Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Koşabiliyorken koş’acaklar – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
http://m.kocatepegazetesi.com/

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce tüm illerde uygulamaya başlanılan ‘Koşabiliyorken Koş’ projesinin resmi açılışı dün Afyonkarahisar Atatürk Stadı’nda yoğun katılımla yapıldı

Spor Kültürünün gelişmesi ve yaygınlaşması, halkın sağlıklı ve bilinçli spor yapması amacıyla Spor Genel Müdürlüğü’nün tüm illerde uygulamaya koyduğu ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi Afyon’da da başladı. Geçen hafta tanıtımı ve organizasyon toplantısı yapılan projenin açılışı yoğun bir katılımla Afyon Atatürk Stadı’nda yapıldı.
Açılışa protokol üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, spor aktivitelerinde etkin rol alacak antrenörler ve her yaştan spor meraklısı katıldı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ve Şube Müdürleri, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, TSYD İl Temsilcisi Nadir Güzbey, ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı da açılışta yer aldılar.

Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibi coşturdu

Afyonkarahisar Atatürk Stadı’nda saat 18.00’de başlayan açılış törenine çok sayıda sporcu da iştirak ettti. Açılış konuşmalarından önce de Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibi de bir gösteri sundu. Afyon yöresine ait oyunlarıyla açılışa katılanları mest eden halk oyuncular, açılışa renk kattılar.

Vali Balkanlıoğlu: “Sağlık herşeyin başı”

Vali İrfan Balkanlıoğlu da Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan sonra söz aldı. Balkanlıoğlu, sporun insan hayatında çok önemli olduğunu dile getirerek şu konuşmayı yaptı:
“Sizleri görmekten onur duyuyorum. En iyi tedavi yöntemi hastalanmamaktır. Allah bu vücudu öyle bir yaratmış ki, gereğinden fazla gıda alınırsa, hareketsiz kalınırsa da hasta oluyor. Sonra da devletin parası sağlık için harcanıyor. Spor bilinci ta küçük yaşlardan itibaren kişilerimin bilinç düzeyine yerleştirilirse çok daha huzurlu çok daha uzun yaşamak mümkün. Allah korusun her an başımıza birşey gelebilir. Şu an da vücudumuz sağlıklıyken, koşmalıyız. Kuran-ı Kerim’de ‘Allah’ın nimetlerini saymaya kalkmayın sayamazsınız’ diyor. Gerçekten de öyle, koşmak yürümek bile nimet. Sağlık çok önemli. Sağlığımız olmazsa makam mevkinin ne önemi var. Spor çok önemli. Artık insanlar iyi yaşamanın çaresini arıyorlar. Projenin ismi çok güzel. Koşabiliyorken insan koşmalı. Bu projeye destek veren üniversitemize, basına, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne, sponsor olan kurumlarımıza, Sağlık Müdürlüğümüze, herkese çok teşekkür ediyorum.”

Çoban: “Belediyemiz sporun her zaman yanındadır”

Koşabiliyorken Koş projesinin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi olarak sporun ve sporcunun yanında olduklarını dile getirdi. Çoban şöyle konuştu: “Bugün burada çok güzel bir faaaliyeti, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müzün gözetiminde başlatıyoruz. Bütün spor taban birlikleri, ve sivil toplum kuruluşları, belediyemiz, emniyet müdürlüğümüz kısacası herkes bu projeye destek veriyor. Değerli antrenörlerimiz, beden eğitimi hocalarımız sayesinde daha derli toplu bir şekilde spor nasıl yapılır bunu vatandaşlarmız görecek. 5 okul ve 1 de Atatürk Stadyumu olmak üzere antrenörler ve sağlık ekipmanlarının gözetiminde spor yaptırılacak. Bu güzel organizasyona destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun diyorum” dedi.

Yaşlılar da katıldı

Koşabiliyorken Koş projesinin açılış töreninde huzurevinden gelen bazı yaşlılar da katıldı.

İlk yürüyüşe yoğun katılım

Konuşmaların ardından, açılışa katılan herkes, proje kapsamında toplu halde bir yürüyüş yaptı. Saha etrafındaki yürüyüş parkurunda toplu halde yürüyen spor aşıkları, bundan böyle de haftanın belirli gün ve saatlerinde, antrenörler ve sağlıkçılar nezaretinde sporlarını yapacaklar.

Görme engelliler herkese örnek oldu

Koşabiliyorken Koş Projesinin açılışına katılan görme engelli vatandaşlar, açılışa katılan herkesin takdirini kazandı. Engellerine rağmen spordan vazgeçmediklerini gösteren görme engellileri Vali Balkanlıoğlu tebrik etti. Balkanlıoğlu konuşmasında, görme engelli vatandaşların, organizasyona katılarak herkese örnek olduklarını ve bu davranışlarının takdire şayan olduğunun altını çizdi. Balkanlıoğlu: “Görme engellilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Takdire şayan bir davranış gerçekten. Bize örnek oluyorlar. Yine yaşlı amcalarımıza spor dolu, sağlıklı uzun ömürler Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Türkmenli kızıyla katıldı

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli açılışa kızıyla birlikte katıldı. Yine kızıyla birlikte yürüyüş yapan Türkmenli bu güzel davranışıyla da dikkat çekti.

İlk yürüyüşe yoğun katılım

Konuşmaların ardından, açılışa katılan herkes, proje kapsamında toplu halde bir yürüyüş yaptı. Saha etrafındaki yürüyüş parkurunda toplu halde yürüyen spor aşıkları, bundan böyle de haftanın belirli gün ve saatlerinde, antrenörler ve sağlıkçılar nezaretinde sporlarını yapacaklar.

Onlar sürekli koşuyorlar

Koşabiliyorken Koş projesinin resmi açılış töreni yapıldığı sırada, saha etrafında yürüyüş yapan ve koşan vatandaşlar, açılışa katılanlardan tam not aldı. İlk kez bu organizasyonla spor yapacaklara örnek olan spor aşıkları hergün düzenli olarak Stada gidip, yürüyüş yapıp spor yapıyorlar.

R. Hüseyin Biçer