligin 18. haftasında deplasmanda Tofaş’a konuk oldu. Maçı baştan sona üstün götüren Tofaş olurken son çeyrekte daha sert oynayan Afyon Belediye rakibinin peşini bırakmadı ve maçı 83-85 kazandı.
Maça iki ekip de hızlı başladı. İlk çeyrekte daha az hata yapan Tofaş çeyreği 27-21 önde tamamladı.
İkinci çeyrekte Afyon Belediye farkı kapatmak istedi ve çeyrek sonuna kadar kaçan Tofaş’ı yakından takip etti. Tofaş ilk yarıyı da 47-45 önde tamamladı.
Üçüncü çeyrekte Afyon Belediye rakibini yine yakın takibe alırken Tofaş üstünlüğü kaptırmadı. Çeyrek sonunda Tofaş 5 sayı ile üstünlüğü korurken 65-60 son çeyreğe önde başladı.
Son çeyreğe etkili başlayan Tofaş, her ne kadar maçın bitimine 5.5 dakika kala farkı 8 sayıya kadar çıkartmayı başarsa da (77-69) bu bölümde müthiş bir geri dönüşe imza atan Afyon Belediye, önce Chris Wright’ın basketiyle birlikte farkı 6 sayıya indirdi. (77-71) Tofaş her ne kadar Berk Uğurlu ile farkı yeniden 8 sayıya çıkarsa da (79-71) Afyon Belediye, önce Paco Cruz ardından Chris Wright’ın üçlüğü ile birlikte farkı 2 sayıya kadar indirdi ve maçın bitimine 3.17 kala Tofaş molasına gidildi. (79-77) Mola dönüşünde de etkili oyununu sürdüren Afyon Belediye, Chris Wright’ın basketiyle birlikte bitime 2.47 kala skora dengeyi getirdi. (79-79)
Maçta son 2 dakikalık bölüme de 81-81’lik eşitlikle girildi. Afyon Belediye, maçın bitimine 56 saniye kala Macura’nın basketiyle birlikte maçta 81-83 öne geçmeyi başardı. Maçın bitimine 15 saniye kala ise Tofaş’ta Tarik Phillip’in topu çalarak bulduğu basket, maça yeniden dengeyi getirdi. (83-83) Fakat Tofaş, Afyon Belediye hücumunda Chris Wright’ı savunamadı ve Afyon Belediyesi, Tofaş karşısında sahadan 83-85’lik galibiyetle ayrıldı.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

SALON: Tofaş
HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Sinan İşgüder, Hüseyin Çelik
TOFAŞ: Zubcic 7, Berkan Durmaz 5, Berk İbrahim Uğurlu 11, Simmons 8, Phillip 11, Christon 20, Purcell 6, Muhsin Yaşar 9, Alihan Demir 6, Mert Konuk
HDI SİGORTA AFYON BELEDİYESPOR: Sinan Sağlam 4, Wright 20, Saldivar 16, Kairys 4, Leissner 2, Akif Egemen Güven 19, Macura 17, Harun Apaydın 3, Ekrem Sancaklı
1. Periyot: 27-21
Devre: 47-45
3. Periyot: 65-60
M.S: 83-85

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.