Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Koçak, korucuların sorunlarını gündeme getirdi

Afyonkarahisar 22’nci Dönem Milletvekili
Koçak, korucuların sorunlarını gündeme getirdi

Afyonkarahisar 22’nci Dönem Milletvekili ve Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak, güvenlik korucularının ekonomik sorunlarına değinerek, sorunların çözümü konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güvendiklerini dile getirdi.
Korucuların ekonomik olarak iyileştirilmesinin önemli geri dönüşlerinin olacağına dikkat çeken Koçak, “Güvenlik korucuları sistemi üzerinde yapılacak bir takım yeni düzenlemeler-değişiklikler ile birlikte, yeni Türkiye sürecinde devlet ile bölge halkı arasındaki entegrasyonun ve ortak hedeflerin çok hızlı bir şekilde geliştirilmesinde-gerçekleştirilmesinde bu yapı önemli bir rol oynayabilir. Bu bağlamda Yeni Güvenlik Korucuları Sistemi, Yeni Türkiye sürecinin somut bir kararlılık ve samimiyet projesi olarak lanse edilmelidir. Bunun yolu öncelikle söz konusu yapının sivil boyutunun bölgede STK’lar vb. yapılanmalar üzerinden (bizim ciddi katkılarımızla başlatıp yürüttüğümüz) hızlı bir şekilde yumuşak güç (soft power) haline getirilmesiyle mümkün olabilir. Bu noktada, Yeni sistemde güvenlik korucularına örneğin Batı’nın da desteğini sağlayabilecek uyuşturucu ile mücadele bağlamında bölgede bunlara yerel kolluk görevleri verilebilir ve uyuşturucu ile mücadelede bölgenin dağında tepesinde yetiştirilen uyuşturucu sahalarının tespiti ve hatta imhası noktasında resmi devriye sıfatı da verilebilir.  Yeni sistem de güvenlik korucularına “çevrecilik” görüntüsü de kazandırılabilir. Bölge ormanlarının, nesli tükenmek üzere olan hayvanların (bu kapsamda “devlet çiftlikleri” ile “doğal parklar” projesi devreye sokulabilir) korunması noktasında yerel yönetimlerin kontrolü dışında, devlete bağlı kurumlar üzerinden istihdam olanakları sağlanabilir; Bu kapsamda güvenlik korucuları bölge tarihinin, coğrafyasının ayrılmaz bir parçasıdır ve sonucudur çalışması yapılmalıdır. Bu sistemin bölgenin güvenliği ve geleceği açısından önemine yönelik yeni bir psikolojik operasyon başlatılmalıdır” dedi.

 

Talat Koçak, dualarla yâd edilecek

 

Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği değerli isimlerden olan merhum Talat Koçak, dualarla yâd edilecek

22’nci Dönem Afyonkarahisar Milletvekili, Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak’ın babası, Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği önemli isimlerden olan Talat Koçak, dualarla yâd edilecek. Yakuplar, Karacalar ve Koçaklar ailelerinin buluşacağı programda Hatim inilecek. Buluşma ve anma etkinliği, yarın Yatsı Namazı’ndan sonda Bizim Kır Bahçesi’nde düzenlenecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti