Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kentsel Dönüşüm’den vazgeçemeyiz”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar gündemindeki konuları gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdi.

 

Mısri Camii çevresindeki Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili olarak Mahkemeden yürütmenin durdurulması kararı çıktığını, bu durumu nasıl karşıladıklarını sorduğumuz Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Hemşehrilerimizle bu konu hakkında yeniden biraraya gelip son kararı vereceğiz” dedi.
Önce davayı kimin hangi gerekçelerle açtığının iyi incelenmesi gerektiğine işaret eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Danıştay’daki arkadaşlarımızla, hukukçularımızla görüşeceğiz. Nedir, ne değildir anlayacağız. Devletin böyle münferiden uygulama hakkı var. Vatandaşını güvence altına almaya hakkı var. Ama her türlü afeti ihtimalini göz önünde bulundurmalıyız. Peru’da 7,2 büyüklüğünde bir deprem olmuş. Yüz milyonlarca yıl önce yanardağ olan Hasan Dağı’nda buharların çıkmaya başladığı, yanardağın harekete geçtiği haberlerde gösteriliyor. Yarın ne olacağımız belli değil.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un geçtiğimiz Haziran ayındaki toplantıda ifade ettiği “30 Haziran 2021 tarihi kentsel dönüşümde hak sahiplerinin tercihinde son gündür” açıklamasını hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Hak sahiplerinden yüzde 51’i isterse kentsel dönüşümü yaparız. Yüzde 51 oranda hak sahibi istemezse kentsel dönüşüm projesini biz bakanlık olarak onaylarız demişti. Proje Anıtlar Kurulu’nun projesidir. Bu projede hiç kimse değişiklik yapamaz demişti. Vatandaşlarımız bir dernek kurdular. Dernek vasıtasıyla projeye karşı çıkanlar mevcut. Allah muhafaza geçtiğimiz aylarda olan Altıntaş depremi uzun süreli olsaydı ne yapacaktık? Allah göstermesin. Bunun vebalini kaldırabilecekler mi? Aksini iddia edenler o mahallerde yapılar riskli mi değil mi gördüler mi? O mahallelere gidip gezdiler mi?” şeklinde konuştu.
Kentsel Dönüşüm projesinden vazgeçmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Belediye imar planını yapsın, vatandaşı serbest bıraksın” önerilerini de değerlendirdi. O bölgedeki tüm tapularda “Afet tehlikesi” şerhi bulunduğuna dikkat çeken Başkan Zeybek, “Zaten tapularda şu anda şerh var. Kimsenin bir şey yapabilme şansı da yok. Ben imar veremem. Çünkü benim imar verebilmem için bana önce Belediye’ye, şerhsiz temiz tapu gelmesi gerekir. Tapularda şerh olduğundan biz orada bir uygulamaya müsaade edemeyiz.” ifadelerini kullandı.
“RAKAMLAR ÇOK DEĞİŞTİ.
TOKİ NE YAPAR BİLEMİYORUZ”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilan ettiği projenin TOKİ tarafından değil de özel sektör tarafından uygulanmasının mümkün olup olmadığı sorumuzu da cevaplandıran Başkan Zeybek, şunları söyledi:
