Kent Vizyonu Çalıştayı yararlı olacak

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ikinci birleşimi, Kent Vizyonu Çalıştayı dolayısıyla Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirildi. Çalıştay’ın değerlendirildiği toplantıda İGM Başkanı Salih Sel, Çalıştay’ın yararlı olacağına inandığını kaydetti İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ikinci birleşimi, Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlendi. Gündeme ilişkin maddelerin konuşulduğu toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve İGM üyeleri Kent [&hellip]

Kent Vizyonu Çalıştayı yararlı olacak

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ikinci birleşimi, Kent Vizyonu Çalıştayı dolayısıyla Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirildi. Çalıştay’ın değerlendirildiği toplantıda İGM Başkanı Salih Sel, Çalıştay’ın yararlı olacağına inandığını kaydetti

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ikinci birleşimi, Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlendi. Gündeme ilişkin maddelerin konuşulduğu toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve İGM üyeleri Kent Vizyonu Çalıştayı’nı değerlendirdi. İGM Başkanı Salih Sel, “Katılımlarınızdan dolayı çalıştaya teşekkür ederim. Bana göre faydalı bir çalıştay oldu. İnşallah ilimiz için de hayırlara vesile olur. Frig Vadisi ile ilgili olarak para geldi. Frig Vadisi SİT alanı olduğu için sabit tuvalet yapılamıyor. Mobil tuvalet vasıtasıyla tuvalet ihtiyacı karşılanacak. Yollarını bir an evvel çözebilirsek, yollar gerçekten oraları ziyaret etmek için uygun değil. Yazın toz içinde kalıyorsunuz, kışın çamurdan giremiyorsunuz. Maalesef define arıyoruz, hazine arıyoruz diye tarihi eserler korunmuyor” dedi.
“ÇALIŞMALARIMIZI YETERİNCE
TANITAMIYORUZ”
Kentin tanıtımında yetersiz kalındığı eleştirileri hakkında da konuşan Sel, “İl Genel Meclisi olarak bile yaptığımız her şeyi anlatamıyoruz. Seyahat ederken bir ilçe ya da ile girdiğimizde ne kadar asfalt döktüklerini yazıyorlar. Aslında bizim yaptığımız çok çok fazla. Bizim köy yolları ağımız 4 bin kilometre. Buradan Medine’ye gidiş ve dönüş. Yaptığımız hizmetleri bizler de anlatamıyoruz. Su sorunu olan köylerimiz hemen hemen kalmadı. Biz kendimiz anlatamıyoruz. Çoğu kişi bilmiyor. Partililerimiz bile bilmiyor. Biz de anlatamıyoruz. İnşallah bu Kent Vizyonu ile bu tanıtım konusu gündeme gelir” şeklinde konuştu.
SEL’DEN TRAFİK İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ
İGM üyelerinin “Trafik sorunu çözülmeli” önerisi hakkında da görüşlerini paylaşan Sel, şu vurguyu yaptı:
“Bursa’da rantı en yüksek yerlerde otopark var. Karaman İş Merkezi’nin ortasında kocaman bir galeri alanı var. Orası otopark olarak kullanılsa, Afyon’un otopark sorunun 3’te 1’ini çözerdik. 1999-2004 yılları arasında Belediye Meclisi üyeliğim sırasında bunu önerdim. Yapılması gereken, semtlerde bir iki yeri istimlak edersiniz. Oralara katlı otopark kurarsın. Ana caddelerde, trafik ışıklarından en az 100-150 metre öncesinde park etmek yasaklanabilir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme