Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konak güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar
Konak güven tazeledi

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) olağan seçimli genel kurul toplantısı 5 Mayıs Cumartesi günü Park Sağlık Koleji Spor Salonunda gerçekleştirildi. ESOB 275 üyesinden 210’nun oy kullandığı seçimde sandıktan 21 geçersiz oy çıktı. Konak ve listesi 189 geçerli oyla yeniden yönetime seçildi.
GERÇEK BİRLİK ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİRİR
Toplantı divanı Kütahya ESOB Başkanı İbrahim Yiğit’in Başkanlığı’nda, İscehisar ESO Başkanı Ahmet San, Bolvadin ESO Başkanı İbrahim Çürük, Şuhut ESO Başkanı Ahmet Akdağ ve Dinar ESO Başkanı S.Can Bekle’den oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra toplantı başladı. Konuşmalar bölümünde söz alan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, birlikte hareket etmenin önemine değindi. Birlikteliklerin kişileri ve kurumları kazançlı çıkardığına işaret eden Çoban, “Gerçekten çok güzel birliktelikler oluşturan Afyonkarahisar esnaf ve sanatkârı her seferinde kazanmış oluyor. Şunun iyi bilinmesini ve çok önemli olduğunu arz ediyorum Bir ilde ilin yetkilileri, ilin Valisi, Milletvekilleri, Bakanı, Rektörü, Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşları özellikle odalarda ilgili arkadaşlarımızın birlikteliği, beraberliği ne kadar güçlüyse fitne fesat yoksa orada başarı vardır. Eğer bu sıraladıklarım bir araya gelebiliyorlarsa başarı sağlanıyor. Bu unsurlar bir araya gelebildiklerinde şehirlerin kaderi müspet anlamda değişir.  Bu sayede şehir ilerlemeye devam eder. Biz Afyonumuz da her zaman bu konuyu görüyoruz. Bu vesile ile buna katkı sağlayan tüm Oda Başkanı arkadaşlarımıza ve Birlik Başkanımız Abdülkadir Konak’a teşekkür ediyorum” dedi.
HER KARARDA ESNAFLA OYBİRLİĞİNE VARILDI
Burhanettin Çoban, 2009 yılından beri Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak görev yaptığını göreve geldiği günden bugüne kadar bir konu ve kararı almadan önce ilgili esnaf odası yönetimiyle oybirliğine varmadan kararın hayata geçirilmediğini söyledi. Çoban, “Yapacağımız tüm düzenlemeleri ve işlemleri onlarla beraber karar vererek yaptık. İki ay önce pazarcı esnafımıza ilgili bir sıkıntımız oldu. Ama inanın orada da Belediyemizin ve arkadaşlarımızın bir dahli ve kastı yoktu. İnşallah bu arkadaşlarımız da iyi niyetimizi anlamışlardır. Biz daha çok Şoförler Odamız ve Tuhafiyeci Odamız ile iş ve meslek gereği daha çok birlikte oluyoruz. Bunun yanında Madeni Sanatkârlar Odası, Elektrikçiler Odalarımızla 2. Küçük Sanayi Sitemizde bizim 9 yıllık çalışmamızda en büyük nasibini almıştır. Bunun yanında esnafımızın da biraz kendi konularıyla ilgili alakadar olmasını da burada dile getirmek istiyorum. Bedesten Çarşısı içerisinde çok güzel bir proje yaptık. Orayı çok güzel bir proje öyle restorasyondan geçirdik. Şimdi Afyon’un tarihi evlerinin dış cephelerinin restorasyonunu gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
NEDENSE ESNAF BİRARAYA GELMİYOR
Kadınlar Pazarına da bir proje yapıldığını hatırlatan Çoban, “Bunun yanında Kadınlar Pazarı ilgili bir projemiz var. Kasaplar Çarşısı projemizi de yaptık.  Her şeyimiz hazır. Ama yaklaşık 10 aydan beri Kasaplar Çarşısı’ndaki esnafımızı bir araya getiremiyoruz. Cuma günü yine arkadaşlar bize geldi. ‘Ya Başkan ne olacak bu kasaplar çarşısı’ diye sordular. İlgili Oda Başkanımız İbrahim Yörük’ü aradım. Kendisini toplantı salonunda göremedim. Kendisini aradım. Biz vatandaştan para istemiyoruz. Herşeyi biz yapacağız. Ama nedense esnafımız bir araya gelmiyor. Ben esnaf kardeşlerime işlerinde başarılar diliyorum. Allah kazançlarına kazanç versin inşallah. İnşallah kendilerine ve yanında çalışanlarına, ailelerine daima güzellik versin, sağlık afiyet versin. Genel kurulumuz hayırlı, bereketli olsun inşallah” şeklinde konuştu.
“HER ZAMAN TEŞKİLATIN EMRİNDEYİM”
MHP Milletvekili aday adayı Mehmet Karagöz, odasında yıllarca biriken sorunlar olduğunu söyledi. İmza yetkileri ile ilgili sıkıntılara ilişkin federasyonda çalışmalar yapıldığını belirten Karagöz, “Aşağı yukarı bir teknikeri, teknisyeni 10 kat daha fazla işe imza atmasına vesile oldum. Elektrik, Fen Adamları Yönetmeliği, Elektrik Dersleri Topraklama Yönetmeliği gibi birçok yönetmelikte de Türkiye genelinde hizmete vesile oldum. 5302 sayılı yasanın değişikliğinde 2005 yılında yine bir taslak hazırlayarak Türkiye’deki birçok oda da benden temin edilen yönetmelik kararına göre değişiklikler yaptı. 9 yaşımdan beri iş hayatındayım. Ömrümü Ülkücü Harekete vakfettim. Şimdi de milletvekili aday olarak teşkilattaki görevlerimi, MHP İl Başkanlığı,  Esnaf Odaları Birliği Yönetiminde ki görevlerimden istifa ettim. Uzlaşmacı kişiliğe sahibim. Kavga etmeyi sevmem. Hiç kimse ile kolay kolay kavga etmem. Allah nasip eder, Genel Başkanımız takdir ederse milletvekili olarak seçilmem halinde takdirde her zaman teşkilatımızın emrinde olacağım Bunu da zaten sizlerde biliyorsunuz. Sözü çok fazla uzatmaya gerek yok. Genel kurulumuz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
“ESNAFIN HAKKINI SAVUNACAK YÜREK GEREK”
Afyonkarahisar Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Veysel Gök, Divan Başkanlığı görevini yürüten Kütahya ESOB Başkanı İbrahim Yiğit’i hemşehri olarak kabul ettiklerini kaydetti. Bir esnaf oda başkanını Belediye Başkanı olarak seçen Kütahya halkına da teşekkür eden Gök şöyle konuştu: “Kütahya Birlik Başkanımız ve Divan Başkanımız aynı zamanda Sebzeciler Oda Başkanıdır. Ben 37 yıldır kendisini çok iyi tanıyorum ve yine beni çok iyi tanıyan esnafının teveccühüne teşekkürler. Bizler kazanmanın sevincini yaşamak için veya kaybetmenin kıymetini düşünerek yola çıkmadık.  Rıza’yı ilahiye sımsıkı sarılarak bir oyun da vebali var diye düşündük. Rabbimiz ol dedi Sebzeciler Oda Başkanlığı seçimini nasip etti. Hiç kimseye gönül koyma, kırgınlığım olmadı. Eğer esnafların hakkını savunacak yürek yoksa cepte ki paranın ve makamın hiçbir önemi yok. Bunun bilincinde olan Sayın Oda Başkanları ve Sayın Yönetim Kurulu büyüklerim, kardeşlerimle yeni yeni tanıştık. Seçimler cümlemize hayırlı olsun.”
KONAK YENİDEN BAŞKAN
ESOB Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden mevcut Birlik Başkanı Abdülkadir Konak seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise; Atila Kocabaş, Ahmet Tan, Cevat Örnek, Mehmet Üçağıl, Muhammet Şentürk, Yaşar Gülbeyaz seçildi. Denetim kurulu üyeliklerinde; Harun Bayrak, Mehmet Yılmaz, Sabri Can Bekle görev alacak. Disiplin Kurulu Üyeliklerine; Bilal Şeker, Mustafa Demirtaş ve İbrahim Çürük seçildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti