Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Konseyi, 11-12 Aralık’ta Kadın Kurultayı düzenleyecek

Kent Konseyi, 11-12 Aralık’ta Kadın Kurultayı düzenleyecek
Kent Konseyi, 11-12 Aralık'ta Kadın Kurultayı düzenleyecek

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi, 11-12 Aralık’ta Kadın Çalıştayı ve Kurultayı yapacak. Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir ve Kent Konseyi Kadınlar Meclisi üyeleri, bu çerçevede Afyonkarahisar’daki kamu kurumları ile odaları ziyaret etti

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi, 11-12 Aralık’ta İkbal Termal Otel’de düzenleyeceği Kadın Çalıştayı ve Kurultayı’nı duyurmak ve manevi destek istemek için kamu kurumları ve odaları ziyaret etti.
Kent Konseyi’nin ilk durağı İş-Kur oldu. Ancak İş-Kur Müdürvekili Erdem Ünlüyalvaç’ın saat 9 buçukta verdiği randevuya gelmemesi üzerine heyete başkanlık eden M. Emin Birliktir, bu ziyareti iptal etti.
Ardından Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’ı makamında ziyaret eden Kent Konseyi adına konuşan Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, “11-12 Aralık’ta Kadın Kurultayımız var. Onunla ilgili ortak çalışma yapmak istiyoruz. İş kadınlarımız, siyasetçi kadınlarımız o çalıştaya katılacak. Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte çalışmak istiyoruz” diye konuştu.
Ticaret ve siyasetle uğraşmak
isteyenler için
Kurultay hakkında bilgi veren Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Selcen Hıdıroğlu ise “İş kadınlarımız için, siyasetle uğraşmak isteyip de bunun yordamını bilmeyen kadınlarımız için, sanatla uğraşmak isteyen kadınlarımız için bir çalıştay ve ardından bir kurultay düşündük. Bununla ilgili olarak sizden de Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren iş kadınları varsa bunlara ulaşmak için sizden yardım bekli-yoruz. İş kadınlarımızın sorunlarına çözüm noktasında beyin fırtınası yaratıp bundan sonraki eylem planlarımız için ne yapmamız gerektiği konusunu tartışmamız gerek” ifadelerini kullandı.
“Kadınlar bize yol gösteriyor”
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Bekir Yeşilay da bu konuda üzerilerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti. Yeşilay, kadınların kendilerine yol gösterdiklerini hatırlatarak “Bilmeyen dediğimiz kadınlar, bize yol gösteren konumunda. Ben şuna inanıyorum: Kadınlarımız bizim bir adım önümüzde, bizim yolumuzu açan konumunda. Siyasete biraz geç kalmışlar ise bu konuda biz üzerimize düşen ne ise yapmak isteriz. OSB’de her ne kadar birebir yatırımcı olmasalar da Organize’deki müteşebbislerin eşleri bu konuda aktifler. Biz de birlikte çalışmaya hazırız” dedi.
Ünlü kişiler katılacak
Bunun üzerine söz alan Selcen Hıdıroğlu, şöyle konuştu:
“Sempozyumda ünlü bir işkadınımızı getirmek isti-yoruz. Şu anda bağlantılarımız sürüyor. Birkaç kişiye ulaştık ama programları müsait değilmiş. Ünlü bir siyaset kadınımızı ve sanatkarımızı konuk edeceğiz. Yerelde de bu konuda çalışma yapmış kadınlarımızla atölye çalışması yapacağız. Bunun neticesinde ortaya çıkan raporlarımız olacak. Bu raporları bir kitapçık haline getirip bu kurultayın bildirisi şeklinde dağıtmayı düşünüyoruz.”
Hıdıroğlu’nu dinleyen Yeşilay, önümüzdeki haftadan itibaren kendilerinin bu konuda çalışmaya başlayacaklarını ve Kurultay’dan önce Kent Konseyi’ne gereken bilgiyi vereceklerini aktardı. (Kocatepe)