Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kemal Sunal Alevi Mi?

Merhum oyuncu Kemal Sunal Alevi miydi? Sanatçılarla ilgili merak edilen konular arasında merhum Sunal’ın Alevi olup olmadığı da yer almaktadır.

Merhum oyuncu Kemal Sunal

Ali Kemal Sunal 11 Kasım 1944 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde İstanbul’da hayata veda etti.

İNEK ŞABAN KARAKTERİYLE POPÜLER OLDU

Kemal Sunal, oyuncu, yapımcı, senarist ve komedyendir. Türk sinemasının en başarılı ve unutulmaz oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir. Tiyatro ile sanat hayatına başlayan Kemal Sunal’ın ilk amatör tiyatro oyunu, Vefa Lisesi’ndeyken rol aldığı Zoraki Tabip’tir. Kenterler, Ulvi Araz, Ayfer Feray ve son olarak Devekuşu Kabare tiyatrolarında profesyonel olarak rol aldıktan sonra, ünlü yönetmen Ertem Eğilmez’in kendisini fark etmesiyle birlikte 1972 yılında Tatlı Dillim filminde rol alarak sinemaya ilk adımını attı. 1974’teki Salako filmiyle ilk başrol deneyimini edindi. Aynı yıl çekilen Hababam Sınıfı filmindeki “İnek Şaban” karakteriyle büyük bir popülerlik elde etti ve bu rolü, daha sonraki yıllarda adının “Şaban” olarak akıllarda kalmasına neden oldu. Filmlerinde oynadığı iyi, saf ve komik adam rolleriyle beğeni kazandı. Sanatçı, komedi filmleri ağırlıkta olsa da dram türündeki filmlerde de yer aldı.

TOPLAM 82 FİLMDE ROL ALDI

Toplam 82 filmde rol almış olan sanatçının son filmi, 1999’da vizyona giren Propaganda’dır. Bu film aynı zamanda Kemal Sunal’ın, oğlu Ali Sunal ile birlikte rol aldığı ilk ve tek filmidir. Kemal Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka isimli filmin Trabzon’daki çekimlerine gitmek için bindiği uçakta kalp krizi geçirerek 55 yaşında hayatını kaybetti. Mezarı Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunmaktadır. Bektaşi soyundan geldiği belirtilen Sunal’ın Alevi olduğu bilinmektedir.