“Bakanlık mevcut ilan edilen imar planını onayladı. O planı da zaten Anıtlar Kurulu hazırladı. Bunun üzerine başka bir imar planı yapmak mümkün değil. Onaylayınca tarihi doku olduğundan onaylanan projenin haricinde hiçbir şey yapılamaz. Bizim başka bir uygulamaya yetkimiz yoktur. Belediye olarak bizim başka bir şey yapabilmemiz için öncelikle tapulardaki şerhin kalkması lazımdır. Çünkü yeni imar planı için 18 uygulaması yapmam lazım. Orada maliklerde ciddi kayıplar var. Adı sanı belli olmayan mülk sahipleri var. Uzun sürecek davaların neticeleri beklenmek zorunda. Yani seneleri alacak bir hadise. Tapularda şerh varken bu mümkün değil. Tapulardaki şerhin olmadığını düşünsek, yeni imar planı ve oradaki mülkiyet durumundan dolayı yıllara sarkacak bir durum söz konusu. Ben bir kez daha mahalle sakinleriyle görüşeceğim. İsterler mi soracağız. Ama şu aşamadan sonra zaten TOKİ o dönemde verdiği teklifle mümkün değil bu işin içinden çıkamaz. Çünkü maliyetler neredeyse yüzde 300 arttı. Demirin kilogramı diyelim ki 4 bin 200, 4 bin 300 TL iken şu anda 13 bin TL’yi buldu. Son olarak hak sahipleriyle bir kez daha görüşeceğim. Bu konuda da TOKİ’nin Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü de var. Zaten bölge 6A kapsamındadır. TOKİ’nin kapılara bildirimleri yapıştırıp binaların yıkımına geçmesini biz engelledik. Birileri kalkıp şöyle yaptık böyle yaptık deme hakkına sahip değiller. Bize söyledikleri; 6A kapsamında biz kapılara etiketi yapıştırırız. TOKİ Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’nden mülk sahiplerine 15 gün süre vereceklerini boşaltılmaması halinde yıkıp geçeceklerini söylediler. Bende Kentsel Dönüşüm Genel Müdürüne bu karda, kışta, kıyamette vatandaşlarımızın sokağa atılmasına gönlümüz razı değil. Bunu gönül rızasıyla yapalım vatandaşın rızasını alalım. Ondan sonra yapalım dedim. O bölge şu anda 6A kapsamındadır.”
“PLAN DEĞİŞTİRİLEMEZ”
Kocatepe Gazetesi mensuplarının “İnşallah bu yol tercih edilmez. Sizin yerinizde bir başkası Belediye Başkanı olsa bu plan değişmez mi? Seçim olsa, başka birisi gelse, ya da AK Parti’nin başka bir adayı seçilse, Mehmet Zeybek Belediye Başkanı olmasa da mevcut plan mı uygulanacak?” sorusunu da cevaplandıran Başkan Zeybek şunları söyledi:
“Bu yolun tercih edilmesini biz de istemiyoruz. Zaten bunu önlemek için çalıştık. Yine olursa yine engel olmaya çalışır, bize düşeni yaparız. Biz hemşehrilerimizin yanındayız. Bizim Belediye olarak orada bir menfaatimiz yoktur. Menfaat şehrin menfaatidir. Orası yapıldığında şehre ayrı bir güzellik katacaktı. Olmadı. Birileri kalkıyor hamasi nutuk atıyor. Efendim biz iktidara gelince yaparız diyorlar. Millet size o imkânı verirse yaparsınız. İşte İzmir’de yaptıkları gördük. İzmir’de işin altından kalkamadılar. Büyükşehir Belediye Başkanı ‘hükümete gidin’ diyor. Yani burada ilan edilen Plan aynen uygulanacak, plan değişemez. Vatandaşı boşuna oyalamanın anlamı yok.”

