Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KPSS Nedir ve Ne İşe Yarar?

KPSS Nedir ve Ne İşe Yarar? KPSS’nin açılımı Nedir? sorusu Türkiye genelinde bir anda merak konusu oldu. Peki, KPSS’nin açılımı nedir? Neden bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı? KPSS nedir ve ne işe yarar? Kimler KPSS’nin açılımı sorusuyla Googlede arama yaptı? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde…

KPSS Nedir ve Ne

Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında yarışmacıya yöneltilen Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve kısaltması ‘KPSS’ olan sınavın tam adı nedir? sorusu sonrasında KPSS’nin Açılımı Nedir? sorusu bir anda ülke gündemine oturdu. Yarışmacı, Tahir Akay’ın bu soruda takılıp çift cevap joker hakkını kullanması insanlarda daha fazla merak uyandırdı. Türkiye’de lisans mezunları için her yıl, önlisans ve lise mezunları için ise iki yılda bir düzenlenen ve binlerce gencin hayalini kurduğu memurluğun ilk adımı olan KPSS’nin açılımı “Kamu Personel Seçme Sınavı”dır.

KPSS Nedir ve Ne İşe Yarar
KPSS Ne İşe Yarar?
Türkiye’de devlet kadrolarında istihdam sağlamak için Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) yapılmaktadır. Adaylar bu sınava girerek aldıkları puan ile açılan ve ilanda yer alan kadrolara başvuru yapabiliyor. Puan sıralamasına göre adaylar tercihlerine yerleştiriliyor. KPSS lise, ön lisans ve lisans mezunlarına yönelik olarak iki yılda bir yapılır. KPSS A ise her yıl yapılır.