Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal, sorunları TBMM’de dile getirdi

Köksal, sorunları TBMM’de dile getirdi
Köksal, sorunları TBMM’de dile getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulda Bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak ilgili bakanlara vatandaşların sorunlarını aktardı.
“ATAMA VE MAAŞ ARTIŞI YAPILACAK MI?”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a eğitim fakültesinden mezun olup atama bekleyen 500 bine yakın öğretmen ile atanamayan engelli öğretmenler ve öğretmen maaşlarında düzenleme yapılıp yapılmayacağını soran Milletvekili Köksal, “Sayın Bakan, resmî verilere göre 117.403’e ulaşan öğretmen açığını ücretli öğretmenlik atamalarıyla kapatmaya çalışıyorsunuz. Eğitim fakültesi mezunu olamayan pedagojik formasyon almayanları ücretli öğretmen olarak atadınız. Sınıf öğretmenlerinin ve okul öncesi öğretmenlerinin neredeyse tamamı alakasız bölümlerden seçildi. Sayın Bakan, 91 eğitim fakültesinden mezun olup atama bekleyen 500 bine yakın öğretmen varken pedagojik formasyon almayan alakasız bölüm mezunlarına niçin ücretli öğretmenlik yaptırıyorsunuz? Ayrıca engellerine rağmen, yükseköğretimi başarıyla bitirmiş engelli öğretmenler var. Önümüzdeki öğretmen atamalarında onlara yer verecek misiniz? Eğitim-Sen’in yaptığı araştırmada öğretmenlerin yüzde 57’si aldığı maaşın yetmediğini belirtmiş. Öğretmen maaşlarında iyileştirme yapmayı düşünüyor musunuz? En tepe maaşı 4.200 lira olan öğretmen mutlu olabilir mi? Sayın Bakan, öğretmenlere gerçekten 3600 ek gösterge verilecek mi?” sorularını yöneltti.
“İYC YURTLARINDA KALAN ÖĞRENCİLERE NEDEN KARŞILIKSIZ YARDIM YAPILIYOR?”
Afyonkarahisar’da, İlim Yayma Cemiyeti Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunda kalanlara karşılıksız her ay 330 liraya varan yardım yapılacağı şeklinde bir ilan verildiğini dile getiren Köksal, Bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti:
“Afyonkarahisar’da, İlim Yayma Cemiyeti Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunda kalanlara karşılıksız her ay 330 liraya varan yardım yapılacağı şeklinde bir ilan verilmiş. Bir özel yurtta, bir cemiyete bağlı özel yurtta kalan öğrencilere 330 liralık karşılıksız yardım verileceği şeklinde bir ilan veriliyor. Bir tarafta devlet yurdunda kıt kanaat imkânlarla kalıp, kredi borcunu faiziyle ödemek zorunda kalan, hatta ödeyemediği için icralık olan gençlerimiz, diğer tarafta da bir cemiyete ait özel yurtta kalıp, üstüne üstlük karşılıksız para alan gençlerimiz. Siz, Sayın Bakan, bu durumu ne kadar hakkaniyete uygun buluyorsunuz? Ne kadar hakka, hukuka, vicdana sığan bir uygulama? Ben bunun cevabını bekliyorum.”
“MÜBAŞİRLER GENEL İDARİ HİZMETLER KADROSUNA ALINACAK MI?”
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e adliyelerde çalışan mübaşirlerin genel idari hizmetler kadrosuna alınıp alınmayacağını soran Köksal, “Adliyelerde arşiv, posta, evrak, mutemet dâhil kalemin hemen her işleminden ve evraklardan sorumlu olan ama yardımcı hizmetler sınıfında yer alan mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına alınması gerekmektedir. Onlara bu kadar sorumluluk yükleyip özlük haklarını ve maaşlarını yardımcı hizmetler sınıfına tabi tutmak büyük bir haksızlıktır. Bu haksızlığı gidermek için adliyelerde çalışan mübaşirleri genel idari hizmetler kadrosuna geçirmeyi düşünüyor musunuz?” dedi.
“KESİM İÇİN MÜRACAAT EDEN
 BESİCİYE NEDEN 3 AY
SONRASINA GÜN VERİLİYOR?”
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye ise hayvan üreticilerinin sorunlarını aktaran Köksal,
“Üretim maliyetlerinin artması ve hayvancılıkta ithalata önem ve öncelik verilmesi yüzünden zarar eden hayvan üreticilerine bir darbe de kesim için müracaat ettiklerinde vuruluyor. Bugün hayvanını kesim için müracaat eden besiciye iki üç ay sonrasına gün veriliyor. Bu yüzden de besicilerin mağduriyeti artıyor. Sayın Bakan, bu mağduriyet ne zaman bitecek? Bu sorunu çözmek için bir girişimde bulunacak mısınız? Ayrıca, konuşmanızda, özelleştirme sonucu mağdur olan pancar üreticilerinden hiç bahsetmediniz. Onların sorunlarını çözmek için bir girişimde bulunacak mısınız?” ifadelerini kullandı.