Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiler’den sürpriz dönüş

HDI Sigorta Afyon Belediyespor,

HDI Sigorta Afyon Belediyespor, ligin 6. haftasında İstanbul’da Bahçeşehir Koleji’ne konuk olduğu maçı 70-76 kazandı

 

ING Basketbol Süper Ligi’nin 6. haftasında Bahçeşehir Koleji’ne konuk olan HDI Sigorta Afyon Belediyespor, rahat başladığı karşılaşmada son çeyrekte zorlansa da sakatlıktan sonra ilk kez süre alan Chris Wright’ın performansıyla krizi geçerek karşılaşmadan 70-76 galibiyetle ayrıldı. Sakat Kaitys Evaldas’tan yoksun oynayan, bir diğer sakat Chris Wright’ı Pako Cruz’un 5 faulle kenara gitmesi üzerine oyuna alan Afyon Belediye büyük bir sürpriz gerçekleştirerek güçlü rakibini deplasmanda yenmeyi başardı. Karşılaşmada Egemen Güven de 14 sayı, 11 ribauntla double double yaparak galibiyetteki bir diğer etkili isim oldu.
Karşılaşmaya tutuk başlayan Bahçeşehir karşısında Afyon Belediye müthiş bir başlangıç yaptı. Bahçeşehir karşılaşmanın 4. dakikasında hiç sayı üretemeyen ilk beşinde komple değişikliğe gitti. 5. dakikanın sonunda skoru 0-15 getiren Afyon Belediye karşısında Bahçeşehir 7 de top kaybı yaparak karşılaşmaya kötü başladı. Alex Perez’le 04.43 de ilk sayılarını kaydeden Bahçeşehir devamında hücumda daha iyi olmaya başladı. Afyon Belediye zayıf savunma yapan rakibi karşısında pota altında yakaladığı ritmi sürdürdü ve çeyreği 10-21 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe de aynı beşle başlayan Bahçeşehir savunmayı da yukarı çekerek rakibinin kolay sayı bulmasını önlemeye çalıştı. Ancak içeri kolay girmeye devam eden Afyon Belediye, skor üstünlüğünü korumaya devam etti. Egemen’den pota altında iyi yararlanan Afyon Belediye, ikinci şans sayılarıyla farkı korumaya devam etti. İkinci çeyrek 26-37 Afyon Belediye üstünlüğüyle geçildi.
İlk yarıda Bahçeşehir boyalı alanda 5/17 isabetle oynarken Afyon 15/25 ile daha isabetli oynadı. İlk çeyrek toplamda 9 top kaybı yapan Bahçeşehir ikinci çeyrekte hiç top kaybı yapmadı. Afyon ise ilk çeyrekte hiç top kaybı yapmazken ikinci çeyrekte 4 tane top kaybetti. Bahçeşehir ilk 5’inden sadece Alex Perez’den 6 sayılık katkı aldı.
Üçüncü çeyreğe de 2-9 seriyle başlayan Afyon Belediye farkı açmaya devam etti. Eirck Green’le yayın gerisinden yüzdeli olan Bahçeşehir, arka arkaya gelen üçlüklerle farkı hızla eritmeye başladı. Üçüncü çeyreğe 47-50 Afyon’un üstünlüğüyle geçildi.
Son çeyreğe arka arkaya iki basket başlayan Bahçeşehir, 09.32 de skoru 51-50 getirerek ilk kez öne geçti. Macura ile cevap veren Afyon Belediye skor üstünlüğünü korumaya çalıştı. Burak Can ve Erick Green’i bu dakikalarda daha çok kullanan Bahçeşehir’e karşılık Afyon Belediye de karşılaşmanın en etkili isimlerinden Egemen Güven ve sakatlık sonrası ilk kez bu çeyrekte zorunlu olarak oynayan Chris Wright’ten yararlandı. 03.00 dakika kala Wright ile tekrar öne geçen Afyon Belediye yakaladığı seriyle skoru 63-68 getirdi ve Bahçeşehir’e molayı aldırdı. Mola dönüşü 20 saniyede 2 atakla hızlı skor üreten Bahçeşehir 01.10 dakika kala skora 68-68 ile tekrar dengeyi getirdi. Bahçeşehir’de Josh Owens 52 saniye kala 5. faule ulaşarak oyun dışı kaldı. Çizgiden gelen sayılarla öne geçen Afyon Belediye 16 saniye kala Leissner’le farkı 4’e çıkardı. Bahçeşehir, 5 saniye kala Alex Perez’le hücum edemedi. Karşılaşmayı 70-76 Afyon Belediye kazandı. >> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti