Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurumsal işbirlikleri yapılmalı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kurumsal işbirlikleri yapılmalı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Oluşturulması, Çevrimiçi Emlak ve İnşaat İzinleri II. Proje Çalıştayı, geniş katılım altında Korel Termal Otel’de başladı.

Çalıştay’da konuşan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Sarıcan, kurumların işbirliği içinde çalışmasının önemine dikkat çekti.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin hazırladığı Kent Bilgi Sistemi’ni, Mekansal Adres Kayıt Sistemi’nde (MAKS) örnek olarak seçen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ilkini Antalya’da düzenlediği proje çalıştayının ikincisini Afyonkarahisar’da başlattı.
Korel Termal Otel’de düzenlenen çalıştaya, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Sarıcan, Vali Vekili Akgün Corav, Belediye Başkan Vekili Mustafa Kumtepe, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İsmail Hakkı Ulu, Kent Bilgi Sistemi çalışması yapan belediyelerin temsilcileri, ilgili bakanlıkların üst düzey yöneticileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.
ZARURET HALİNE GELDİ
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Sarıcan, metinsel verilerden çıkıp, mekansal verilere geçiş yapma döneminin geldiğini ve bu döneme geçişi MAKS Projesi’nin sağlanacağını söyledi. Türkiye’de artık Kent Bilgi Sistemi ile entegre olmuş ortak bir veri tabanının oluşturulması gerektiğini belirten Genel Müdür Sarıcan, bu projenin bir zaruret haline geldiğini ifade etti. Sarıcan, projenin kurumların işbirliği ile başarıya ulaşabileceğini belirterek, kurumsal taassuplara yer verilmemesini istedi.
Sarıcan, “Birden fazla paydaşla çalışmayı çok benimsemiş durumda değiliz. Bu projeye paydaş olabilecek kurumsal bazda çalışmalar gerçekleştirilmeli. Adres Kayıt Sistemi’nin birinci bölümü eksiklikleri olmakla birlikte oturdu. bu projenin daha önemli bir adımı olarak mekansal birliktelik kazandıran ve aynı veri tabanına sahip bir sisteme geçilmesi konusunda girişim yapılması gerekiyor” dedi.
KOLAYLIK GETİRECEK
Genel Müdür Sarıcan’ın ardından, Afyonkarahisar’ı tanıtan kısa bir konuşma yapan Afyonkarahisar Vali Vekili Akgün Corav ise MAKS Projesi’nin bürokratik alanda yaşanan sıkıntıları çözeceğine inandığını söyledi. Çalıştay, Kale Yazılım Yöneticisi Ali İnce’nin sunumuyla devam etti. Daha sonra, Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu’nun başkanlığında, Ali İnce, Onur Söğüt, Murat Akdoğan ve İrfan Nuri Karaca’dan oluşan proje koordinatörleri tarafından, MAKS Veri Modeli başlığı altında katılımcılara bilgi verildi. (Kocatepe)

MAKS Projesi nedir?

Mekansal Adres Kayıt Sistemi Projesi sayesinde; adres bilgi sistemi ve coğrafi koordinatların birleştirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer bilgi sistemlerine entegre edilmesi hedefleniyor.
Adres Kayıt Sistemi ile oluşturulan Ulusal Adres Veri Tabanının yönetilebilirliği ve güncellenebilirliğini daha kolay hale getirmek, dış kullanıcılarca yapılan işlemlerin takip ve denetimini sistem üzerinden yapabilmek ve sistemden yararlanan kurum ve kuruluşların hizmetlerinde etkinliği sağlamak amacı ile adres bileşenlerinin koordinat verisi kazandırarak veri tabanına mekânsal nitelik kazandırılması planlanıyor.
Proje ile metinsel adres bilgilerinin harita tabanlı olması sağlanarak adreslerin harita üzerinde koordinatlandırılması ile verilerin okul kayıtları, telefon, su, elektrik, gaz, 112 çağrı sistemi gibi çalışmaları da daha etkin ve verimli kullanabilmesi mümkün hale gelecek.
Bu proje ile belediyeler, il özel idareleri, organize sanayi bölge idareleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde oluşturulacak olan veri tabanını kullanarak her türlü yapı belgesini elektronik ortamda düzenleyebilecek ve bu bilgiler ilgili kurumların paylaşımına açılacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti