Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Listelerde değişiklik ihtimali var – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Listelerde değişiklik ihtimali var

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde milletvekili aday listelerinde değişiklik ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Tutumlu, Afyonkarahisar’daki milletvekili listesinden ise genel olarak memnun kalındığını ifade etti

AK Parti İl Başkanlığı tarafından her hafta Salı günleri düzenlenen basın toplantılarına devam ediliyor. İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken, toplantıda parti çalışmaları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundular. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, 1 Kasım’da yapılacak milletvekili seçimlerini değerlendirdi. Milletvekili aday listesinin yeni bir seçim için hazırlanacağını aktaran Tutumlu, “Bu yeni bir seçim. Listelerde tüm ülke genelinde değişiklik yapılma ihtimali var. Ancak Afyonkarahisar’da genel olarak milletvekili listesinden memnun kalındı. Milletvekili sayımızda herhangi bir azalma olmadı” dedi.
SEÇİMİ AK PARTİ
TERCİH ETMEDİ
Tutumlu, 1 Kasım’da seçimlerin yenilenmesini de yorumlayarak “1 Kasım seçimleri AK Partinin tercih ettiği veya arzu ettiği bir süreç değildi. Ama maalesef seçimler sonuçları sonunda ortaya çıkan tabloda bir hükümet çıkartmanın güçlüğü ve bazı siyasi partilerin bu konudaki uzlaşma tutumu ülkeyi hükümetsiz bırakmaya yönelik katı tavırları bu hükümet sorununu çözme iradesini yeniden milletin ellerine teslim etti. İnşallah biz inanıyoruz ki 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimden sonra halkımız sağduyu ile verdiği oylar neticesinde ülkenin içerisine düştüğü bu hükümet sorununu bizzat çözecektir. Demokrasilerde seçimler arzulanmayan bir şey değildir. Siyasetçinin çözemediği sorunlar olduğunda bu sorunu çözebilecek en yetkili merci seçmendir. Dolayısıyla demokrasilerde sorunların çözümünü seçmene bırakmaktan daha akılcı bir yol yoktur” ifadelerini kullandı.
ÜLKEMİZ VE ŞEHRİMİZ
İÇİN HAYIRLI OLSUN
Tutumlu, “Bildiğiniz gibi ülkemizde de uzun yıllardır zaman zaman kesintiye uğrasa dahil serbest ve çok partili seçimler yapılagelmiştir. Bu güne kadar 1946 seçimleri hariç çok partili yaptığımız hiçbir seçimde şaibe olmamıştır. Serbest seçimleri başarabilmişizdir. Dolayısıyla bu ortamda partilerin özgürce yarışabilecekleri ortamda ortaya çıkacak sonuç bu gün en azından gördüğümüz belirsizliğin nihayete erdirecektir. Bu çerçevede inşallah açıklanan seçim takviminde gideceğimiz 1 Kasım seçimlerinin hem şehrimiz için hem ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu seçiminde ilimizde centilmenlik içerisinde yalan, iftira uzak dürüst ve temiz bir çaba ile seçimlerin yürütülmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
HENÜZ ADAYLIK BAŞVURUSUNDA BULUNAN YOK
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken ise parti çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ötken, “AK Parti İl Başkanlığı olarak çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. 7 Haziran seçimlerinden itibaren bu güne baktığımızda seçime giden partilerden ortak bir hükümet sonucu çıkmadı. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık görevini Cumhurbaşkanımıza iade ettikten sonra seçim hükümeti için tekrar karar alındı. Bununla ilgili bakanlar kurulu kurulduktan sonra seçim startı verildi. Bizde parti olarak seçime en başından beri hazırdık. Çalışmalarımızı da hızlı bir şekilde devam edip sürdürüyoruz. Milletvekili aday adaylığı konusunda geçtiğimiz Pazartesi günü saat 17.00’de istifaların olması gerekiyordu. Perşembe gününe kadar aday adayı olmak isteyenlerin başvurması gerekiyor. 18 Eylül 2015 tarihinde aday listesi Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunulacak. Şuana kadar resmi olarak milletvekili aday adaylığı başvurusu olmadı. Milletvekillerimiz çalışmalarına ilçelerde devam ediyorlar. Vatandaşlarımızla ve partililerle bir araya geliyorlar” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

EROĞLU NEREDEN ADAY OLSA KABUL GÖRÜR

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı: “Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, Türkiye’nin her yerinde hizmeti olan bir bakandır. Afyonkarahisar’dan aday olabileceği gibi yine bir büyükşehirden aday olabilir. Sayın Bakanımız, gittiği ve aday olduğu her yerde kabul görür.”