Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay ayrım gözetmeden yardım yapıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Kızılay ayrım gözetmeden yardım yapıyor

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer, Kızılay Haftasını kutladı. Ecer, Türk Kızılay’nın dil, din, ırk gözetmeksizin savaş, deprem, sel gibi felaketlerde ayrım gözetmeden herkese yardım eleni uzattığını söyledi

Kızılay Haftası’nın her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihlerinde kutlandığını hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer, Türk Kızılay’nın dil, din, ırk gözetmeksizin savaş, deprem, sel gibi felaketlerde insanlara yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.
“BİR ÇOK KURULUŞLA ÇALIŞIYOR”
Türk Kızılay’ının ülkemizde 1868 yılında yaralı askerlere yardım derneği olarak kurulup kısa bir zaman sonra Hilal-i Ahmer adını aldığını ifade eden Ecer, “Hilal ay, Ahmer kırmızı demektir. Daha sonra dernek Türkçe olarak Türkiye Kızılay Derneği ismini almıştır. Kızılay, hiç bir ayrım gözetmeksizin doğal yıkımlara uğrayanlara, savaş yaralılarına, düşkünlere, salgın hastalıklara yakalananlara, din, dil, ulus ayrımı yapmadan yardım elini uzatır. Kızılay gerektiğinde aynı amaçlı Kızılhaç, Kızılaslan, Güneş gibi yardım kuruluşları ile işbirliği yapar. Kızılay gençlik kampları, aşevleri, hastaneler, dispanserler, kan merkezleri gibi sağlık ve yardım kuruluşlarını çalıştırır” dedi.
KAN BAĞIŞINA DAVET
Türk Kızılay’ının beyaz zemin üstünde kırmızı aydan oluşan bir bayrağı olduğunu kaydeden Ecer, “Kızılay bayrağındaki beyaz renk yaralı askerlerin gömleklerini, kırmızı ay ise kan izlerini simgelemektedir. Özellikle ülkemizde kan ihtiyacını Kızılay karşılamaktadır. Bu nedenle ülkemizde yaşayan her birey ihtiyaç halinde kanın temini için kan bağışında bulunması önem arz etmektedir. Ayrıca sağlıklı kişilerin belli aralıklarla kan vermesi kan hücrelerinin yenilenmesi nedeniyle çok fayda sağlamaktadır. Bu nedenle 2 Kasım 2013 tarihinde başlatmış olduğumuz kan bağışı kampanyasına tüm Afyonkarahisar’lı hemşirelerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti