Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Klasik Müzik Festivali’ne Dereçine damgasını vurdu

21. Afyonkarahisar Klasik Müzik

21. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali sona erdi. Festival kapsamında Dereçine Beldesi’nde gerçekleştirilen etkinlikler belde halkı tarafından büyük ilgi gördü

Festivalin kapanış konseri Polonya ekibi Veloce Yaylı Çalgılar Dörtlüsü tarafından verildi. Bu yıl 21’incisi düzenlenen Afyonkarahisar Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında Dereçine Beldesi’nde de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
SANATÇILAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Bu kapsamda Dereçine İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri; Klasik Müzik Festivali kapsamında fotoğraf sanatçılarıyla sohbet etme fırsatı yakaladılar. Fotoğraf sanatçıları Prof. Dr. Mehmet Ömür, Bülent Özgören ve Fethi İzan ile reklamcı Ferit Yantur, belde de ilk ve ortaokul öğrencilerine meslekleri hakkında bilgiler verdiler.
DEREÇİNE HALKI KONSERE BÜYÜK
İLGİ GÖSTERDİ
Festival kapsamında Dereçine Beldesi’nde gerçekleştirilen Prag String Quartet dinletisi büyük ilgi gördü. Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, Festivalin 3 gününün Dereçine’ye ayrılmış olmasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, “Aramızda daha önce klasik müzik dinlememiş olanlar bulunabilir. Müzik evrenseldir. Dinleyeceğiniz sanatçıların her biri klasik müziğin ustaları arasındadır. Dolayısıyla, klasik müzik dinlememiş olan hemşehrilerimiz, ilk deneyimlerini ustaları izleyerek kazanmış olacaklar” ifadelerini kullandı.
Festivalin Genel Sanat Yönetmeni olan Hasan Hüseyin Başkadem ise Belediye Başkanı Ömer Yıldız’dan gelen talebin ilçe, kasaba, köy, belde ölçeğinde nadir görülen bir ilgi olduğunu söyledi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti