Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LÖSEMİLİ çocuklar yalnız değil

Bir hastane odasında tedavisi

Bir hastane odasında tedavisi devam ederken LÖSEV ile tanışanlar, tedavilerinin tamamlanmasıyla iyileştikten sonra LÖSEV Ailesi’nin bir parçası oldu. Hastalıklarını LÖSEV’den güç ve destek alarak atlatanlar LÖSEV’in profesyonel bir üyesi olarak kariyerlerini sürdürürek, on binlerce lösemili çocuğa umut olup bir ağızdan “Yalnız Değilsiniz” diyorlar

 

LÖSEV 23 yıldır kayıtlı 50 bine yakın hastasının hayatında umudu ilmek ilmek işleyerek, başarı hikâyeleriyle ‘Hayat vermeye’ devam ediyor. Bir hastane odasında başlayan zorlu bir mücadeleden kariyer planlamasına giden yolculukta değişimeyen tek şey LÖSEV ve bağışçlarının desteği olmayı sürdürüyor.
“YÜZLERCE GENÇLE BİRLİKTE HALİL TELLİ DE GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR”
LÖSEV’de görev yapan onlarca lösemiyi atlatmış gencin başarı hikayesi lösemi mücadelesi veren on binlere umut oluyor. Bu isimlerden biri olan Halil Telli 9 yaşında lösemi teşhisi aldıktan sonra Adana da bir devlet hastanesinde tedavi görürken LÖSEV Sosyal Hizmet personellerince yalnız olmadığını gördü. Tedavisi devam ederken aldığı çok yönlü desteklerle tünelin ucundaki ışığa yaklaşan Halil Telli, yatarak başlayan tedavisini ayakta devam ettirmeye başladı. Ardından evine dönen Telli, eğitim hayatına da kaldığı yerden devam etti. Okul derslerine katkı sağlaması için LÖSEV Canım Kardeşim Ders Evlerinde etüt desteği almaya başladı. LÖSEV’de ki diğer gençlerle tanışarak sosyal hayatına kaldığı yerden ve daha büyük bir ailenin parçası olarak devam etti. Diğer yüzlerce genç gibi o da geleceğe umutla bakmaktan hiç vazgeçmedi.
“LÖSEV’DEN GELEN ABLALAR UMUT OLDU”
LÖSEV’in Adana İdari İşler biriminde görev alan Halil Telli şunları söyledi: “2009 yılı başlayan lösemiyle mücadele yolculuğum da dünya ile bağlantım koptu. Sürekli aldığım iğneler ve ilaçlarla fiziksel olarak çok zorlanıyordum. Hastane odamda yapayalnız ve başıma gelenlerden habersiz bir yıl geçirdim. Sosyal hayatım yok diye üzülürken hastaneye LÖSEV’den gelen ablalarla umut buldum. Tedavim tamamlanırken LÖSEV hep yanımda oldu. LÖSEV’de kazandığım özgüvenle üniversiteyi kazandım bir yandan profesyonel dalgıç oldum. Tedavi sürecimden beri aktif olarak LÖSEV’e destek verirken profesyonel iş hayatıma da LÖSEV’de devam ettim. LÖSEV’in bu süreçte yaptığı maddi ve manevi destekleri sayesinde bu hastalığı yendim ve geleceğimi inşa ettim. İyi ki LÖSEV’deyim, İyi ki LÖSEV’liyim.”
“İYİK Kİ LÖSEVLİ’YİM İYİKİ LÖSEVDE’YİM”
Halli Telli gibi LÖSEV desteğiyle hayata tutunan gelecek kariyerini Kayseri’den, Bursa’ya, İzmir’den İstanbul’a LÖSEV’de yeşerten; Recep Nihat Karadeniz, Aylin Babaoğlu, Şöhret Baygın, Murat Kılınç, Hüseyin Çon bir dönem yardım eli uzatan LÖSEV ile iyileştikten sonra şimdi tedavi gören hastalara yardımcı olmak üzere LÖSEV bünyesinde faaliyet gösteriyorlar. Hepsinin ortak ifadesi, “İyi ki LÖSEV’deyim, iyi ki LÖSEV’liyim.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti