Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kitap etkinlikleri için profesyonel yaklaşım lazım

8’inci Okuma Haftası, 4’üncü
Kitap etkinlikleri için profesyonel yaklaşım lazım

8’inci Okuma Haftası, 4’üncü Kitap Şenliği, 4’üncü Ressam, El Sanatları Sergisi, Afyon Lisesi’nde başladı. 22 Ekim’e kadar sürecek etkinliğin açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve davetliler katıldı. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, “İnternette iki fotoğraf yanyanaydı.. Fotoğrafların ikisi de toplu taşım araçlarının durağında geçiyordu. Biri Japonya’da, biri Türkiye’de. Japonya’da 6-7 genç oturuyor, hepsinin elinde de kitap var ve okuyorlar. Biri de Türkiye’de geçiyor, hepsinin elinde cep telefonu var. Bu tamamen okumanın neyi ifade ettiğini veciz şekilde ifade ediyor. Refah düzeyini artırarak bakmak için bizim okumamız gerekir. Bu iki fotoğrafı hayal edin. Önemli olan beynimizi işler hale getirmek. Bu da okumaktan geçer” dedi.
OKUMAK, KİŞİYİ GELİŞTİRİR
Kitap okumanın bireylere birçok yararının olduğunu belirten Tutulmaz, “Okurken dilinizi iyi kullanırsınız, bilgi edinirsiniz, geleceğe yönelik muhakeme gücünüzü artırırsınız. Organizatör arkadaşlar amatörce bir iş yapıyorlar, kendilerini tebrik ediyoruz. Ancak bunun kalıcı olabilmesi için profesyonelliğe ihtiyaç var. İnşaAllah bunu bugünden itibaren daha profesyonel bir şekilde yapmamız lazım. Kitap okuma etkinliğinde 300-500 kişi olmalı. Üniversite olmalı, Milli Eğitim olmalı. Bunu daha profesyonel hale getirmemiz lazım. Siirt gibi bir yerde biz 4’üncüsünü düzenlemiştik. 30-40 yazar İstanbul’dan, Ankara’dan, Türkiye’nin değişik yerlerinden gelerek Siirt’te gençlerle, halkla söyleşiler yaptılar; oralarda kitap okuma kültürünü artırdılar. İnşaAllah bu yıldan itibaren Afyonkarahisar’da da benzer etkinlikleri hep beraber yaparız” diye konuştu.
DEVLET PROTOKOLÜ HATIRLATMASI
Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, böyle bir durumun uygun olmayacağını anlattı; ancak Vali Tutulmaz “Buyrun” diyerek Çoban’ın konuşmasını rica etti. Bunun üzerine kürsüye gelen Çoban, öğrencilere seslenerek, “Bu vesile ile siz de öğrenmiş olun, devlet protokolünde en son vali konuşur” dedi. Çoban, “Emeği geçen herkesi kutluyorum. Sayın Valimizin göreve geldiğinden bu yana fark ettiğim bir özelliği var. İster ilkokul, ister ortaokul-lise talebesi olsun, her gördüğü talebeye ‘Kitap okuyor musun’ diye soruyor. Bu dönem, özellikle öğrencilerimizin daha çok kitap okumakla karşı karşıya kalacağı bir dönem” ifadelerini kullandı.
BÜYÜK MESAFELER KATETTİK
Etkinliği düzenleyen Emekli Albay İsmail Özdilek de, “Bu faaliyetlerimizde Sayın Belediye Başkanımız, her zaman bizi desteklediler. Bugün el sanatlarında, resimde ve okuma alanında büyük mesafeler katettik. Biz, bize gelen eserlerin ancak yarısını sergileyebiliyoruz. Kitap Fuarı’nı da biz Kitap Şenliği olarak, Sayın Valimiz’in önerileriyle gerçekleştireceğiz” dedi.
AZ SAYIDA KELİME İLE KONUŞUYORUZ
Etkinliğin Düzenleme Kurulu’nda yer alan Eski Milli Eğitim Şube Müdürü ve köşe yazarı Dinçay Doğar da özetle şöyle konuştu:
“Bugün bizim gençlik yıllarımıza göre ruhumuzun beynimizdeki damak tadı olan kitaba ulaşma, dünden daha kolaydır. Yani bugün okumak isteyenler için  kitaba ulaşmak daha kolay olmasına rağmen kitap okuyucusunun çok azaldığı günlerdeyiz. İçinde bulunduğumuz coğrafyamızın hallerini, insanlığın buluşlarını, tarihimizin zenginliğini öğrenmek için bugün dünden daha çok okumak, dünya liginde daha da yükseklerde yer almak için bu kolaylığı çabuk yaşamak zorundayız. Bizim normal yaşantımızda konuşmakta, iletişim kurmakta kullandığımız kelime sayısı 400 veya 500 kelime. Ancak yapılan araştırmalara baktığımızda özellikle kalkınmış ülkelerde bu kelime sayısı ile ancak engellilerin konuştuğunu görüyoruz. Biz çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri almak için okumak, düşünmek, sorgulamak, iyi dost edinmek, çok dost edinmek zorundayız. Diplomamızın derecesi ve seviyesi ne olursa olsun ısrarla okumak zorundayız. Okuyan toplumların dili zenginleşir, ekonomisi zenginleşir, siyaseti, kültürü, sosyal hayatı gelişir.” >> Murat ARISOY’un Haberi

 

DOĞAR’DAN ÜÇ ÖNERİ
Dinçay Doğar, konuşmasında bazı önerilerde de bulundu. Doğar, “Bilgi Evleri, Halk Eğitim Merkezi ile birlikte faaliyet göstersin. Sanat Okulu Belediye’ye devredilerek el sanatları, müzik, bilgisayar gibi alanlarda üretim yeri olsun. Afyon Lisesi’nin yanındaki nikah salonu, Afyon Lisesi’ne devredilsin” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti