Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Madeni sanatkarlarda Birliktir Başkan – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Madeni Sanatkarlar Esnaf
Madeni sanatkarlarda Birliktir Başkan

Afyonkarahisar Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası’nın bin 374 üyesinden 759’nun oy kullandığı seçimde sandıktan 751 geçerli oy, 8 tane geçersiz oy çıktı. Başkan adayı Ali Lüle ve listesine 81 oy, diğer Başkan adayı Mustafa Yılmazaslan ve listesine 278 oy, mevcut Oda Başkanı M. Emin Birliktir ve listesine 392 oy çıktı.
TEMENNİ SANAYİ İÇİN ÇALIŞILMASI
Genel kurul toplantısı öncesi oda üyelerine öğle yemeği ikram edildi. Genel kurul divanı ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’ın Başkanlığında; Recep Çetiner, Bünyamin Akyol, Şahin Yılmaz’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mevcut Oda Başkanı M. Emin Birliktir, oda üyelerini selamladı. Faaliyet, denetim kurulu raporları tek tek okunarak ibra edildi.
Başkan adayı Ali Lüle yaptığı konuşmada ekibiyle birlikte seçilmesi halinde bayrağı taşımak için çaba sarf edeceklerini söyledi. Oda Başkan M. Emin Birliktir ve yönetimine hizmetleri nedeniyle teşekkür eden Lüle, güzel ve sorunsuz bir seçim geçirme dileğini sözlerine ekledi.
“58 SANİYE DE ODAYA GELİRİM”
Oda Başkan adayı Mustafa Yılmazaslan, seçimli genel kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Kendisinin Hulusi Usta’nın oğlu olduğunu hatırlatan Yılmazaslan, “Rahmetli Hulusi Ustanın oğlu olarak yaklaşık 28 yıldır 1. Küçük Sanayi Sitesi’nde oto tamirciliği ile uğraşmaktayım. Destek verilmesi halinde inşallah bin 200 günlük süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım. İşyerim 1. Küçük Sanayi Sitesi’nde demiştim. Dükkanımla odamızın arası 178 adımdır. Nasip olurda sizler bu görevi bizlere layık görürseniz oda da bulunamadığım bir zamanda ustalarımdan biri odaya gelip benim başım ağrıyor dediğinde iki aspirin bir bardak su ile oda binasına gelmem sadece 58 saniyedir. Bu hizmete talip olmamın başlıca nedenlerinden biri, ne yazık ki sadece tabela odası haline gelmiş, heyecanını ve çalışma aşkını kaybetmiş, sadece aidat toplama merkezi gibi görülen bir yer halinden kurtarabilmek ve odamızın kuruluş gayesi olarak esnaf ve sanatkara destek olmak istiyorum” dedi.
“KİMSE VAZGEÇİLEMEZ DEĞİLDİR”
Yılmazaslan, kendisi ve ekibinin seçilmesi halinde hiçbir usta kesinlikle istemediği sürece 1. Küçük Sanayi Sitesinin yıkılmasına müsaade etmeyeceklerini açıkladı. Yılmazaslan şöyle konuştu: “3. Sanayi Sitesinin yapımı bitirildiğinde pek çok küçük sanayi esnafının hak mağduriyeti yaşayacak. Ne yazık ki seçim sürecinde bir çok spekülasyanlar üretildi. Oda Başkanının seçim kaybetmesi halinde 3. Sanayi Sitesinin bitirilemeyeceği, Belediye’nin alt yapı ve yolları yapılamayacağı yönünde söylentiler oldu. Kamu hizmetlerini yapmakla görevli olan Belediyeler yapılacak hizmetleri şahsa endeksli yapmazlar. Sayın Oda Başkanı seçimi kaybederse ‘Ben küstüm 3. Küçük Sanayi Sitesi kapandı. Başkanlığını bırakıyorum yapmayacağım mı?’ diyecek? Ben böyle bir şey söyleyeceğini tahmin etmiyorum. Söyleyecek olursa da kendisinden daha güzel ve hızlı yapacak bir esnafımız mutlaka çıkacaktır. Kimse vazgeçilemez değildir.”
“İKİ KOLTUKTA DÖRT KARPUZ TAŞINMAZ DEMİŞTİNİZ”
“Bizler odaların görevlerinden üyelerin hak ve menfaatlerini korumak için bu görevi bize uygun görürseniz istişare yaparak projeleri hayata geçirmek istiyoruz” diyen Yılmazaslan şunları söyledi: “Sayın Başkan omuzlarınızda ki yük çok ağır. Bu yükü bir kısmını hafifletmemiz gerekiyor. Bir yandan Oda Başkanlığı, bir yandan Kefalet Kooperatifi Başkanlığı bir yandan 3. Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanlığı, bir yandan Belediye Meclis Üyeliği, bir yandan Trafik Komisyon Başkanlığı diğer taraftan cemaat hizmetleri, gazetecilik işleriniz var. Bunun yanında Allah bağışlasın sağlıklı uzun ömürler versin oğlunuzun yaşı daha çok genç onun işleriyle de ilgilenmek zorundasınız. Onun pastane işleri, Çimento Fabrikası’ndaki kooperatif işleriniz var. Daha unuttuğum başkaca işler var mı bilmem ama tüm bunlara her gün birkaç saatinizi ayırabilseniz bile hacı yengemle birlikte oturup bir bardak çay içip bir avuç çekirdek çıtlamaya vaktiniz kalmaz. Tarih tekerrürden ibaret. İki koltuk altında dört karpuz taşınmaz demiştiniz. Değerli dostlarımız bize bu görevi layık görürse siz yine bizim fahri Başkanımız olarak kalacaksınız. Başımız sıkıştığında yine sizlerden yardım isteyeceğiz.”
ODANIN ALANI 83 AYRI MESLEĞİ KAPSIYOR
Tekrar Oda Başkanlığına seçilen M. Emin Birliktir konuşmasında başkan adayları Ali Lüle ve Mustafa Yılmazaslan’ı sevdiğini vurgulayarak başladı. Yılmazaslan’ın sataşma yapmadan konuşmasını arzu ettiğini belirten Birliktir, “Odaya 58 saniye de gelebilirsiniz. Ama bir dönem karşımıza Ali Gökay diye bir kişi aday çıkmıştı. Ona da benzeri şeyleri söylemiştim. Odamızın 83 ayrı meslek dalında 83 ayrı problemi bulunmaktadır. Birinci, ikinci sanayi, organize sanayi, yukarı çarşı, aşağı çarşıyı kapsayan Afyon’un en büyük meslek odası. Sadece sanayi olarak algılarsanız yanılırsınız” diye konuştu.
“ÇOCUKLARIMIN BANA İHTİYAÇLARI YOK”
“Bizim yükümüzün ağırlık hafifliğine, çoluk çocuğa girdiler. Ben 25 senedir kimsenin çoluk çocuk ve ailesine girmedim” sözleriyle şahsına yöneltilen eleştirileri cevaplandıran Birliktir, “Çocuğumun birisi İşletme Fakültesi yüksek lisans mezunudur. Diğeri de İşletme Fakültesi mezunudur. Üç tane torunum var. Allah bağışlarsa bir tane daha torunum olacak. Elhamdülillah çocuklarımı yetiştirdim bana ihtiyaçları yok, yok, yok. Sen hala Hulusi Usta’yı arıyorsan, sen hala rüştünü ispat edemediysen ben ne yapayım? Benim çocuklarım yetişti. Ben dahil herkes seçimler gelir geçer. Ama aileler, dostluklar kalıcıdır. Hiç kimsenin haddi değil hele senin hiç değil benim aileme dil uzatmak. Yönetim kurulu üyelerini seçiyorsunuz. Onlar köşe taşı mı? Niye seçiliyorlar? Birinci, ikinci küçük sanayi, çarşı ora bura dağıtıyoruz. Geldi de çözülmedi ona bakacaksın. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” şeklinde konuştu.
“KEŞKE BUNLARI SÖYLEMESEYDİK”
“Hangi resmi bankadan neyi çözeceksin? Bu itibar kolay elde edilmedi kolay da verilmez” vurgusu yapan Birliktir şu ifadeleri kullandı: “Meydan boş değil. Keşke hiç konuşmasaydın. Ben senin babanı severdim. Keşke ben de sana bunları hiç söylemeseydim. Kardeşinin fatura tahsilat dükkanı var. Keşke seviyeyi hiç düşürmeseydin. Sen ne zannediyorsun? Ben bu esnaf ve sanatkara 25 yılımı verdim. Bir Allah dostunun dediği gibi iyilik yapar gibi görünmedim. İyilik yaptım görünmedim. Bundan sonra da böyle yapacağım. Hiçbir zaman A veya B partisi demedim. Seçimden hemen sonra başta senin yanında ki üç beş kişinin işini gördüm, göreceğim de. Başkanlık budur, vardığın yerde kapı açacak. Hiçbir zaman demedim. O dedikoduları sizler çıkardınız. Bunlara hiç girmedim girenleri de sevmem.”
YILMAZASLAN’A 278 OY ÇIKTI
Seçime mavi renkli liste ile katılan Ali Lüle’nin başkan adaylığında; Sedat Taban, Ceylan Köken, Murat Gün, Ramazan Atay, Veli Sarı, Bekir Deniz, Yusuf Arslan, Beytullah Şen yönetim kurulu üye adayı oldu. Lüle’nin denetim kurulu üye adayları ise Mustafa Akbeniz, Yakup Yıldız ve Özkan Korkmaz yer aldı. Lüle ve ekibine sandıktan 81 oy çıktı. Seçime sarı renkli liste ile katılan Mustafa Yılmazaslan’ın başkan adaylığında; Mustafa Kunak, Nuri Sev, Ahmet Öztürk, Ahmet Karcı, Bekir Başpınar, Cihan Dönerkaya, Orhan Tunçok, Ramazan Eren yer aldı. Sarı listenin denetim kurulu üye adayları ise; Mehmet Büyüksarı, Murat Kule, Ahmet Dinç oldu. Yılmazaslan ve ekibine sandıktan 278 oy çıktı.
BİRLİKTİR’E 392 OY ÇIKTI
Seçime beyaz renkli liste ile katılan Oda’nın mevcut Başkanı M. Emin Birliktir ve ekibi güven tazeledi. Birliktir’in yönetim kurulu üyeliklerine; Selami İçyer, Halil Acar, İsmail Keser, Halil Çığrı, Yakup Çavdar, Coşkun Özen, Hakan Dilek, İhsan Yucaaya yer alıyor. Denetim kurulu üyelerine; Nurettin Kavlak, Murat Aladağ, Nuri Köksel seçildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti