Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köyler sıcak asfaltla tanışacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Köyler sıcak asfaltla tanışacak

İGM Başkanı Salih Sel, adil hizmet anlayışı sonucu verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini açıkladı. Sel, 2016 yılı yatırım döneminde köylerin sıcak asfaltla tanışacağını, milli eğitim ihtiyaçlarının bizzat komisyonlarca tespit edileceğini belirtti

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi çalışmaları hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgiler verdi.
PARKE
TAŞINDA ATAK
Salih Sel, İl Özel İdaresi’nin karar organı İl Genel Meclisi çalışmaları içerisinde en önemlisinin bu yıl dörde katlanan parke taşı döşemesi olduğunu söyledi. 2015 Yılı yaz inşaat sezonunda parke taşı döşeme çalışmalarının öne çıktığını aktaran Sel; “Biz 2010 yılından itibaren her yıl 5 trilyonluk parke taşı yapıyorduk. Mutat olarak devam ediyordu. Bu sene parke taşı çalışmalarına 20 trilyon lira harcadık. Yani yatırım miktarını bir seferde dörde katladık. Parke taşı döşemesinde yüzde 85-90 mertebelerine ulaştık. Bu yüzden önümüzde ki yıl parke taşı döşeme çalışması yapmayı düşünmüyoruz.” dedi.
İLK ETAPTA GRUP
YOLLARI YAPILACAK
Meclis olarak iki tane sıcak asfalt şantiyesi kurmayı planladıklarını söyleyen İGM Başkanı Salih Sel, önümüzde ki yıldan itibaren sıcak asfaltla grup yollarından başlamak üzere köyleri sıcak asfaltla tanıştıracaklarını söyledi. Sıcak asfalt dökülen yola yaklaşık 15-20 yıl bir daha bakım ihtiyacı olmayacağını belirten Sel; “Sıcak asfalt dökülen yol için bir daha arkaya dönüp bakılmayacak. Yapılan iş uzun yıla vurulduğun da daha ekonomik olacak. Satih kaplama ile sıcak asfalt arasında oldukça fark var. İlk etapta grup yollarını yapacağız. İlçelerimizin 14-15 ve daha fazla sayıda hitap eden köyleri kapsayan gruplara yollar yapacağız.” diye konuştu.
OKULLAR
KULLANILABİLİR
HALE
GETİRİLECEK
Okullaşma, derslik konusunda da iyi durumda olunduğunu belirten İGM Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar’da derslik başına düşen öğrenci sayısının 20 olduğunu açıkladı. Bu rakamın çok iyi olduğunu belirten Sel; “Önümüzde ki 2016 yılı itibariyle eski okullarımızda tamiratlara önem vereceğiz. Sözkonusu okullarımzı daha kullanılabilir hale getirmek istiyoruz. Tabii okul ihtiyacı olan yerlere de derslik yapımımız devam edecek. Ama şu anda Milli Eğitim konusunda Türkiye genelinde ortalamanın üzerinde iyi bir konumdayız.” şeklinde konuştu.
MİLLİ EĞİTİMDE
SIKINTILAR AŞILACAK
Milli eğitim alanında okul tamiratları konusunda tespit ettikleri sıkıntıların olduğunu söyleyen Salih Sel, 2016 yılı itibariyle gerekli tespitleri bizzat Eğitim Gençlik Spor komisyonu ile İmar Bayındırlık komisyonunun yapacağını açıkladı. Sel şöyle konuştu: “Milli Eğitim Müdürlüğü ile okulların, dersliklerin onarımı konusunda bir takım sıkıntılar yaşadık. Mesela bir hesap çıkarılıyor deniyor ki; Kadınana, İmam Hatip Orta Okuluna yüz bin liralık tamir bakım ihtiyacı var. Bize deniyor ki şunları da gündeme aldık o nedenle buraya 40 bin lira ayırdık. Eğer verdiğim örnekte yüz bin liralık yere 40 bin lira ayırırsanız oradaki işin yüzde 40’nı yapabilirsiniz. Elli metrelik sıva isteyen yere on metrelik sıva yapmanızın hiçbir anlamı yok. İşlerin yarım kalmasını istemiyoruz. ‘Efendim biz oraya söz verdiydik.’ gibi mazeretlere geçit vermeden biz önümüzdeki yıldan itibaren ihtiyaçları kendimiz tespit edip paramızın yettiği kadarını tam tekmil yapmak niyetindeyiz. İşleri yarım bırakmadan tamamlayıp gideceğiz.”
PARA VE HİZMET ADİL DAĞITILDI
İGM Başkanı Salih Sel, ihtiyaç ve aciliyet sırasına göre verimli bir inşaat, çalışma sezonu geçirdiklerini belirtti. Sel sözlerini şöyle sürdürdü: “Aciliyet ve ihtiyaç sıralamasına göre disiplinli şekilde çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Öncelik sırasına göre tespitlerin ardından paramızın yettiği ölçektekileri tamamen bitireceğiz. İlçelere para, parke taşı tahsisi yapılırken köy sayıları ve nüfus oranlarını dikkate alıyoruz. İhtiyaca tam olarak hitap edildiğinden olumsuz eleştiri almıyoruz. Para ve hizmet dağılımı adil. Ama ilk sene hat��rlanacak olursa çıkmıştı. Hamd olsun belli bir düzene soktuk. Şu anda gayet iyi bir çalışma sergiliyoruz. Meclis üyeleri olarak genellikle uyum içerisinde ve ağırlıkla kararları oybirliği ile alıyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti