Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Klasik Müzik Festivali bugün başlıyor

  3-10 Nisan tarihleri
Klasik Müzik Festivali bugün başlıyor

 

3-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan 18’inci Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali bugün başlıyor. Festival hakkında kamuoyuna yapılan açıklamada müzik severler için 8 gün boyunca farklı sanatçıların sahne alacağı duyuruldu.
Açıklamada şöyle denildi:
“Sekiz gün boyunca devam eden festivalde, dünyaca ünlü sanatçılar, klasik müzik dehaları, edebiyat ve sanat dünyasının önemli isimleri müzik severlerle bir araya gelecek. Çocuk edebiyatının büyük ismi Yalvaç Ural, Yazar Ahmet Örs, Edebiyat Çevirmeni Regaib Minareci, gazeteci yazar Faruk Şuyun gibi edebiyat dünyasının önde gelen isimleri festivalde konuşmacı olarak yer alacak.”
DÜNYA’DAN PEK ÇOK SANATÇI KATILACAK
Açıklamada dünyanın pek çok ülkesinden gelen sanatçıların müzikseverlerle buluşacağı ifade edilerek, “Afyonkarahisar ve Prag arasındaki sanat birliğinin 14’üncü yılını kutlayan festival, İngiltere, Belgrad ve Fransa’dan pek çok ünlü sanatçıyı konuk olarak ağırlayacak. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’ne konaklama desteğinin yanı sıra, festival kapsamındaki sergi ve konserlere de ev sahipliği yapacak olan NG Afyon, bölge turizmine ve tanıtılmasına değer katacak.” denildi. Açıklamada, Yapı Kredi Bankası başta olmak üzere Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin organizasyonun sponsoru olduğu ifade edildi.
PROGRAMIN İÇERİĞİ BELLİ OLDU
Yapılan açıklamada program içeriği hakkında da şu bilgiler paylaşıldı:
“Hüseyin Başkadem’in genel sanat yönetmenliğini üstlendiği Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, her sene olduğu gibi bu sene de dopdolu bir programla sanatseverlerin karşısında. 3 Nisan Çarşamba günü,  (bugün) Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 1. Kemanı Jülide Yalçın ve piyanist Elif Önal’la perdeyi açan festival, bir sonraki gün Rusya’da Türk yılı olması nedeniyle Rus piyanist Swetlana Meerman-Müret ile devam edecek. Festivalde piyanist Natasha Mitrovic ile birlikte dört el piyano konseri verecekler. Geçtiğimiz sene de beğeniyle dinlenen ve “En İyi Çek kemancılarından kabul edilen David, Çekya’dan katılan Danel aile fertlerinden kurulu  !Danel Yaylı Çalgılar Dörtlüsü” ile iki konser gerçekleştirecek.”
ŞEF ORHAN ŞALLIEL SAHNE ALACAK
Hafta sonu gerçekleşecek olan programda ise Şef Orhan Şallıel’ın sahne alacağı ifade edilerek, “Bu yılın sürprizlerinden biri de, Şef Orhan Şallıel yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın 6 Nisan Cumartesi akşamı NG Afyon’da vereceği, ülkemizin en önemli tanbur sanatçılarından Murat Salim Tokaç’ın özel konseri olacak.  Bu konser Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Afyon festivalinin ortak destek projesi olarak festivalde yer alacak.” denildi.
ASLI ÖZEL MÜZİKSEVERLERLE BULUŞACAK
Klasik Kemençe Sanatçısı Aslı Özel ve Tanbur sanatçısı büyük tanbur Özer Özel’in de sahne alacağı festivalin diğer detayları ise şöyle:
“Ülkemizin Türk Klasik Müziği’nin son yıllarında en önemli Klasik Kemençe Sanatçısı Aslı Özel ve Tanbur sanatçısı büyük tanbur Özer Özel’in ve kadife sesli diye tabir edilen ses sanatçısı Doçent Özgül Turgay’ın verecekleri iki ayrı konulu konserler ile devam eden festivalde, ülkemizin önemli nefesli sazlılar ensamble’ı Anadolu Nefesli Beşlisi’nin de yer alacağı festivalde Türk edebiyatı ve sanatının çok özel isimleri de okul söyleşileri için geliyorlar. Baksı müzesi kurucusu Ressam Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, yayıncılar birliği başkanlarından yazar Metin Celal, Edebiyat çevirmeni Regaib Minareci, çocuk edebiyatının büyük ismi Yalvaç Ural, Yazar Ahmet Örs, Ney Ustası Ali Yılmaz, fotoğraf sanatcısı Gülhan Kırdı ve fotoğrafın ustalarından Orhan Cem Çetin, gazeteci yazar Faruk Şuyun, ve ünlü besteci Hasan Uçarsu da konuşmalarıyla festivale katılıyorlar. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali kapsamında, şehrin kültür ve sanat yaşamına ışık tutan söyleşiler ve konserlerin dışında festivalde “Güçlü Kadınlar” isimli fotoğraflarıyla sanatçı Gülhan Kırdı’da özel bir etkinliğe imza atacak. Sergi bir ay boyunca NG Afyon’da sanatseverlere ve konuklara açık olacak.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti