• Haberler
  • Genel
  • 'Makyaj değil, hizmet derdindeyiz' – Kocatepe Gazetesi

'Makyaj değil, hizmet derdindeyiz' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanan Örnekevler Mahallesi’nde basın toplantısı düzenledi. Mahallenin 40-50 yıllık alt yapı sorununa neşter vurulduğunu belirten Başkan Çoban “Yer altında kanserojen madde içeren borular dururken, üst yapıya makyaj yapmak bu memlekete ihanettir. Biz şov yaparak alkışlanmak istemiyoruz, gerçek hizmet yapıyoruz” dediÖrnekevler Mahallesi’nde alt ve üst yapı [&hellip]

“Makyaj değil, hizmet derdindeyiz”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanan Örnekevler Mahallesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Mahallenin 40-50 yıllık alt yapı sorununa neşter vurulduğunu belirten Başkan Çoban; “Yer altında kanserojen madde içeren borular dururken, üst yapıya makyaj yapmak bu memlekete ihanettir. Biz şov yaparak alkışlanmak istemiyoruz, gerçek hizmet yapıyoruz” dedi
Örnekevler Mahallesi’nde alt ve üst yapı çalışmaları sona erdi. Yer altında bulunan 40-50 yıllık pik ve asbest içme suyu boruları son teknoloji borularla değişti. Gerekli kanalizasyon iyileştirmeleri yapılan mahallenin kaldırımlarına kilitli parke taşı döşenirken yolları da komple sıcak asfaltla kaplandı. Çalışmaları düzenlenen mahallede bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yer altından çıkarılan ve küflenmiş içme suyu boruları ile yeni hatlarda kullanılan HDFE boruları basın mensuplarına tanıttı. AK Parti İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katıldığı basın toplantısında Örnekevler ve Güvenevler Mahalle Muhtarları da birer teşekkür konuşması yaptı.
Muhtarlar teşekkür etti
Alt ve üst yapı çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlanan Güvenevler Mahallesi’nin Muhtarı Erdal Balıbey, mahallesinde hiçbir sorun kalmadığını belirterek şunları söyledi: “Mahallemde uzun yıllardan bu yana beklediğimiz alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Mahallemizin tüm sorunlarına el atan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve ekibine çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”
Örnekevler Mahallesi Muhtarı İrfan Yetişkin ise Başkan Çoban’ın kendilerini kanserojen madde içeren borulardan kurtardığını ifade ederek; “Mahallemizin içme suyu hatları tamamen değişti. Kanalizasyon şebekesindeki sorunlar çözüldü. Bu kanserojen madde içeren borulardan bizi kurtardığı için Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunu-yoruz” dedi.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin mahalle-lerde başlattığı komple alt ve üst yapı seferberliğini tüm hızıyla sürdürdüğünü belirten Başkan Çoban, Örnekevler Mahallesi’ndeki çalışmaların da tamamlandığını söyledi. Güvenevler ve Örnekevler Mahallerinde yaklaşık 40-50 yıllık su şebekesi sorunu bulunduğunu anlatan Başkan Çoban; “Örnekevler Mahallemizin büyük bir bölümünde de yağmursuyu problemi vardı. Mahalle sakinleri beni ziyaret ederek öncelikli olarak yağmur suyunun yapılmasını istediler. Biz baktık ki içme suyu şebekesi asbest ve pik borulardan oluşuyor. Öncelikle bunları yenilemek istedik, çalışmalara başladık. Çalışmaların başladığı daha ilk hafta vatandaşlarımızdan şikâyetler gelmeye başladı. Bazı vatandaşlarız tozdan ve çamurdan şikayetçi oldular. Bizde kendilerine sabırlı olmalarını tavsiye ettik. Ardından 3-4 ay gibi kısa bir sürede içme suyu ve yağmursuyu çalışmalarını tamamladık. Yolları da standartlara uygun değildi. Satih kaplama asfalt vardı. Kaldırımlar ise yok denecek kadar azdı. Çalışmaların tamamını bir yaz sezonunda bitirdik” diye konuştu.
50 yıl ömrü olan borular döşendi
Yer altına döşenen içme suyu borularının yüksek kalitede olduğunu aktaran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Döşeğimiz içme suyu boruları 50 yıl ömrü olan, yüksek basınca dayanıklı HDPE borulardır. Dünya Sağlık Örgütü de bizim kullandığımız HDPE boruları tavsiye ediyor. Biz yerin altına kaldırımlardan daha çok para harcıyoruz. Bu yatırımlar gözükmüyor. Ancak vatandaşımızın sağlığı ve güvenliği her şeyin üzerindedir. Bizler makyaj yaparak, şov yaparak çok güzel kaldırım ve yollar yapardık. Ama bu memlekemize hizmet değil ihanet olurdu. Yerin altında borular, dururken, yerin üzerine makyaj yapıp alkışlanmak bize yakışmaz. Biz böyle alkış istemiyo-ruz. Biz layıkıyla adaletli bir şekilde bu memleketin yetiminin, garip gurebasının ödediği vergilerle bize gelen paraları çarçur edemeyiz. Şehrimizin tamamında da bunu yapıyoruz. 19. Mahallemiz Cumhuriyet Mahallesiydi. 20. Mahallemiz Güvenevler ve 21. Mahallemiz Örnekevler Mahallemizdir” diye konuştu.
Yıl sonu hedefi 30 mahalle
Alt yapı ve üst yapı sorunu tamamlanan mahalle sayısının yıl sonuna kadar 30’a çıkacağını ifade eden Çoban şunları söyledi: “Şuanda Zafer, Sümer, İstiklal, Olucak, Taşpınar, Karşıyaka ve Yarenler Mahallelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yılsonuna kadar 30 mahalle hedefimize ulaşacağız. Bu süreçte sabır gösteren ve göstermeyen tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimizin her tarafını Örnekevler ve Güvenevler gibi yapacağımız günlerin de uzak olmadığını buradan belirtmek istiyorum.”
Güvenevler’deki genişlik, merkezde yok
Basın toplantısının ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve beraberinde-kiler mahallede yapılan çalışmaları inceledi. Esnaf ve vatandaşlar yapılan çalışmalardan dolayı çok mutlu olduklarını belirtirken, çalışmalarla birlikte mahallede yer alan su kaçaklarının da önüne geçildiğini aktardı. İncelemeler sırasında Güvenevler Mahallesi’nin geniş cadde ve kaldırımlarına dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban “Örnekevler Mahallesi ile Güvenevler Mahallesi aynı anda imara açılmış. Görüldüğü üzere Güvenevler Mahallesi’nin yol ve kaldırımlarında bulunan genişlik şehrin merkezinde bile yok. Bu mahallemizi kim planlamışsa kendisini hayırla anıyorum” diye konuştu.
Çoban’a pankartlı teşekkür
Örnekevler Mahalle Muhtarı İrfan Yetişkin, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a hizmetlerinden dolayı pankartla teşekkür etti. Yetişkin’in hazırlattığı pankartta şu ifadelere yer verildi: “Örnekevler Mahallesi’nin elli yıllık alt yapı sorunun çözen ve modern bir üst yapıya kavuşturan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkür ederiz.”

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme