Kongre Merkezi'ne doğru – Kocatepe Gazetesi
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser'in Afyonkarahisar'a dev bir kongre merkezi önerisini ilgiyle dinledi. Bu konuda proje yapılmasını isteyen Bakan Eroğlu, uygun arazi bulunmasının kolay olduğunu, uygun bir proje ile kendisinin TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu bu konu için ikna edebileceğini söyledi Afyonkarahisar'da dün [&hellip]
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’in Afyonkarahisar’a dev bir kongre merkezi önerisini ilgiyle dinledi. Bu konuda proje yapılmasını isteyen Bakan Eroğlu, uygun arazi bulunmasının kolay olduğunu, uygun bir proje ile kendisinin TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu bu konu için ikna edebileceğini söyledi
Afyonkarahisar’da dün gerçekleştirdiği temaslarını kapsamında ilk olarak AFTAŞ Afyonkarahisar Şehirlerarası Otogar’ını ziyaret eden Bakan Eroğlu, yolcularla sohbet etti. Türkiye’nin gittiği her yerinde örnek otogar olarak Afyonkarahisar AFTAŞ Otogarı’nı anlattığını söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, AFTAŞ’ın temizlik ve yemeklerinin Türkiye’nin hemen her yerinde bilindiğini söyledi. Bilet satış bürolarını gezerek bilet satışı yapan görevlilerle de sohbet eden Bakan Eroğlu yemek yiyen otobüs şoförlerinden dikkatli sürüş ricasında bulundu.
EROĞLU’NDAN AFTAŞ’TA
İYİ YOLCULUKLAR ANONSU
Otogardan farklı şehirlere giden yolculara nereye gittiklerini soran Bakan Veysel Eroğlu, yolcuların çocuklarını da sevdi. Alparslan adında minik bir çocuğu kucağına alan Eroğlu, Malazgirt Zaferi’nin bininci yıldönümünde Türkiye’nin büyük hedeflerini minik Alparslanların gerçekleştireceğini kaydetti. Yolculara Afyon sucuğu ve lokumunu tavsiye eden Eroğlu, otogarın anons merkezine giderek mikrofonla iyi yolculuklar diledi. Yolcuları kendi yaptığı anons ile uğurlayan Bakan Eroğlu, “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olarak bende hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. İnşallah kazasız, belasız evlerinize yuvanıza ulaşın. Hepinize Afyonkarahisar’dan selam ve saygılarımızı sunuyoruz. Gittiğinize yerlerde hepinizin selam ve saygılarımızı iletmenizi rica ediyorum. Hayırlı yolculuklar.” şeklinde anons yaptı.
AFYONKARAHİSAR’A
KONGRE MERKEZİ MÜJDESİ
Otogar’ın ardından Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek oda çalışmaları hakkında bilgi alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, siyasi istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getireceğini hatırlattı. İşadamlarının istihdam oluşturduğunu ifade ederek istihdama katkı sağlayan herkese destek vermeye hazır olduklarını vurgulayan Eroğlu, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’in Afyonkarahisar’a dev bir kongre merkezi önerisini ilgiyle dinledi. İzmir’de son dönemde bir kongre merkezi yapıldığını ancak otellere çok uzak olduğunu söyleyen Serteser, Afyonkarahisar’a yapılacak dev bir merkezin boş kalmayacağını aktardı. Afyonkarahisar’ın kongre turizminde öncü olabileceği önerisine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, “Araziyi biz verelim, merkezi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yapsın” önerisinde bulundu. Bu konuda proje yapılmasını isteyen Bakan Eroğlu, uygun arazi bulunmasının kolay olduğunu, uygun bir proje ile kendisinin TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu bu konu için ikna edebileceğini aktardı. Sohbetin ardından Eroğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
HASTANEYE SALDIRMAK
SAVAŞTA BİLE OLMAZ
Şemdinli’de dün gece ilçe devlet hastanesi önünde PKK’nın bombalı saldırısında yeni doğan, acil, doğum ve ameliyathane gibi bölümlerin zarar gördüğü sorulan Eroğlu, terör örgütü PKK’nın en büyük zararı doğu bölgesindeki insanlara verdiğini söyledi. Hükümetin bölgeye yol, hastane, baraj, sulama tesisi, gölet ve içme suyu gibi pek çok yatırım yaptığını söyleyen Eroğlu, “Ambulansları, iş makinelerini yakıyorlar. Terör örgütü esasen o bölge insanlarının, oradaki Kürt kardeşlerimizin en büyük düşmanıdır. Artık bu yetmiyormuş gibi şimdi yeni doğan çocukların bulunduğu çocuk bölümlerine, hastanelere okullara saldırı yapılıyor. Çocuklar cahil kalsın diye okulları tahrip ediyor, bir takım baskınlar yapıyorlar. Bu artık gerçekten inanılmaz. Zulmün vardığı son nokta. Mert bir düşman bile bu kadar hainlik yapamaz” şeklinde konuştu.
DOĞUDAKİ İNSANLAR
TERÖR ÖRGÜTÜNE GEREKEN CEVABI VERMELİ
Savaşta bile yaşlıların, kadınların ve çocukların zarar görmemesi gerektiğini anlatan Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Harp olduğu zaman bile yaşlılara, kadınlara, çocuklara dokunulmaz. Hastanelere asla ateş edilmez. Bu terör örgütünün artık gözü o kadar dönmüş ki, bu şekilde tahribat yapılabiliyor. Bu gerçekten çok kötü bir durum. İnşallah bizde son terörist etkisiz hale gelinceye kadar terörü bitirmek için hükümet olarak, devlet olarak kararlıyız. Ben orada cansiperane mücadele eden kahraman askerlerimize, ordumuza, emniyet teşkilatımıza, polislerimize gönülden şükranlarımı sunuyorum. O bölgedeki vatandaşlarımızın da; oradaki polisimizin, askerlerimizin, onların malını, canını, ırzını, namusunu korumak için orada olduğunu bilmesini lazım. Artık oradaki insanlar da terör örgütüne gereken cevabı vermeli.”
CHP’NİN VAATLEDİ İPE SAPA
GELMEZ BİR TAKIM VAAT
CHP’nin kredi kartı faizlerinin yüzde 80’inin silineceği şeklindeki seçim vaadine, ‘CEO Club Bankacılar Zirvesi’nde banka yöneticilerinin tepki gösterdiği ile ilgili haberlere yorumu da sorulan Bakan Eroğlu, CHP’nin seçim vaatlerini tutarsız olarak değerlendirdi. CHP’nin vaatlerini eleştiren Eroğlu, “CHP, atıyor savuruyor. Mevzuatla kanunla hiç alakası yok. Türkiye’deki çoğu banka özel sektör. Zaten CHP’nin elinde bunu yapacak bir imkânda yok. Bunun yapılması demek Türkiye’deki yabancı sermayenin çekilmesi demek. CHP bunun farkında değil. CHP iktidara gelemeyecek diye hiçbir yabancı sermaye bankanın da endişesi yok. İnşallah vatandaş da CHP’nin bu saçma sapan vaatlerini yırtıp atıp çöp tenekesine atacaktır. Çünkü bunlar son derece tutarsız vaatler. Atma bunlar. Yani ipe sapa gelmez bir takım vaatlerdir” dedi.
CHP MİLLETE ZULM ETTİ
AK Parti’nin sadece uygulanabilecek vaatleri olduğunu kaydeden Eroğlu, AK Parti’nin hazırladığı bütün vaatlerin ayağa yere basan, yapılabilecek vaatler olduğunu söyledi. AK Partisiz bir hükümetin mümkün olmadığını da hatırlatan Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı, “1 Kasım’dan sonra da AK Partide yeniden tek başına iktidara gelecek. Dolayısıyla AK Parti yapabileceği vaadin sözünü veriyor. AK Parti milletin bağrından çıkmış ve sözünün eri bir partidir. AK Parti millete sözünü yerine getirir. Ama CHP millete zulüm etmiş, geçmişte milleti 70 cente muhtaç etmiş hatta Türkiye’yi borç batağına sürüklemiştir. İSKİ skandalları, yuvacık skandalı pek çok skandallara imza atmışlar. SSK’yı batırmış bir CHP’nin vaatleri tamamen boş vaatler. Milletimizde zaten bu boş vaatlere inanmıyor. Bu bakımdan bunların çok yanlış olduğunu da ifade etmek istiyorum.”
ATB VE MEMUR-SEN’i ZİYARET ETTİ
Açıklamalarının ardından Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nı (ATB) ziyaret eden Bakan Eroğlu, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’den üreticinin durumu ve ATB’nin çalışmalarıyla ilgili de bilgi aldı. Eroğlu ATB’nin ardından Memur Sendikaları (Memur-Sen) Konfederasyonu Afyonkarahisar İl Temsilciliğini ziyaret etti. Memur-Sen’de yoğun ilgiyle karşılanan Eroğlu, AK parti hükümetleri öncesi hükümetin memur maaşlarının ödeyemeyecek hale geldiğini hatırlattı. AK Parti hükümetinin tek başına iktidara gelmesinin istikrar için önemli olduğunu da vurgulayan Eroğlu, konuşmasının ardından Afyonkarahisar’dan Ankara’ya hareket etti.
Bugün tekrar Afyonkarahisar’a dönecek Bakan Eroğlu, İscehisar İlçesinde gerçekleştireceği mitingin ardından Afyonkarahisar Belediyesi’nin ‘Şehitleri Anma Programı’na katılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)
Bakmadan Geçme





