Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocatepe Tıp Dergisi Index Copernicus’a kabul edildi

Kocatepe Tıp Dergisi Index Copernicus’a kabul edildi

AFSÜ bünyesinde yayın hayatına devam eden Kocatepe Tıp Dergisi Uluslararası Dergi Dizini Index Copernicus’a kabul edildi

 

1999 yılından bu yana tıp literatürüne katkı sunan ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) bünyesinde yayın hayatına devam eden Kocatepe Tıp Dergisi yapılan değerlendirmede 54.75 puan alarak uluslararası Index Copernicus International (ICI) dergi dizinine kabul edildi.
ULUSLARARASI STANDARTLAR GÖZETİLİYOR
AFSÜ’den yapılan açıklamada, “AFSÜ Tıp Fakültesi’nin yayın organı işlevi gören Kocatepe Tıp, Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere yılda 4 sayı yayınlanıyor. Makalelerin tam metinlerine erişimin ücretsiz olduğu dergiye son 3 yılda 600’e yakın bilimsel makale gönderildi. İngilizce veya Türkçe klinik ve deneysel araştırma makaleleri, kısa bildiriler, olgu sunumları, derleme yazıları ve editöre mektupların yayınlandığı Kocatepe Tıp, bağımsız, ön yargısız ve çift-kör hakemlik ilkelerine dayalı bir yayıncılık anlayışını benimsiyor. Gönderilen tüm yazıların ilgili editör ve en az iki hakem tarafından incelendiği dergide, yazıların değerlendirilmesinde uluslararası standartlar gözetiliyor.” denildi.
Editörlüğünü AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar’ın, editör yardımcılıklarını Prof. Dr. Sefa Çelik, Prof. Dr. Tolga Ertekin, Prof. Dr. Saliha Handan Yıldız ve Doç. Dr. Mehmet Nuri Konya’nın üstlendiği derginin bilimsel sekretaryasını Dr. Öğr. Üyesi Evrim Suna Arıkan Terzi, Dr. Öğr. Üyesi Şule Çilekar, Dr. Öğr. Üyesi Nuran Eyvaz, Dr. Öğr. Üyesi Sevda Adar, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Fırat, Öğr. Gör. Ebru Köken ve Öğr. Gör. Çiğdem Karaca yürütüyor.
Kocatepe Tıp Dergisi editör kurulu, derginin bilimsel yayın kalitesini daha da artırarak PubMed ve SCI Index gibi dizinlerde yer alması için çalışmalarını sürdürüyor.
>> Kocatepe Haber Merkezi