Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lider Teknik Servis yönetmeliğe uyuyor

Lider Oto Teknik Servis
Lider Teknik Servis yönetmeliğe uyuyor

Lider Oto Teknik Servis Şirket Ortağı Servis Yöneticisi Cafer Güzgü, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti hakkındaki yönetmeliği hatırlattı.
“LİDER OTO YÖNETMELİĞE UYUYOR”
İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Yönetmeliğinin 13 Şubat 2018 tarihli 30331 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak 1 Nisan 2019 tarihinde yürürlüğe gireceğini belirten Güzgü, “Yönetmelik İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti ile iştigal eden işletmeleri ve Ekspertiz Raporu verecek olan işletmeleri kapsamaktadır. Yönetmelik gereği ikinci el motorlu kara taşıtlarına Ekspertiz Hizmeti veren işletmelere TSE 13805 Hizmet Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir. Lider Oto Teknik Servis OSB 1. Cadde 4. Sokak No: 2 adresinde yönetmelik esaslarına uygun olarak hizmet vermeye devam etmektedir.” dedi.


“ARAÇ BİLGİLENDİRMESİ ZORUNLU”
Ekspertiz raporunda bulunması gereken husus ve şartları anlatan Cafer Güzgü, ikinci el motorlu kara taşıtının özellikleri, arıza ve hasar durumu ile ilgili bilgilerle, kilometre bilgisine mutlaka yer verilmesi gerektiğini söyledi. Sekiz yaş veya 160 bin kilometrenin altındaki ikinci el motorlu kara taşıtları için ekspertiz raporu alımının zorunlu olduğuna değinen Güzgü, “Ekspertiz Raporu, TSE 13805 Hizmet Yeterlilik Belgesi bulunan işletmeler tarafından iki nüsha olarak düzenlenebilir. Bir nüshası aracı satın alan şahsa teslim edilir. Diğer nüsha ekspertiz raporu veren işyeri tarafından 5 yıl süre ile saklanır. İlgili yönetmeliğin 15’nci maddesine göre ikinci el otomobil, motor, şanzıman, tork konvertörü, diferansiyel ve elektrik sistemi satış tarihinden itibaren 3 ay veya 5 bin kilometre İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti ile iştigal eden işletmenin garantisi altındadır.” diye konuştu.
“160 BİN KİLOMETRE VE ÜSTÜ GARANTİ DIŞI”
Garantiye girmeyen hususlar hakkında da bilgi veren Güzgü şöyle konuştu: “Sekiz yaş veya 160 bin kilometre üzerindeki araçlar garantiye girmemektedir. Satış sırasında alıcı tarafından bilindiği, ekspertiz raporunda belirtilen arıza ve hasarlar garanti altında değildir. Aracın olağan kullanımı nedeniyle kayışlar, egzoz, amortisör, debriyaj, ön dişli takımı, fren balataları, diskler, contalar gibi parçalarda meydana gelen aşınma ve yıpranmalar. Garanti kapsamındaki bir parçada meydana gelen arızanın doğrudan sonucu olarak hasar görmedikçe veya zayi olmadıkça, bujiler, katalitik konventörler, hava filtresi, yağ filtresi, yakıt filtresi, cam silgi lastikleri, klima gazı, yağlar, soğutma sıvıları, fren sıvıları ve diğer katkı maddeleridir. Kaporta işleri, süslemeler, paspaslar, lastikler, jantlar, akü, farlar, park lambaları, camın ve farların kırılması ya da çatlaması gibi konular garanti kapsamında değerlendirilmemektedir.” >> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti