Lokman Özkul, ilahî aşkı anlattı
Afyonkarahisar Öğretmenevi Müdürü Lokman Özkul’in ikinci kitabı Aşkın Ebedî Hali kitabı, Sinada Yalınevi’nden çıktı. Lokman Özkul, Aşkın Ebedî Hali isimli kitabını, Öğretmenevi’nde düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı. Tanıtıma Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı ile gazeteciler katıldı.TASAVVUF AĞIRLIKLI BİR ESERToplantıda konuşan Lokman Özkul, “Aşkın Ebedi [&hellip]
Afyonkarahisar Öğretmenevi Müdürü Lokman Özkul’in ikinci kitabı Aşkın Ebedî Hali kitabı, Sinada Yalınevi’nden çıktı. Lokman Özkul, Aşkın Ebedî Hali isimli kitabını, Öğretmenevi’nde düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı. Tanıtıma Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı ile gazeteciler katıldı.
TASAVVUF AĞIRLIKLI BİR ESER
Toplantıda konuşan Lokman Özkul, “Aşkın Ebedi Hali, tasavvuf üzerine bir eserdir. Daha çok büyüklerden örnekler vererek bu eseri kurguladık. Peygamberlerin hayatlarından da örnekler verdik. Sinada Yayınevi’nden çıktı. Biz bu kitapta ilahi aşkı vurgulamaya çalıştık. Dünyada iki aşk vardır. Beşeri aşk ve ilahi aşk. İlahi aşkta, insanın beşeri sevgiden arınıp kendisini Allah sevgisine yoğunlaştırması vardır. Mevlana ile Şems arasındaki sevgiyi pek kimse anlayamaz. Mevlana, beşeri sevgiden Allah sevgisi mertebesine ulaşmıştır. Mesela Leyla ile Mecnun da beşeri bir aşkla başlar, ama ilahi bir aşka dönüşür” dedi.
İLK EMİR OKU, İKİNCİ EMİR YAZ
Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, “Dinimizin ilk emri okudur, ikinci emri ise yazıdır. Yazılar ilk aşamada küçük gibi görünür, ama uzun vadede kalıcı olur” derken, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan ise “İnsan sevgisi oldu mu, her şey olur. Bizim düşmana değil dosta ihtiyacımız var. Kitaplarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi
Bakmadan Geçme





