'Kurumsallaşamayanlar Ya Batar, Ya da İş Değiştirir'
AKÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, batma veya iş değiştirmenin, genellikle kurumsal olmayan yönetimlerin kaçınılmaz sonu olduğunu söyledi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından “Şirketlerde İkinci Nesle Geçişlerde Yaşanan Dinamikler” konulu konferans düzenlendi.
Sabri Bektöre Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; İİBF Dekanı Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) Müdür Vekili Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, İİBF Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Kemal Karayormuk ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldı.
“KÖKLÜ KURUMDA KALKINMA HIZLI GERÇEKLEŞİR”
AKÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Gökhan Demirtaş yaptığı açış konuşmasında kurumsallaşmanın ve şirketlerin nesilden nesile aktarılmasının önemli olduğunu belirtti. Demirtaş, “Ne kadar köklü kurumlarımız varsa kalkınma da o kadar hızlı gerçekleşiyor. Batmak veya iş değiştirmek, genelde kurumsal olmayan yönetimlerin eninde sonunda karşılaştıkları bir mesele.” dedi.
“ASIL ÜRETİMİMİZ OPERASYONDUR”
Konferansta; Aker Otobüs İşletmesi Anonim Şirketi (A.Ş) ve Derya Tur Uluslararası Otobüs İşletmesi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Üyesi ve İstanbul Ticaret Odası Yolcu Taşımacılığı ve Seyahat Acenteleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Emre Ak konuştu. Otobüs işletmeciliğinde operasyonun temel üretim alanı olduğunu vurgulayan Ak, “Bizim asıl üretimimiz operasyondur. Gelen bir telefon, araç tahsisi ya da personel hizmeti talebi doğrudan bir iş sürecini başlatır. Bu talepler, bizim için üretim kaynağıdır. Operasyonel sürecin verimli yürütülebilmesi için telefon, faks ya da diğer iletişim araçlarıyla iletilen bildirimlerin düzenli olarak arşivlenmesi ve dosyalanması gerekir.” diye konuştu.
“AİLE ŞİRKETLERİ KURUMSALLAŞMA KARARI ALIYOR”
Türkiye’de kurumsallaşmanın gerçek bir kurumsallaşma olmadığını ifade eden Ak, “Artık tüm aile şirketleri kurumsallaşma kararı alıyor. Bizim iş bilmeyen yakın birilerini değil bizim işimizi yapacak birilerini bulmamız gerekiyor. Aile şirketleri, minimum bir kişi kökenli başlıyor. Daha sonra bir dallanma başlıyor ve sayı artıyor. Kurumsallaşmaya geçiş, sayının artışından hemen önce olmalı ki kişi sayısı işin devamlılığı noktasında destekleyici olabilsin.” şeklinde konuştu. Konferans, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.
Bakmadan Geçme





