Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal’a “Sığınmacı” Teşekkürü

Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan Emekli Albay Orkun Özeller, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a destek için Belediye önünde basın açıklaması yaptı. Özeller, Köksal’a sığınmacı politikası dolayısıyla teşekkür etti

Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan Emekli

Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan Emekli Albay Orkun Özeller, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın sığınmacılara yönelik politikaları dolayısıyla teşekkür etti. Belediye önünde basın açıklamasından önce bir süre Belediye Başkanı Burcu Köksal ile görüştüğü belirtilen Özeller, basın açıklamasında “Ben 14 yaşında şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasını giymiş ve ülkesinin bekası ve güvenliği için mücadele etmiş; albay rütbesinde emekli olmuş vatansever birisiyim. Bugün sizlerin karşınızda ülkemizin en büyük problemi, beka sorunu olan, ‘sessiz işgal’ olarak nitelendirilen sığınmacı sorunuyla yerel idare olarak mücadele etmenin örneğini gösteren Afyon Belediye Başkanımız Burcu Köksal‘a desteklerimizi sunmak üzere karşınızdayım” dedi.

“TAKDİRLE KARŞILIYORUM”

Sığınmacılar ile ilgili sorunların çözülmesi gerektiğini aktaran E. Albay Orkun Özeller, “Ülkemiz adına dertleniyoruz; sığınmacıların ülkemizde yarattığı problemi devleti idare edenlerin kayıtsız kalması çözüm üretmemesi durumunda vatansever yerel idarecilerimiz bürokratlarımız, kendileri inisiyatif almakta, gayretleri ile çözüm üretmeye ve mücadele etmeye çalışmaktadır. Onların bu mücadelesini takdirle karşılıyor ve önlerinde saygıyla eğiliyorum. Bu mücadelede siyasi parti gözetmeksizin, bunu partiler üstü bir konu olarak görerek yanlarında olacağımı bilhassa belirtmek istiyorum” diye konuştu.

AFYON NÜFUSU KADAR SURİYELİ BEBEK

Gaziantep’te 36 sivil toplum kuruluşunun sığınmacılar hakkında bir rapor hazırladığını belirten Özeller, “Bu raporu Milli Mücadele’nin kavşağı, ana unsuru, şehit kanlarının döküldüğü mübarek şehir Afyonkarahisar’dan duyuruyorum” dedi. Özeller; Gaziantep’de Suriyelilerin önemli bir nüfusa sahip olduklarını, 5000’in üzerinde Suriyeli firma bulunduğunu, şehirde gergin bir ortam bulunduğunu belirterek “Bugün tasarruf tedbirlerinin dile getirildiği ve emirler verildiği, esnafın çiftçinin kredilerinin oranlarının yükseldiği memurun servisinin kesildiği bir ortamda Suriyelilerin kamuya yüklediği yükten kimse tasarruf etmeyi düşünmemektedir ve bu yük her geçen gün artmaktadır Şimdi Türkiye’de 1 milyon 700 binin üzerinde yüzün üzerinde Suriyeli çocuk bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığımız Suriyeli bebek sayısını 750 bin olarak açıklamıştır. Tam olarak bir Afyonkarahisar şehri kadar Suriyeli bebek Türkiye topraklarında doğmuştur” ifadelerini kullandı.

“VATAN SAVUNMASI” YORUMU

Bahsi geçen raporda Suriyeliler dolayısıyla Türk gençlerinin iş bulamadığının yazıldığını kaydeden Özeller, “Raporda, Suriyeliler‘e ait işyerleri kanunlarımız ve piyasa şartları çerçevesinde denetlenmeli ve disipline edilmelidir, diyor. Tıpkı Burcu Başkanımızın yaptığı gibi. Bu vesileyle vermiş olduğu mücadele ve uygulamalar ile bir vatan savunması yapan Sayın Burcu Köksal Başkanımız’a tekrar huzurlarınıza saygılarımı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

KÖKSAL’A “SIĞINMACI” TEŞEKKÜRÜ