 

“KAZILAN HER YERİ YENİDEN YAPACAĞIZ”

Şehir merkezinde devam eden internet altyapı çalışmaları nedeniyle yolların kazılmasına vatandaşların tepki gösterdiğini hatırlattığımız Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Kazılan her yer en güzel şekilde yapılacak.” dedi. İnternet hizmetinin her yere yüksek verimlilikte ulaşmasının bu dönemde önem arzettiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Diğer operatörler Türk Telekom’un aytyapısını kullanıyorlarda ama yeterli gelmemeye başladı. Turkcell ve Superonline müracaat ederek kendi alt yapılarını döşemek istediler. Bazı yerleşim yerlerinde ya da şehir merkezindeki yeni binalarda internet ulaşımında sıkıntı oluyordu. Tabii ki bizim kontrolümüzle yapılıyordu. Zaten onlardan bedelini alıyoruz. Bazı yerlerde tamiratlarda da ciddi sıkıntı oluşmaya başladı. Ben de firma yetkililerini çağırdım, ilave masrafları onlardan alacağım. Kazılıp bozulan yerleri yeniden adam gibi yapacağız. Buralar Belediyemizin elinden geçecek. Bu yaz döneminde hepsini eskisinden güzel hale getiririz.” dedi.

 

“MİNİBÜS ÜCRETLERİNE ZAM GELİYOR”

 

Şehiriçi trafik ve minibüs güzergahları ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Tek yön uygulamasını deneyeceğiz.” dedi. Minibüs fiyatlarına zam istendiğini belirten Başkan Zeybek şunları aktardı:
“Minibüsçülerle toplandık onlar akaryakıta gelen zamlardan sonra fiyatlarla alakalı düşünceleri, talepleri vardı. Konuştuk hakikaten de zor. Yani akaryakıta gelen zam onları da çok zorluyor. Belediye olarak bizi de zorluyor. Belediye olarak biz 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren toplu taşıma araçlarına 50 kuruşluk bir zam yapmayı düşünüyoruz. Buna mukabil minibüsçülerde Şoförler Odası ile birlikte kendileri uygun fiyat belirleyecekler. Güzergâhlarla alakalı olarak bilindiği üzere Afyon merkeze 5 koldan giriş var. Giriş yolları Mecidiye Mahallesi, Gazlıgöl Caddesi, Ordu Bulvarı, Anbaryolu ve Kurtuluş Caddesi’dir. Konuyu İl Trafik Komisyonu’nda ki Trafik Şube Müdürümüzle de istişare ettikten sonra bunların her birini tek yöne düşürerek böyle bir uygulamaya gitmeyi düşünüyoruz. Merkezde ciddi yığılmalar oluyor. Araç sayısına baktığımızda Afyon kendi nüfus oranına göre araç sayısı bir hayli fazla olan bir ildir. Bu yönüyle Afyon neredeyse Türkiye’deki ilk dört veya 5 il arasındadır. İnşallah bu tek yön uygulamasıyla biraz rahatlatırız diye düşünüyorum. Uygulama ile ilgili olarak herhalde bu hafta içerisinde Trafik Şube Müdürümüzle biraraya gelerek görüşürüz diye düşünüyorum. Çok uzun sürmeyecek.”

 

“AKÜ’NÜN GENİŞLEME ALANI DIŞINDA KALAN BÖLGEDE İMAR DÜZENLEMESİ YAPILDI”

 

Belediye Meclisi’nde yeni alınan kararlar ile Küçük Çobanlı istikametinde yeni bölgelerin imara açıldığını, bu durumun “Başkan kendi köyü olan Çayırbağ’ın arazilerini imara açıyor” dedikodularına sebep olduğunu hatırlattığımız Başkan Zeybek şunları söyledi:
“Elhamdülillah benim babamın Çayırbağ’da bir dönüm tarlası yoktur. Bir tane annemden kalma tarla vardır. O bölgede AKÜ’nün genişleme alanı vardır. Bilindiği üzere Şahitler Kayasını geçince orada çiftlikler vardır. Çiftlikler üniversitenin genişleme alanındadır. Köprünün olduğu alandan itibaren sol taraf sonrası komple üniversitenin genişleme alanıdır. 7,5 milyon metrekaredir. Yolun sağ tarafında da aynı durum söz konusu. İmar düzenlemesi yapılan alan AKÜ ANS Kampüsü arkasında demiryolundan sonraki arazilerdir. Orası Küçük Çobanlı Köyü sınırlarıdır. Çayırbağ’ın arazilerine varmak için önce Erenler’in arazileri vardır. AKÜ arkasındaki bölümde demiryolunun öbür tarafı Küçükçobanlı’nın arazidir. Bunlar tarım arazisidir. Üniversitemiz bir tane iken, yani AKÜ tek iken daha henüz Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) olarak ayrılmamışken üniversitenin genişleme alanına ihtiyacı olabilirdi. Ama şimdi üniversitenin uzaktan eğitimleri v.s var. Çok genişlemesine gerek kalmadı. Üniversite senatosunda görüşüldü. Devlet Demir Yolları hattı üniversitenin arkasından geçecek hat sınır kabul edildiğinde kampüse yakın olanlar yine üniversitenin genişleme alanında kabul edilebilir. Ama demiryolunun öbür tarafındaki arazilerde adamları serbest bırakalım dediler. O bölge Küçük Çobanlı’nın arazileridir. Çayırbağ’ın orada arazi zaten mümkün değil. Çayırbağ’ı dile dolamanın hiçbir anlamı yoktur. Çünkü imar düzenlemesi yapılan üniversitenin genişleme alanından çıkarılan bölge Erenler bölgesidir ve Küçükçobanlı bölgesidir. Bu da AKÜ Senatosu’nun kararı sonrasında alınmıştır.”
“HASAN KARAAĞAÇ MAHALLESİ’NDE YEŞİL
DOKUYU KORUYACAĞIZ”
Emniyet Müdürlüğü’nün arka kısmında kalan Hasan Karaağaç Mahallesi’nde imar düzenlemesi yapmayı düşünmediklerini belirten Başkan Zeybek, “Arkadaşlarımız bu Emniyet Müdürlüğünün olduğu bölgede çalışıyorlar. İşin açıkçası ben orayı imara açmayı düşünmüyorum. O yeşil dokuyu kesinlikle görevde kaldığım sürece bozdurmayacağım. Çünkü orası Afyon’un oksijen deposudur. O güzelliği bozduğunuz zaman belki de Afyon’a en büyük ihaneti yapmış oluruz. Ben Hasan Karaağaç Mahallesini imara açmayacağım. Yeşil dokuyu koruyacağım.” dedi.

 

Askeri Birlik için takipteyiz

 

Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’nda yeni askeri birliklerin konuşlanmasının planlandığına yönelik açıklamalarını hatırlattığımız Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Böyle bir söylenti uzun zamandır vardı. Bekliyoruz, bu konu kulakları çınlasın Haluk İmga Valimizin zamanından beri gündemdedir. Hatta 500 adet üzerinde bir lojman talebi olmuştu. İnşallah bu söylenti gerçek olur. Son günlerde böyle bir duyum aldık. Gerçekleşirse Afyon ekonomisine ciddi katkı vereceğinden şüphemiz yoktur. Yakın zaman için bir işaret yok ama konu takibimizde. Şu an için beklemedeyiz.” dedi.

 

“Spor kulüplerine sözümüzden fazlasını harcadık. Daha
fazlasını yapamayız”

 

AFJET Afyonspor’un Kulüp Başkanlığı’na Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş’un getirildiğini, Belediye’nin spor kulüplerine olan bakışının nasıl devam ettiğini sorduğumuz Başkan Zeybek spor kulüpleri ile ilgili olarak şunları anlattı:
“İşin açıkçası şunu söylemek gerekirse; Bizim büyüklüğümüzdeki bir Belediye veya Belediyelerin profesyonel takımlarla uğraşması gerçekten çok zor. Çünkü bütçeden ayrılacak pay yasal olarak bellidir. Yasa bütçenizden amatör spor kulüpleri için binde 12 ayırabilirsiniz diyor. Futbol kulüpleri profesyonel sayılıyor. Basketbol ve voleybol amatör spor sayılıyor. Futbola belirli bir miktar ayırmak zorundasın. Ha keza basketbola ve voleybola böyledir. Üç takım Belediye çok çok ağır geliyor. Belediye’nin hakkından gelmesi çok zordur. Buna rağmen biz mümkün mertebe götürmeye gayret sarf ediyoruz. Futbolda yönetimde ciddi bir boşluk oluşmuştu. Biz göreve geldiğimizde Afjet Afyonspor’la ilgili söylediğimiz şuydu; Biz ilk yıl veya 2. yıl, iki yılda şampiyon olacak bir takım değil, ortalarda ilk 10’un içerisinde yer alacak bir takım oluşturup borçlarımızı hafifletelim. Mümkün mertebe bitirelim diye düşünmüştük. Ama maalesef yönetimdeki arkadaşlar şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturacağız diye ciddi masraflar yapıldı. Bir de kardeş ruhu ihdas edilememişti. Ciddi bir masraftan sonra bu işin parayla da çözülemeyeceğini anlayınca yönetimde bir değişiklik yapılması istenildi. Yönetime genç bir ekip geldi. Son günlerde görüyoruz, teknik heyet değişti. Sayın Valimizden Allah razı olsun. Zaten her türlü desteği veriyor. Güzel bir atmosfer yakalandı. Ha keza basketbolda işin açıkçası ciddi sıkıntılarımız var. Cömert hoca bir iki birşeyler söylemiş ama onu basın önünde söylemeseydi çok daha iyi olurdu. Çünkü biz Belediye olarak üzerimize düşenin fazlasını yaptık. İlk yıl geldiğinde bizden takımı bana verin demişti. Tamam, vereyim dedim. Ne istediğini sorduğumda; Otelden 12 adet oda, yeme-içme, deplasmana giderken masrafları karşılama istedi. Hepsine tamam diyerek verdik. Ligde kalmaları halinde takıma bir milyon TL maddi destek yapacağımızı belirttik. Ama şu ana kadar bunu üçe, dörde katladık bu sene verdiklerimizle. Biz yasal olarak ayrılan sınırı çoktan aştık. Voleybolda ve basketbolda zaten fazlasını yapamayız. Çünkü devasa bütçeler harcayan takımlar var. Onlarla bizim aynı kulvarda yarışıp da onların önüne geçme gibi bir durumumuz zaten olamaz. Futbol biraz ne diyeyim özveri ve yürek işi. Oyuncular özveri gösterirse play offa kalırız diye düşünüyorum.”

