Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mahmut Koçak’la Seçimi Kazanabilirdik”

Afyonkarahisar Belediye ve İGM eski Başkanı Burhanettin Çoban, “Açık söyleyeyim. Bunu genel merkezde de anlattım. AK Parti olarak 31 Mart’ta Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını Mahmut Koçak aday gösterilseydi kazanabilirdik.” dedi

 Afyonkarahisar Belediye ve

Afyonkarahisar Belediye eski Başkanı ve İl Genel Meclisi (İGM) eski Başkanı Emekli Av. Burhanettin Çoban, Kocatepe Tv’de kıdemli muhabir Burcu Aydın’ın sorularını yanıtladı.

 

“İNŞALLAH EN KISA SÜREDE VATANDAŞA DÜZELTECEĞİZ CEVABI VERİLİR”

İki dönem üst üste Belediye Başkanlığı yaptığı için eski bir Belediye Başkanı olarak bu kimliği daha çok önemsediğini belirten Burhanettin Çoban, 31 Mart yerel seçimlerinden vatandaşın AK Parti olarak kendilerine ikazda bulunduğunu söyledi. Çoban, “Vatandaş bize bir ikazda bulundu. Bir ders vermek istedi. Bu ikazı iyi anlayalım. Buradan ders çıkaralım. Hatalarımızı düzeltelim. Teşkilatlarımıza bu mesajı iyi anlayalım diye konuşmuştum. İnşallah hem genel merkezimiz hem teşkilatlarımız, ilçelerimiz, belediyelerimiz, İl Genel Meclislerimiz, bakanlıklarımız, bürokrasi olarak herkes bu ikaza gerekli cevabı doğru şekilde verip düzelteceğiz mesajını en kısa zamanda vatandaşımıza verirler. Şu an için hala genel merkez bazında, bakanlıklar, teşkilatlar bazında tahmin edilen değişikliklerin gerçekleşmediğini görüyoruz. Tabii bu durumu Ankara’daki büyüklerimiz daha güzel yaparlar.” ifadelerine yer verdi.

“BU SONUÇ ŞEHRİMİZE YAKIŞMADI”

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonuçları değerlendirildiğinde CHP’nin yurt genelinde bir başarı elde etmesine karşılık Afyonkarahisar’da 74 yıl sonra CHP’nin elde ettiği başarının şehre yakışmadığını söyleyen Çoban, “31 Mart yerel seçimlerinde Anadolu’da Afyon gibi yerler. Erzincan gibi bazı yerler CHP’ye geçti. Ama yine de bu sonuç muhafazakâr, mütedeyyin bir şehir olarak bize yakışmadı. Hizmetleri olmakla birlikte, güzel şeylerde yapmasına rağmen maalesef Belediye Başkanımız ekibini iyi kuramadı. Bunu daha önce söylediğim için rahat ifade ediyorum aday adaylarına rağmen daha önce ‘Ben kesinlikle aday olmayacağım.’ diyen İl Başkanımızın aday olması etken faktörler. Bizim partimizin bana göre yanlış bir uygulaması var. Belki bende yanılıyor olabilirim. Bizim partimizde 2019 yılından itibaren Belediye Başkanlığına illerde aday adayı olmayan kişileri aday gösterme anlayışını hâkim oldu. Bir diğer hususta anketlerin doğru sonuçlar verdiğine inanmıyorum. Can yakan hayat pahalılığı, geçim zorluğu yaşatan emekli maaşları, hemen her kesimin geçim sıkıntısı, adayımızın çok fazla tanınır, bilinir olmaması tüm bunları üst üste koyduğumuzda bu sonuç ortaya çıktı. Ama CHP’nin Afyon’da yüzde 51 oyla yerelde iktidara geleceğini kimse tahmin etmiyordu. Ama demokrasilerin güzelliği budur. Türkiye’deki 81 il işte yüzlerce ilçe, onlarca belde demokratik bir seçim yapılmıştır, seçmen tercihini kullanmıştır. Fakat bu sonuç şehrimize yakışmadı. Demokrasinin güzelliği de budur.” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ OLARAK KOÇAK’LA BELEDİYE SEÇİMİNİ KAZANABİLİRDİK”

Kendisi, Belediye eski Başkanı Mehmet Zeybek ya da başka bir ismin 31 Mart yerel seçiminde AK Parti’den Afyonkarahisar Belediye Başkanı adayı gösterilmesi halinde sonucun farklı olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Çoban, “Açık söyleyeyim. Bunu genel merkezde de anlattım. Milletvekillerine de anlattım. İki hafta önce düzenlenen Kurucular Kurulu Toplantısında da anlattım. Ben geçmiş 5 yıllık dönemle ilgili konuştuğum her şeyi ispatlayabileceğim için anlatıyorum dedim. İspatlayamayacağım bir şeyi asla konuşmam. Aleyhinde konuştuğum kişiler ve ekiplere de sorulabilir. Allah’tan korkan bir insanım. İftiranın ne olduğunu bilebilecek durumda biriyim. Şimdi bir defa mevcut başkanın adayı göstermeyeceğini ben 4 yıldır biliyordum. Çünkü siyaset okuma anlayışım böylesi bir insanın tekrar aday gösterilmesinin mümkün olamayacağını çok iyi bir şekilde bana anlatıyordu. Ben 2024 seçimlerinde AK Parti’nin kimi Afyon’dan belediye başkan adayı yapacağını bilmiyorum. Ama kimi yapmayacağını çok iyi biliyorum diyordum. Bakınız. Kimi yapmayacağını çok iyi biliyorum ama kimi yapacağını bilmiyorum diyordum. Her yerde konuştuğum için insanlar da biliyor. Bunu bir canlı yayında söylemekten, gazetede herkesin okuyacağı şeyi anlatmaktan da çekinmiyorum. Ben Kasım sonunda aday adaylığımı açıklamıştım. On gün sonra genel merkeze ve milletvekillerine gittim. Ankara’da tek tek hepsini ziyaret ettim. Genel merkezimi ziyaret ettim. Afyon’da ki sıkıntıyı tüm çıplaklığıyla ispat edebileceğim şekilde anlattım. Zaten Mehmet Zeybek Bey Belediye Başkanı olduğundan doğal adaydı. Şahsımla birlikte beş aday adayı vardık. Afyon’da en yüksek oyu Dr. Mahmut Koçak’la alabileceğimizi ifade ettim. Rakiplerimden biri olmasına rağmen benden daha fazla oy alır dedim. Milletvekillerimizden bir tanesi benimle aynı görüşte olduğunu söyledi. Ama Mahmut Bey’in siyasi manevraları muhtemelen herkeste güven problemi oluşturuyor. Ama seçimi kaybedeceksiniz. Kazanacak olan partide CHP. Öyle bir başkan mı gelsin? Siyasi manevralarda yapsa sağ görüşlü, milliyetçi, baban bir insan mı Belediye Başkanı olarak gelsin? Belki böyle bir tercihte bulunabilirdi.” dedi.

“ZAFER MEYDANININ İSMİ CUMHURİYET MEYDANIYDI DEĞİŞTİRDİLER”

Zafer Meydanı çalışmasının da kendisi döneminde yapılan çalışmalardan biri olduğunu ve adının “Cumhuriyet Meydanı” olduğunun altını çizen Burhanettin Çoban, “Adı Cumhuriyet Meydanı, olan ve bize ait olan çalışmayı ‘Zafer Meydanı’ diyerek Sayın Cumhurbaşkanımıza açılış yaptırdılar. 2020 yılında biten çalışma sunulan raporda 2022 tarihinde bitti diye gösterilerek sunuldu. Meydanla ilgili 2015 yılında yarışma projeleri yapıldı. Biz 2017 yılında ihale ettik. 2019 yılı Mart ayı itibariyle üzerindeki Zafer 03 Kafeteryası olarak hizmet veren bina tamamlanmıştı. Bunlar doğru şeyler değil. Siz yapın, gururla açtırın. Başkasının yaptırdığı bir eseri tarihlerle oynayarak, yanlış bilgiler vererek açılış yaptırıp, billboardlara bu şeklide çıkılması doğru değildir. Daha bunun gibi bizi üzen içimize attığımız onlarca şey vardır.  Altı ay, bir senelik bir zaman dilimi sonrası anlatacağım şeyler olacak.” dedi.

“ÜCRETSİZ OTOPARK KARARI DOĞRU DEĞİL, İCRAAT BEKLİYORUZ”

Açık otoparkta ücret uygulamasının kaldırılmasının doğru olmadığını vurgulayan Çoban, “Geçtiğimiz hafta bir arkadaşımla Uşak’a gittik. Bir saatlik otopark için 40 TL ödedik. Zaten ilimizde otopark ücreti sudan ucuz. Bir saati 10 TL. Ücretsiz otopark kararının doğru olmadığını yakın zamanda sorunların ortaya çıkacağını düşünüyorum. Otoparklar yapılmalı makul ücretlerde fiyatla bu hizmet verilmeli. Şehrimize gelen yerli yabancı turistler alışveriş yapmaya, yemek yemeğe bir yere girmek istediklerinde araçlarını park edecek yer bulamıyorlar. Ambaryolu Caddesinin tek yön olması noktasında bizde kendi dönemimizde çalışma yaptırmıştık. Ama Afyonlu Trafik Profesörü İstanbul’dan Ergün Gedizlioğlu ile yerinde yapılan incelemede kendisi mevcut hali hiç bozmayın tavsiyesinde bulunmuştu. Esnaf da ben büyüdüğüme göre eski uygulamanın daha yerinde olduğunu söylüyor. Biz de oradan geçerken trafiğin çok daha arttığını görüyoruz orada. Tekstil halinde yol ilerliyor, o da yetmiyor. Bana göre de eski halinin sanki bundan birazcık daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama trafik Afyon, merkezde önemli bir problemdir. Ne kadar otopark yapabilirsek bu sorun azalacak. Konuşmaktan ziyade yetkililerden icraat istiyoruz. Ben bunu bir vatandaş olarak talep ediyorum.” diye konuştu.

“DEDİKODU OLUR HEMEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNE GİDEMEDİM”

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal’a yakın zamanda hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istediğini belirten Çoban, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal hanımefendi, Afyon’umuzun yüzde 51 oyuyla seçilmiş bir başkanımızdır. Hepimizin başkanıdır. Kendisine başkanlık görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Tebrik ziyareti için kendisine gidemedim. Yakın bir zamanda gitmeyi düşünüyorum. Çünkü hemen gidersek yanlış anlaşılıyor. Dedikodular yapıyorlar. İftiralar atıyorlar. Sağ olsun Ramazan Bayramında kendisi bizi aradı ki aslında bizim onu aramamız gerekirdi. Ama biz bunu yapamadık. O sağ olsun biz anlayarak nezaket gösterdi. Şimdi bu nezaketi gösteren başkanımızdan da hep nezaket dolu, aynı nezaket dolu icraatlar, hizmetler bekliyoruz.”