 

“BELEDİYE’NİN BİR TEK TAŞINI BİLE ZAYİ ETMEYİZ”

 

Yol çalışmaları sırasında sökülen parke taşlarının çöpe atıldığıyla ilgili iddiaları değerlendiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Sökülen taşları isteyen herkesin imkanına sunuyoruz.” dedi.
Sökülen taşların depolama alanını isteyen herkesin görebileceğini belirten Başkan Zeybek şöyle konuştu: “Elhamdülillah biz bir tek taşımızı dahi çöpe atmıyoruz. Bizim stok alanımız vardır. Bu parke taşlarını topladığımız alan var. Bizim merkez ilçe ile birlikte 18 ilçemiz var. 42 tane beldemiz var. Belde Belediye Başkanlarımız içerisinde ciddi ekonomik sıkıntıları olanlar var. Ben hiçbir taşımı boşa atmam. Şimdi alt yapının yapıldığı, doğal gazın geçtiği, havai hatların yer altına alındığı yerlerde yeni döşenenlerle iske taşlar, kilitli parkede tamirat birbirini tutmuyor. Yamalı bohça gibi oluyor. Eski taş ile yeni taş fark ediyor. Yeniden ihale ile o taşları yenileyip eski taşları stok alanımıza koyuyoruz. Stok alanımızdan beldelerden bu taşları isteyen bir sürü Belediye Başkanımız var. Kamyonu gönderiyorlar ben istedikleri kadar taşı onlara veriyorum. Nihayetinde onlar da kendilerine değil beldeleri için taş talep ediyorlar. O taşlar yine Afyon’un yollarına, kaldırımlarına döşeniyor. Zayi edilen hiçbir şeyimiz yoktur.”

 

“AMBARYOLU’NA OTOPARK İŞİ OLMADI”

 

Ambaryolu caddesi üzerinde bulunan ve Pankobirlik tarafından özel firmalara satışı yapılan arazinin otoparka dönüştürülmesi projesinin gerçekleşip gerçekleşemeyeceğini sorduğumuz Başkan Zeybek bu konuda ümitsiz konuştu. Zeybek şunları söyledi: “Hesaplamamızda bizim orası vardı. Orayı katlı otopark yapalım diye düşünüyorduk. Arazi Özelleştirme İdaresine geçtiğinde İdarenin Genel Müdürü ile Sayın Vekillerimiz vasıtasıyla görüştüm. Uzun süre beklettik ama özelleştirmede devasa bir rakam çıktı. Bir kısmı Panko-Birlik’e, bir kısmı Türk Şeker’e aitti. Türk Şeker’e ait olan kısım Özelleştirme İdaresi’nde kaldı. Panko Birlik ilimizde bir esnafla takas usulü anlaştılar. Biz gayrimenkulle takas edelim dedik ama Panko Birlik’teki arkadaşlar yanaşmadılar ve satıldı. Diğeri de Türk Şeker’deki kısımda Özelleştirme İdaresi tarafından zannederim 17 veya 18 milyon TL’ye satıldı. Sonra bir ara arkadaşların vazgeçtiğini öğrendik. Bu imkân meselesi Belediyemizin kaynaklarını verimli kullanmak mecburiyetindeyiz. Ben oranın yan taraftaki yola çıkışı var zannediyordum. Ama çıkış yokmuş. Sadece Anbaryolu’ndan giriş çıkış yapılabiliyor. Bu nedenlerle orası olmadı.”

 

“MÜZE KAVŞAĞINDA DİKEY BAHÇE KURULACAK”

 

Müze kavşağındaki battı çıktı inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Zeybek, “Alt geçit bitti süresinden önce bitti. Orada Afyon’da bir ilk olacak uygulamayı düşünüyorum. Güzel bir dikey bahçe yapacağız. Farklı olsun istiyoruz. Açmadan önce bu çalışmayı bitirmek istiyoruz. Trafiğe açtıktan sonra olmaz, tekrar kapatmak çok zor. Bu çalışma uzun sürmeyecek. Bu çalışmayı sunni çiçeklerle yapacağız. Tabi çiçeklerle bu çalışmayı yaptığımızda biz kış memleketiyiz. Bakımı zor olur. Sunni çiçeklerle arkadaşlarımız çalışıyorlar. Afyon’un güzelliklerini ön plana çıkaracak bir çalışmayı orada yaptıracağız. Kısa sürede orayı hizmete açacağız” dedi.

 

“İSMET ATTİLA BİLİM MERKEZİ’Nİ KURACAĞIZ”

 

Saraydüzü Kamp alanıyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini, İzmir İstasyonu yanındaki devraldıkları tarihi binada Okçuluk Sporu’nun yanı sıra Belediye’nin bir sosyal tesisini oluşturmayı düşündüklerini belirten Başkan Zeybek, “İsmet Attila Bilim Merkezi’ni kuruyoruz.” dedi.
Yeni projelerini anlatan Başkan Zeybek şunları söyledi:
“Saraydüzü Kamp Merkezinin ihalesini yaptık. Müteahhit çalışmalara başladı. Bungalov evlerin yapılacağı alanda beton atım işlemi tamamlandı. Bungalov evleri kesme taş yapalım yazın serin kışın sıcak olsun diye düşündük. Kalıcı bir şey olmasını istiyoruz. İhalesini yaptık koşu yolu çalışmaları yapılıyor. Bitmek üzere inşallah Afyon’a hayırlı ve güzel bir çalışma olacak. Tabii ormandan aldığımız 500 bin metrekarelik bölgesel kamp alanını bitirdikten sonra içerisinde bungalov evlerin, piknik, mesirelik alanların olduğu, koşu parkurlarının olduğu, eğlence alanlarının olduğu nefis bir alanı Afyon’a kazandırmış olacağız. İnşallah bu yaz faaliyet başlar.
Millet Kütüphanesi projemizin ihalesini yaptık. Herhalde müteahhit hemen fore kazık çakmaya başlayacak. Orada çalışmalar devam ediyor. Okçuluk binası restorasyon işi bitmek üzeredir. Orada işin enteresan tarafı orayı Okçuluk Merkezi yapalım diye aldık. Ama içerisinden tünel gibi bir kanal çıktı. Aslında orası vagon bakım atölyesiymiş. Vagon girip altındaki kanalda vagonun alt tarafının tamiratı yapılıyormuş. Bizim arkadaşlar orayı görünce ‘Başkanım buraya temperli camla kaplayıp alttan loş bir ışık vererek burası nefis bir Belediye Sosyal Tesisi olur.’ dediler. İnşallah burası bittiğinde bu şekilde de düşünebiliriz. Çünkü etrafı çok güzel bir alan, açık bir alandır. Böyle bir alanada ihtiyacımız vardır. İnşallah orayı o şekilde değerlendirmeyi düşünüyoruz.
“İSMET ATTİLA BİLİM
MERKEZİ’Nİ KURUYORUZ”
İzmir İstasyonu yanındaki alanı İsmet Attila Kültür Merkezi olarak düşünmüştük. Orayı İsmet Attila Bilim Merkezi şeklinde düşünüyoruz. TÜBİTAK’la görüşmelerimiz devam ediyor. Orayı Afyon’a yakışır nefis bir bilim merkezi oluşturacağız. Çocukların istediği gözlem evi v.s şeklinde bir düzenleme yapacağız inşallah. TÜBİTAK neyi ön görüyorsa biz binasını yapacağız. İç dizaynını ise TÜBİTAK gerçekleştirecek.”

 

“KARNE NOTUMUZ BEŞDİ. ŞİMDİ YILDIZLI BEŞ OLDU”

 

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin ilimizdeki ziyaretlerinden son derece olumlu görüşlerle ayrıldığını belirten Başkan Zeybek, “Genel Merkezimizden teşekkür aldık.” dedi.
Zeybek şöyle konuştu:
“Genel Başkan Yardımcımızın ziyareti çok iyi geçti. Yerel Yönetimler Başkanımız ilimizi ziyaret etti. Belediyemizin çalışmalarının halktaki karşılığını anketlerle belirlemişler. Ben bilmiyordum. Arkadaşlar bir hafta öncesinden gelip halkı dolaşmışlar. İnsanlarımıza Belediye Başkanı nedir ne değildir diye sorup soruşturmuşlar. Her yıl Haziran ayında mutlaka bir anket yapılır. Bu anketin açıklamasını yaptılar. Halktaki görüşleri sordular. Halkla iç içe mi değil mi? Halkın taleplerine cevap veriyor, kulak veriyor mu? Belediye’nin mali durumu v.d konulara bakarak tüm bunların hepsini incelediler. Bana aynı ekipten İller Bankası Genel Sekterimizin söylediği, ‘Mehmet ağabey karnen beşti. Son durumu gördükten sonra beş üzerinden çift yıldızlı beş.’ dedi. Elhamdülillah her şeyimiz şeffaf hesap verilebilir bir Belediye’yiz. Sosyal medya üzerinde tamamen gelir ve giderimizi yayınlayan belki Türkiye’de ki ilk Belediyeler içerisindeyiz. Ondan dolayı ciddi anlamda teşekkür aldık.”

 

“AFJET’TE GENİŞLEME PLANIMIZ YOK”

 

AFRAY Projesi ile önceliği üniversite ile şehir merkezini bağlamak üzerine kurduklarını belirten Başken Zeybek, “Korel Termal Otel karşısında kalan Sadıkbey Mahallesinde 270 bin metrekarelik bir alana Hızlı Tren İstasyonu yapılıyor. İstanbul, Kütahya, Afyon, Antalya, Alanya illerine hızlı tren oradan geçecek. Dört yol kavşağı olduğundan oraya da nefis bir istasyon yapılacak. Hızlı trenle Afyon’a gelen yolcu bizim AFRAY’la oradan üniversiteye, üniversite önünden de Ali Çetinkaya Garına rahatlıkla ulaşacak. Gar’a gelenler nostaljik vagonun benzeri elektriklisi üretilen lastik tekerlekli araçla ücretsiz şehir merkezine taşıyacağız. Bu projeye biz bakanlıktan yüz milyon TL’lik ödenek istedik. Sayın Bakanımız milletvekillerimizin de yanında ‘Bu artık bizim işimizdir. Bu projeyi hızlı trenle entegre edeceğiz.’ demiştir. İhaleyi alan firma geldi AFRAY’ın kendi projeleri içerisinde olduğunu söylediler. AFRAY projesinden vazgeçilmedi.” dedi.
“AFJET’TE GENİŞLEME PLANI YOK”
AFJET ile ilgili genişleme planı olmadığını anlatan Başkan Zeybek, “Eğer bir genişleme olacak olursa birinci önceliğimiz Afyon Devlet Hastanesi’dir. Bizim hastanemiz artık şehir değil bölge hastanesidir. 500 yataklı şehir hastaneleri var. Bizim burada neredeyse 1300 yatağı buldu. Yanına 50-60 yataklı diş hastanesi yapılacak. Onun yanına Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi yapılacak. Bu bölgenin en büyük hastanesi olacak. AFJET’de genişleme olduğu an doğal gazla ısınan hastanemizi jeotermal enerji ile ısıtacağız. İlk etap orası olacak. Çünkü 7’den 70’e herkesin faydalandığı bir alandır. Ben her hafta bir yukarı mahalledeyim. Bizi AFJET’İ yaygınlaştırmamakla ilgili eleştiren arkadaşlar yılda bir kere bu mahallelere 5 yılda bir uğruyorlar mı? Çıksanlar da bizim neler yaptıklarımız bir görsünler.” dedi.
>> Burcu AYDIN ve Sezer KÜÇÜKKURT’un Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti